Američania vyzvú v prvom kole Švajčiarov

SITA|21. sep 2011 o 15:26

Stredajší žreb svetovej skupiny Davisovho pohára 2012 zviedol dokopy zaujímavé dvojice.

BANGKOK. Stredajší žreb svetovej skupiny Davisovho pohára 2012 tenisových reprezentačných družstiev mužov, ktorý sa uskutočnil v hoteli Four Seasons v thajskom Bangkoku, zviedol dokopy zaujímavé dvojice. V zápasoch 1. kola, ktoré sú na programe 10. - 12. februára 2012, sa stretnú aj Česko s Talianskom či Švédsko so Srbskom.

Zrejme najzaujímavejšiu dvojicu však vytvorili Spojené štáty americké (32-násobný držiteľ Davisovho pohára) so Švajčiarskom. Za "helvétsky kríž" pravidelne nastupuje aj jeden z najlepších hráčov v histórii a súčasná svetová trojka Roger Federer či člen širšej svetovej špičky Stanislas Wawrinka. Súboje týchto dvoch tímov sa uskutočnia na pôde európskeho zástupcu.

Čerstvý finalista aktuálneho ročníka Španielsko si začiatkom budúceho roka zmeria sily s Kazachstanom. Prvý vzájomný duel týchto dvoch krajín sa uskutoční na Pyrenejskom polostrove. Kazachovia debutovali vo svetovej skupine v roku 2011 a pri premiére sa dostali do štvrťfinále. Zástupcovia druhého finalistu aktuálneho ročníka Argentínčania však určite nebudú so žrebom až takí spokojní. V Bangkoku im totiž za súpera vylosovali Nemcov. Navyše súboje sa uskutočnia na "starom kontinente". V doterajšej vzájomnej bilancii je na tom lepšie Argentína, ktorá vedie 5:2. Posledný súboj týchto dvoch družstiev na nemeckej pôde sa však skončil jednoznačným triumfom domácich tenistov 5:0. To však bolo ešte v roku 1991.

Žreb svetovej skupiny Davisovho pohára 2012 tenisových reprezentačných družstiev mužov:

Svetová skupina (zápasy 1. kola sú na programe 10. - 12. 2. 2012):

Španielsko - Kazachstan

Rakúsko - Rusko

Kanada - Francúzsko

Švajčiarsko - USA

Česko - Taliansko

Srbsko - Švédsko

Japonsko - Chorvátsko

Nemecko - Argentína

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Američania vyzvú v prvom kole Švajčiarov