Američania postúpili do štvrťfinále, Švajčiari bez hviezd nemali šancu

Američania si vo štvrťfinále zmerajú sily s Austráliou.
Američania si vo štvrťfinále zmerajú sily s Austráliou. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. feb 2017 o 10:57

Hostia celkovo bez Rogera Federera a Stana Wawrinku boli obrovskými outsidermi a 15. - 17. septembra ich čakajú záchranárske práce.

BIRMINGHAM. Polovica štvrťfinalistov Davisovho pohára 2017 tenisových reprezentačných družstiev mužov už je známa: Američania sa najrýchlejším možným spôsobom pridali k Austrálčanom, Francúzom a Srbom.

V osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny v Birminghame v Alabame vedú pred vlastnými fanúšikmi po sobotňajšej štvorhre nad Švajčiarmi nezvratne 3:0, nedeľňajšie výsledky už nemôžu mať vplyv na ich triumf.

Rozhodli v štvorhre

Postupovú definitívu pre domácich nastolili v debli Steve Johnson a Jack Sock, ktorí na tvrdom povrchu v hale Legacy Arena - Jefferson Convention Complex prekonali Adriena Bossela a Henriho Laaksonena 7:6 (3), 6:3, 7:6 (5).

V tretej časti sa pritom dostali z manka 2:5 vrátane odvrátenia troch setbalov na príjme v deviatom geme, z nich dvoch po sebe.

Američania oslavujú postup.
Američania oslavujú postup. (Autor: TASR/AP)

Domáci už v tejto zložke nedisponujú bratmi Bobom a Mikom Bryanovcami, ktorí v januári oznámili koniec svojho účinkovania v rámci MS tímov ITF.

Hostia celkovo bez grandslamových šampiónov Rogera Federera a Stana Wawrinku boli obrovskými outsidermi a 15. - 17. septembra ich čakajú záchranárske práce.

Ďalším súperom je Austrália

Američania sa 7. - 9. apríla medzi najlepšou osmičkou predstavia v Austrálii, ktorá zdolala Česko 4:1. Francúzsko rovnakým pomerom zvíťazilo v Japonsku.

Rozhodujúci bod pridali Američania vo štvorhre.
Rozhodujúci bod pridali Američania vo štvorhre. (Autor: TASR/AP)

Srbsko má proti Rusku nepreklenuteľný náskok 3:0. Rozhodnutie ešte nepadlo v súbojoch Argentína - Taliansko (zatiaľ 1:2), Chorvátsko - Španielsko (2:1), Kanada - Veľká Británia (1:2) a Nemecko - Belgicko (1:2).

USA - ŠVAJČIARSKO 3:0 po sobotňajšej štvorhre - Američania už majú istotu víťazstva

Steve Johnson, Jack Sock - Adrien Bossel, Henri Laaksonen 7:6 (3), 6:3, 7:6 (5)

Piatok

Jack Sock - Marco Chiudinelli 6:4, 6:3, 6:1

John Isner - Henri Laaksonen 4:6, 6:2, 6:2, 7:6 (1)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Američania postúpili do štvrťfinále, Švajčiari bez hviezd nemali šancu