Ambasádorkou ČSOB Bratislava Marathon 2018 bude bývalá tenistka Hantuchová

Hantuchová si k 34. narodeninám najviac želala triumf nad Holandskom.
Hantuchová si k 34. narodeninám najviac želala triumf nad Holandskom. (Autor: SITA)
SITA|2. okt 2017 o 12:23

Niekdajšia svetová päťka sa chce aktívne zapojiť do jednej zo súťaží.

BRATISLAVA. Novou ambasádorkou bratislavského mestského maratónu - ČSOB Bratislava Marathon - bude v 13. ročníku podujatia, ktoré sa uskutoční 7. a 8. apríla 2018, bývalá slovenská tenistka Daniela Hantuchová.

"Som šťastná, že sa takáto pocta ušla práve mne. Beh bol odmalička súčasť mojej športovej prípravy. Keď ma organizátori oslovili s ponukou, neváhala som ani sekundu," uviedla Hantuchová, ktorá si - takisto aj generálny riaditeľ ČSOB Daniel Kollár - prevzali v deň spustenia registrácie od riaditeľa bratislavského maratónu Jozefa Pukaloviča symbolické štartové číslo jeden.

Hantuchovej pozícia ambasádorky však nebude len symbolická. Bývalá svetová tenisová päťka sa plánuje aktívne zapojiť do niektorej z bežeckých súťaží v rámci ČSOB Bratislava Marathon 2018.

"Určite pobežím, len ešte neviem, akú trať si vyberiem. Všetko bude závisieť od mojej fyzickej kondície," skonštatovala.

Vybrať si môže z viacerých disciplín. Organizátori pripravili v rámci bratislavského maratónu až osem. Súťažiť sa bude od pretekov lezúňov a najkratších tratí pre deti rôznych vekových kategórií na 300, 600 a 800 metrov až po kráľovský maratón na 42,195 kilometra.

Novinkou v 13. ročníku podujatia bude maratónska štafeta na 4 x 10,5 kilometra.

Generálny partner bratislavského maratónu v blížiacom sa 13. ročníku preplatí deťom z detských domovov štartovné a uhradí im dopravu na toto podujatie. Taktiež prispeje sumou jednou euro za každého zaregistrovaného bežca na Konto bariéry, čím podporí nákup zdravotných pomôcok pre deti, pre ktoré bežný pohyb nie je samozrejmý.

Bratislavský mestský maratón sa za krátke obdobie svojej existencie stal jedným z najpopulárnejších a najmasovejších slovenských bežeckých podujatí. Kým v premiére v roku 2006 sa postavilo na štart len 760 bežcov, v tomto roku sa počet prihlásených vyšplhal k číslu 12 000.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Ambasádorkou ČSOB Bratislava Marathon 2018 bude bývalá tenistka Hantuchová