Allardyce po odchode z Crystal Palace nebude pokračovať v kariére

Sam Allardyce.
Sam Allardyce. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. máj 2017 o 09:27

Skúsený anglický tréner sa chce venovať rodine.

LONDÝN. Sam Allardyce oznámil, že končí v službách Crystal Palace a už neplánuje pokračovať vo svojej dlhej 26-ročnej trénerskej kariére.

Šesťdesiatdvaročný kormidelník odštartoval sezónu na čele anglickej futbalovej reprezentácie, ktorú viedol iba v jednom zápase, a ukončil ju tým, že londýnsky klub doviedol bezpečne k záchrane v Premier League. Palace opustil z osobných dôvodov.

Nemám žiadne ambície zobrať ďalší džob. Jednoducho si chcem vychutnať všetky veci, ktoré si nemôžete vychutnať pri trénovaní futbalového klubu.


Sam Allardyce

Ďalšie miesto nechce

"Kým mám energiu, chcem cestovať a tráviť viac času so svojou rodinou a vnúčatami bez toho veľkého tlaku, ktorý ide ruka v ruke s funkciou futbalového trénera. Dlžím to mojej manželke a rodine," povedal Allardyce.

"Nemám žiadne ambície zobrať ďalší džob. Jednoducho si chcem vychutnať všetky veci, ktoré si nemôžete vychutnať pri trénovaní futbalového klubu, keďže to zaberá 24 hodín sedem dní v týždni."

Allardyceovo pôsobenie na poste trénera Anglicka sa skončilo škandálom už po 67 dňoch. Skúsený kormidelník sa zdiskreditoval na stretnutí s novinármi, ktorí sa vydávali za podnikateľov z Ázie.

Tým okrem iného porozprával o nelegálnych praktikách pri prestupoch hráčov a kritizoval svojho predchodcu na poste Roya Hodgsona. Futbalová asociácia (FA) označila jeho správanie za neakceptovateľné a rozviazala s ním zmluvu.

Napravil si reputáciu

Allardyce tak viedol Anglicko len v jedinom zápase v úvode kvalifikácie majstrovstiev sveta 2018 proti Slovensku, ktoré v Trnave jeho zverenci zdolali 1:0 gólom Adama Lallanu v nadstavenom čase.

Sezónu však zakončil úspešne. Koncom decembra sa dohodol na dva a polročnom kontrakte s Crystal Palace, ktorý priviedol na 14. miesto Premier League.

"Ďakujem im, že mi verili a dali mi možnosť napraviť moju reputáciu po tom, čo sa stalo s národným tímom," povedal.

Po vyše 20-ročnej kariére ako obranca presedlal Allardyce na trénerskú dráhu. V najvyššej súťaži viedol Sunderland, West Ham United, Blackburn Rovers, Newcastle United a Bolton Wanderers, kde zažil najdlhšie i najúspešnejšie obdobie.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Allardyce po odchode z Crystal Palace nebude pokračovať v kariére