Veľká pocta pre Cháru. Dostal sa do hviezdneho výberu dekády v NHL

Zdeno Chára odohral zápas číslo 1500 v NHL.
Zdeno Chára odohral zápas číslo 1500 v NHL. (Autor: TASR)
SITA|26. dec 2019 o 15:18

Hlasy dostal aj Marián Hossa.

BRATISLAVA. Hokejový novinár John Matisz z webu thescore.com oslovil odborníkov na zámorskú NHL, aby vytvorili najlepší tím ostatnej dekády.

Ich hodnotenia sa spriemerovali a medzi elitou sa napokon objavilo aj meno jedného slovenského reprezentanta. Je ním obranca Zdeno Chára, ktorý v roku 2011 zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár a už štrnástu sezónu oblieka dres Bostonu Bruins.

Tím odborníkov pozostával zo samotného Johna Matisza (novinára), dvoch skautov, jedného video analytika, štatistického analytika, trénera a tiež jedného komentátora.

Všetci vytvorili svoje poradie, z čoho vznikol tím z 12 útočníkov, šiestich obrancov a dvoch brankárov. Až v šiestich prípadoch dostal číslo jeden a celkovo najlepšie hodnotenie 1,3 kanadský útočník Sidney Crosby, hrajúci za Pittsburgh Penguins.

Medzi aktívnymi útočníkmi, ktorí dostali "hlas", ale nezmestili sa do elitnej dvanástky bol okrem Nathana MacKinnona, Brada Marchanda či Taylora Halla aj rodák zo Starej Ľubovne Marián Hossa, ktorý je oficiálne stále hráčom Arizony Coyotes.

Medzi vybranými forvardmi nechýbajú také hokejové hviezdy ako Alexander Ovečkin, Patrick Kane, Connor McDavid či Pavel Daciuk.

Do šesťčlennej obrany sa dostal aj kapitán Bostonu Zdeno Chára s celkovým hodnotením 5,3.

Mimo poltucta najlepších bekov sa ocitli John Carlson, Kris Letang alebo kapitán Montrealu Canadiens Shea Weber.

Chára doposiaľ odohral v zámorskej profilige vrátane play-off 1704 zápasov a dosiahol bilanciu 223 gólov a 500 asistencii. Hviezdny tím dopĺňa dvojica brankárov Henrik Lundqvist a Carey Price.

All Stars tím ostatnej dekády NHL podľa webu Thescore:

Brankári: Henrik Lundqvist a Carey Price

Obrancovia: Erik Karlsson, Duncan Keith, Drew Doughty, Brent Burns, Victor Hedman, Zdeno Chára

Útočníci: Sidney Crosby, Alexander Ovečkin, Patrick Kane, Connor McDavid, Patrice Bergeron, Jevgenij Malkin, Steven Stamkos, Claude Giroux, Jonathan Toews, Anže Kopitar, John Tavares, Pavel Daciuk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Veľká pocta pre Cháru. Dostal sa do hviezdneho výberu dekády v NHL