Skvelý úspech. Slovenka dosiahla v St. Moritzi tri pódiové umiestnenia

Alexandra Rexová.
Alexandra Rexová. (Autor: Facebook Slovenský paralympijský výbor)
TASR|13. dec 2022 o 14:00

Ako sa darilo Slovákom na prvých pretekoch SP v paraalpskom lyžovaní?

ST. MORITZ. Slovenskí reprezentanti v paraalpskom lyžovaní uspeli na prvých pretekoch sezóny Svetového pohára (SP) vo švajčiarskom stredisku St. Moritz. Tri pódiové umiestnenia dosiahla zrakovo znevýhodnená lyžiarka Alexandra Rexová.

Sedemnásťročná reprezentantka obsadila 6. miesto v obrovskom slalome. V troch slalomoch sa umiestnila dvakrát na 2. priečke a raz skončila tretia.

V rovnakej kategórii mužov sa umiestnil Marek Kubačka s navádzačkou Máriou Zaťovičovou na piatom mieste, dvoje preteky nedokončil, rovnako ako Martin France, jediný slovenský zástupca medzi telesne znevýhodnenými.

"Výprava sa zo St. Moritzu presunula do rakúskeho strediska Steinach am Brenner, kde pokračuje SP ďalším kolom od stredy.

K výprave sa pripojil aj ďalší zrakovo znevýhodnený viacnásobný medailista zo Zimných paralympijských hier (ZPH) Miroslav Haraus, jeho navádzač Martin Pavlák a Vanesa Gašková, ktorá bude súťažiť medzi telesne znevýhodnenými stojacimi ženami.

Táto zostava bude štartovať aj na MS 2023 v španielskom Espote v dňoch 18. – 29. januára," informovala oficiálna stránka Slovenského paralympijského výboru.

Chýbať tam bude dvojica najúspešnejších paraalpských lyžiarov Henrieta Farkašová a Jakub Krako.

"Momentálne sa dávam zdravotne dokopy po zranení pravého kolena, ktoré som utrpel ešte v marci na ZPH v Pekingu," uviedol päťnásobný zlatý medailista zo ZPH.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Skvelý úspech. Slovenka dosiahla v St. Moritzi tri pódiové umiestnenia