Zverev nie je spokojný s Lendlom. Na tréningu počúva príbehy o golfe a psovi

Alexander Zverev.
Alexander Zverev. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. júl 2019 o 15:00

Nemec chce len normálne trénovať.

BRATISLAVA. Alexander Zverev sa pod trénerom zvučného mena Ivanom Lendlom neposúva tak rýchlo nahor, ako by si želal.

Nemecký tenista je síce svetová päťka podľa rebríčka ATP vo dvojhre, ale nedávno na Wimbledone neprešiel cez 1. kolo a jeho stropom na grandslamovom turnaji je stále "iba" štvrťfinále z ostatných dvoch edícií Roland Garros.

Najnovšie má Zverev vážne výhrady k spôsobu koučingu bývalej svetovej jednotky a 8-násobného grandslamového šampióna.

"Stáva sa, že počas dvojhodinového tréningu mi viac než polhodinu rozpráva o tom, ako hrá golf. Okrem toho mi hovorí o svojom malom psovi. Nemyslím si, že je to v poriadku. Chcem len, aby sme normálne trénovali," uviedol Alexander Zverev, cituje ho AAP.

"Nechcem, aby sme prerušili spoluprácu, ale mal by sa viac sústrediť na svoju prácu," pokračoval Zverev, držiteľ 11 singlových titulov na okruhu ATP.

Dvadsaťdvaročný Nemec s ruskými rodičmi v tomto roku vyhral turnaj na antuke v Ženeve a aktuálne sa chystá do rodného Hamburgu. Bude to prvýkrát od roku 2016, čo sa predstaví v tenisovom centre Rothenbaum.

"Chcem sa už vrátiť domov, verím, že fanúšikovia ma budú povzbudzovať," dodal Zverev.

Zverev je jeden z troch hráčov Top 10 rebríčka, ktorí budú hrať v Hamburgu. Okrem svetovej päťke tam bude aj štvorka Rakúšan Dominic Thiem a deviatka Talian Fabio Fognini.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zverev nie je spokojný s Lendlom. Na tréningu počúva príbehy o golfe a psovi