Slováci na otrasnom teréne v Albánsku otočili zápas a vyhrali

Mladí Slováci po zápase ďakovali fanúšikom.
Mladí Slováci po zápase ďakovali fanúšikom. (Autor: TASR)
Sportnet|23. mar 2018 o 00:00

Slovenská dvadsaťjednotka prehrávala v Albánsku.

Kvalifikácia ME 2019 futbalistov do 21 rokov - 2. skupina:

Albánsko 21 - Slovensko 21 2:3 (1:0)

Góly: 44. a 52. Manaj - 48. Špalek, 80. Dimun, 87. Mráz. Rozhodovali: Apostolov - Dobrijanov, Kolev (všetci Bul.), ŽK: Maloku, Ceka, Fangaj, Sherri, Cekici - Chvátal, Urblík

Albánsko 21: Sherri - Tafa, Ceka, Ndoj, Maloku (51. Fangaj) - Toli, Kallaku (51. Bardhi) Bare - Cekici (77. Hakaj), Manaj, Sulejmanov

Slovensko 21: Rodák - Chvátal, Vavro, Hancko, Šulek (42. Varga) - Dimun, Lesniak, Urblík - Špalek (77. Haraslín), Mráz, Černák (61. Jirka)

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov triumfovala v piatkovom stretnutí 2. skupiny kvalifikácie majstrovstiev Európy 2019 tejto vekovej kategórie na pôde albánskych rovesníkov 3:2.

Zverenci Ota Brunegrafa síce prehrávali 0:1 aj 1:2, ale dvoma gólmi v záverečných minútach riadneho hracieho času preklopili zápas na svoju stranu.

Víťazný zásah si pripísal Samuel Mráz a Brunegraf absolvoval úspešný debut v úlohe hlavného trénera.

Tímy si opäť zmerajú sily v utorok 27. marca o 17.20 h v Žiline. Mladí Slováci figurujú po šiestich odohraných dueloch na tretej priečke s deviatimi bodmi.

Tabuľka 2. skupiny:

1.Španielsko550016:515
2.Severné Írsko631211:1010
3.Slovensko63038:149
4.Island52127:67
5.Albánsko61326:76
6.Estónsko60156:121

hlas po zápase (zdroj: futbalsfz.sk):

Oto Brunegraf, tréner SR 21: "Vôbec by som neriešil, že to bol môj prvý zápas v úlohe hlavného trénera. Chceli sme živiť nádej, ktorá spočívala v troch bodoch z tohto duelu. Teší ma, že chalani išli až do konca. Nebolo to o šťastí, ale o neskutočnej vôli. Po prvom ani po druhom góle sme neupadli do depresie. Podmienky boli veľmi ťažké, ale pre oba tímy. Záver sme mali veľmi silný. Domáci zápas bude úplne o niečom inom. Pevne verím, že sa nám zlepší zdravotný stav a ukážeme viac 'futbalovosti'."

Milan Dimun (stredopoliar SR "21", autor gólu): "Podmienky boli náročné, aj zápas. Sme radi, že sme ho zvládli a vyhrali sme. Aj za nepriaznivého stavu sme verili a snažili sme sa robiť všetko pre to, aby sme uspeli. Povedali sme si, že musíme byť aktívnejší a viac sa tlačiť do bránky. Po zápase to bola obrovská radosť, že sme to zlomili, nepoddali sme sa a otočili vývoj. Zápas v Žiline tiež bude náročný, ale podmienky budú lepšie. Musíme sa pokúsiť podať ešte lepší výkon, ideme na víťazstvo."

Nikolas Špalek (krídelník SR "21", autor gólu): "V prvom rade treba povedať, že terén bol náročný a hralo sa na ňom veľmi ťažko. Treba uznať, že sme bojovali a mysleli len na víťazstvo. Bolo super, že hneď po prestávke sme zareagovali na nepriaznivý stav. V celom zápase sa ukázal tímový duch."

Stručný priebeh zápasu

I. polčas

V Tirane sa hralo na náročnom zablatenom teréne, hráči oboch mužstiev si však aj na ňom dokázali vypracovať viacero príležitostí. V úvode sa po faule na Černáka prezentoval delovkou z priameho kopu slovenský kapitán Vavro, s jeho pokusom si poradil albánsky brankár Sherri.

Štandardnú situáciu mali k dispozícii aj domáci, z nej ani následnej snahy ešte neohrozili Rodáka v bránke SR 21. Podarilo sa im to v 24. minúte, keď Rodák musel bravúrnym zákrokom zneškodniť krížnu strelu Sulejmanova.

Na opačnej strane sa do šance dostal Urblík, ktorého zakončenie zblokoval Toli. V 42. minúte sa zranil slovenský obranca Šulek, vystriedal ho stopér Varga a Hancko sa posunul na ľavý kraj defenzívy. Slováci nechali Albáncom príliš veľa priestoru a trest prišiel v závere prvého polčasu.

Ceka prihral pomedzi protihráčov do šestnástky a našiel voľného Manaja, ktorý nemal problém prekonať Rodáka a poslal domácich do vedenia. O odpoveď sa ešte do prestávky pokúšal Černák, ale nepresnou strelou sa mu to nepodarilo.

II. polčas

Slováci dokázali vyrovnať zakrátko po zmene strán, Hancko odcentroval z ľavej strany a Špalek ideálne trafil volejom. Vyrovnaný stav však nevydržal dlho a do vedenia sa opäť dostalo Albánsko. Vavro prehral osobný súboj v hĺbke pola, po pravom krídle potiahol loptu Sulejmanov, prihral cez pokutové územie a nechránený Manaj pridal do odkrytej bránky svoj druhý gól v stretnutí.

Tréner Brunegraf pristúpil po vyše hodiny hry k druhému striedaniu, Jirka nahradil Černáka. Slováci v úsilí o vyrovnanie často bojovali proti presile brániacich protihráčov, spoluprácou to chcelo zmeniť trio Urblík, Jirka a Hancko, posledný menovaný nepochodil strieľaným centrom.

V 75. minúte sa domáci pripomenuli ofenzívne, Rodák musel zasiahnuť po zakončení Cekiciho. Vzápätí striedali Slováci po tretí raz, Haraslín prišiel namiesto Špaleka. Zverenci Brunegrafa vyrovnali aj druhýkrát, v 80. minúte sa Mráz dobre zorientoval v šestnástke, na jeho center si nabehol Dimun a skóroval hlavičkou.

Hostia išli aj za víťazným zásahom, Mráz ho ešte tesne nedosiahol hlavičkou po rohovom kope, no v 87. minúte sa presadil v tesnej blízkosti albánskej bránky. Slováci si už náskok nenechali vziať a do tabuľky si pripísali tri body.

Online prenos: Albánsko do 21 rokov - Slovensko do 21 rokov (ME 2019, kvalifikácia)

Kvalifikácia na ME U21 Skupina 2 2017/2018
23.03.2018 o 17:20
Albánsko
2:3
(1:0, 1:3)
90+3 minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly: 44. Manaj, 52. Manaj – 48. Špalek, 80. Dimun, 87. Mráz. ŽK: 11. Maloku (ALB), 30. Ceka (ALB), 68. Sherri (ALB), 70. Cekici (ALB) – 22. Chvátal (SVK), 31. Urblík (SVK).
Prenos
Videli sme perfektný polčas od našich futbalistov, ktorí to rozhodne na nevyhovujúcom teréne nemali ľahké. Najprv Špalek bleskurýchlo vyrovnal v 48. minúte, prišla však rýchla odpoveď z kopačky Manaja a opäť sme prehrávali. Slovenskí mladíci však hrali do poslednej minúty, Albánci iba bránili stav. V 80. minúte vyrovnal Dimun a napokon v 87. minúte zasadil víťazný úder Mráz. Našich futbalistov čaká odveta proti Albánsku v utorok na štadióne v Žiline, pevne veríme, že aj tento krok naši zvládnu.

Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok večera.
90+3
Koniec zápasu.
90+3
Varga odvrátil center, Albánci ešte ostali pri šestnástke, no už si strelecký pokus nevytvorili.
90+2
Mráz zabehol s loptou do rohu ihriska a snažil sa vypýtať si roh alebo aut. Albánci však boli teraz o čosi šikovnejší.
90+1
Rey Manaj sa uvoľnil za šestnástkou a vyskúšal to prízemnou strelou, ktorú Rodák bezpečne zachytil a môže v pokoji rozohrať.
90+1
Rozhodcovia nadstavujú tri minúty.
90
Jirka získal cenné sekundy na polovici súpera, Sulejmanov zahráva aut.
89
Špalekovi nevyšiel odkop z obrannej polovice, následne sa Albánci dostali pred šestnástku, Hancko sa dostal do súboja s Ndojom. Bol tam však útočný faul od albánskeho futbalistu.
88
Bareho prihrávka na ľavú stranu smerovala k Cekovi, ktorý ju však včas nespracoval. Albánci to ešte budú určite skúšať a budú poriadne nebezpeční.
87
goalSlovensko dalo gól!
Fantázia! Strieľame vedúci gól a máme šancu na tri body z albánskej Tirany! Zahrali sme roh nakrátko, Hancko posunul loptu bližšie pred bránku, SAMUEL MRÁZ si ju prebral na hrudi a pravačkou zblízka nedal šancu Sherrimu!
86
Chvátal chcel niekoho vysunúť dopredu, ale lopta smerovala iba do územia nikoho. Pokojne môže rozohrať brankár Sherri.
85
Ďalší Lesniakov center z rohového kopu našiel v pokutovom území Samuela Mráza, ktorý však zakončoval hlavičkou tesne mimo bránky.
84
Haraslín nedokázal predstihnúť v súboji Ceku, ktorý počkal, kým lopte neprejde cez postrannú čiaru.
83
Chvátal mal problémy so spracovaním lopty, následne ho fauloval Ndoj a získavame rozohrávku.
82
Lesniakov center šiel na prvú žrď, Albánci však loptu poslali späť za postrannú čiaru. Ostávame však vpredu, mali sme ďalší roh, Lesniak ho už zahral nakrátko.
82
Lukáš Haraslín zahrával štandardku smerom do šestnástky, no naši hráči tentokrát nebezpeční neboli. Získavame rohový kop.
80
80
goalSlovensko dalo gól!
Skvelé! Naši hráči vyrovnávajú a ešte v poslednej desaťminútovke máme šancu na víťazstvo! Mráz si dokázal v šestnástke spracovať dlhý center, skrotil ju a jemne posunul vo vzduchu MILANOVI DIMUNOVI, ktorý hlavičkou skóroval.
79
Maloku pozdržal našu rozohrávku pri postrannej čiare a autový vhod bude zahrávať Chvátal.
78
changeStriedanie v tíme Albánsko: z ihriska odchádza Cekici, prichádza Hakaj.
77
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Špalek, prichádza Haraslín.
75
Albánsko si vytvorilo príležitosť. Prišli sme o loptu v šestnástke, Cekici vystrelil z vnútra vápna, no jeho prízemný pokus nebol príliš razantný a Rodák s ním nemal problémy.
74
Špalek stratil loptu proti dvojici protihráčov a následne sa proti Cekicimu revanšoval nedovoleným zákrokom.
73
Urblík loptu šikovne nakopol loptu dopredu, za ktorou bežal Jirka. Sherri vyšiel ďaleko z brány, bol však stopercentný a loptu ako prvý odkopol.
71
Chvátalova prihrávka po pravej strane unikla Špalekovi a Albánci získavajú autové vhadzovanie.
70
yellowCardCekici sa na ľavej strane snažil presadiť cez Chvátala a nakoniec došlo medzi nimi aj k súboju. Endri Cekici to však mierne prifarbil a dostal za to aj žltú kartu.
68
yellowCardPo Jirkovej nepresnej strele z ľavej strany brankár Alan Sherri mierne zdržoval svoju rozohrávku a dostal za to aj žltú kartu.
67
Vavrova nakopávaná lopta z obrannej polovice bola čitateľná, Albánci ju rýchlo zneškodnili. Loptu však máme opäť na svojich kopačkách.
66
Lesniak to skúsil zaujímavým spôsobom, posielal loptu priamo k bránke. Pre Sherriho to však bola riešiteľná situácia.
65
Pred Špalekom sa na pravej strane otvoril priestor, ktorý bol z uhla, a tak hľadal v šestnástke Jirku, no dobre defenzívne zasiahol Tafa. Získavame rohový kop.
64
Jirka vyšprintoval dopredu a naháňal sa za loptou, ktorú napokon ako prvý musel zachytávať do rúk brankár Sherri.
63
Lesniak nakopol loptu zo štandardky z pravej strany. Varga šiel do hlavičkového súboja, no bol pískaný proti nemu faul.
62
Striedajúci Erik Jirka hneď v prvých sekundách inkasoval ostrý zákrok od Fangaja, ktorý však bol čistý, pretože prvá bola zasiahnutá lopta.
61
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Černák, prichádza Jirka.
60
Cekici sa šikovne presadil po ľavom krídle a Chvátalove zásahy proti nemu boli naozaj na hranici nedovoleného zákroku. Penalta sa však našťastie nepískala.
59
Černákova strela bola zblokovaná, zo šestnástky to ešte centrom skúšal Hancko, ale Albáncom sa opäť podarilo zablokovať aj tento pokus. Nasledujúci rohový kop Sherri poľahky zachytil loptu do rúk.
58
Lesniak nakopával dopredu, no bolo to také trochu bezhlavé a nebola to vôbec presná prihrávka. Rozohráva brankár Sherri.
57
Lesniakov center smeroval k vzdialenejšej žrdi, no brankár Sherri si loptu bezpečne postrážil a zachytil ju do rúk.
56
Albánci faulovali, a tak bude pravdepodobne centrovať Filip Lesniak smerom do pokutového územia.
55
Fangaj poslal loptu centrom na hranicu pokutového územia, Sulejmanov sa ju ešte snažil predĺžiť za seba, no nevyšlo mu to.
54
Špalek vybehol dopredu po pravom krídle a prihrávkou do päťky hľadal pripraveného Černáka, ktorý však bol obsadený a k lopte sa nedostal.
52
52
goalAlbánsko práve strelilo gól!
Tak toto je naozaj nepríjemné. Albánci ihneď prinášajú odpoveď a opäť v zápase prehrávame. Vavro podľahol v súboji na ľavej strane, po krídle s loptou vybehol Sulejmanov, ktorý ju naservíroval pred bránku REYOVI MANAJOVI a ten z prvej bez problémov zakončil do prázdnej brány.
51
changeStriedanie v tíme Albánsko: z ihriska odchádza Maloku, prichádza Fangaj.
Striedanie v tíme Albánsko: z ihriska odchádza Kallaku, prichádza Bardhi.
50
Rohový kop našim hráčom veľmi teraz nevyšiel a lopta sa dostala za postrannú čiaru. Aut budú zahrávať domáci.
49
Naši šli opäť dopredu. Po pravej strane šiel dopredu Špalek, ale prihrávka na Černáka nebola presná. Albánci určite nečakali takýto raketový nástup od nášho tímu a práve teraz je ten moment, kedy môžeme tento zápas zvrátiť.
48
48
goalSlovensko dalo gól!
Perfektné rýchle vyrovnanie od nášho tímu! Z ľavej strany poslal výborný center z ľavej strany Hancko, do šestnástky si nabehol NIKOLAS ŠPALEK, ktorý tvrdou strelou z voleja trafil do brvna a odtiaľ sa lopta odrazila do brány. Naozaj pekný gól.
47
Bareho ďaleko naši hráči nepustili, odstavili ho ešte pred pokutovým územím. Naši okamžite naštartovali protiútok.
46
Hneď od úvodu bol nebezpečný domáci Sulejmanov, ktorý však proti presile našich hráčov pred šestnástkou veľmi nemal príležitosť zakončiť.
46
Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas nebol pre Slovensko priaznivý, vytvorili sme si pár príležitostí, ale v 44. minúte skórovali domáci, presadil sa Manaj. Máme teda čo robiť v druhom polčase. Na blatistom a podmočenom teréne to rozhodne nebude žiadna zábava.
Pokračujeme približne o 18:23.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45+1
Roland Černák to vyskúšal spoza pokutového územia, urobil to odvážne, ale vypálil naozaj nepresne.
44
44
goalAlbánsko práve strelilo gól!
Futbalisti Albánska sa v závere polčasu dostávajú do vedenia! Celá akcia začala po našej nepresnej prihrávke. Ceka potiahol loptu po ľavej strane a v šestnástke našiel úplne voľného REYA MANAJA, ktorý zo šestnástky prekonal Rodáka prízemnou strelou.
43
Manaj prenášal ťažisko hry na opačnú stranu úplne nepresne. Maloku nemal šancu to stihnúť a naši teda zahrávajú aut.
42
changeMartin Šulek už ďalej nezasiahne v zápase kvôli zraneniu a na jeho miesto prichádza Attila Varga.
41
Dlhá nakopnutá lopta od Hancka vôbec nenašla nikoho. Brankár Sherri pokojne loptu zachytil.
40
No a s Martinom Šulekom je to naozaj nepríjemná situácia. Trávnik opúšťa na nosidlách a zaľadované má pravé koleno.
38
Nie veľmi dobre to teraz vyzerá s Martinom Šulekom, pri ktorom sú lekári a uvidíme, ako to s ním bude ďalej.
36
Naši odstrelili loptu preč z obrannej polovice iba za postrannú čiaru, v hre teda môžu pokračovať Albánci.
35
Albánci nám teraz tiež narobili problémy v našej šestnástke. Naši však dokázali prečísliť šestnástku a napokon k strele ani nedošlo.
34
Mráz hlavičkoval na brvno, no už to aj tak nebolo platné, pretože ešte tesne predtým sa pískalo postavenie mimo hry.
33
Naši sa dostali pred šestnástku a spoza vápna pálil Denis Vavro, ktorý mierne zaskočil Sherriho, ktorý rozhodne nepredviedol istý zákrok. Získali sme roh.
33
Albánsko sa chcelo rýchlo dostať dopredu, no bolo to proti pravidlám. Rozhodca odpískal ofsajd.
31
yellowCardOpäť ďalšia vytiahnutá karta z vrecka hlavného rozhodcu. Dostáva ju po tvrdom zákroku Urblík.
30
yellowCardCekici to skúsil prízemnou strelou, ktorá však brankára Rodáka nevystrašila. Smerovala totižto vedľa brány. Následne počas našej kontry Ilirian Ceka nepríjemne sklzom fauloval Špaleka a dostáva žltú kartu.
29
Martin Šulek dvojnásobne fauloval Cekiciho a Albánsko získava štandardku z nebezpečnej pozície.
28
Vavrova dlhá lopta smerovala ku Špalekovi, no veľmi sa mu ju spracovať nepodarilo. Operoval tam však ešte Dimun, ktorý ju pre náš tím získal.
27
Hanckov nákop do šestnástky mal v pokutovom území nájsť Špaleka, ktorý však bol prikrytý a loptu si spracovať nedokázal.
26
Hancko s Manajom sa dostali do súboja, no obaja pocítili nejakú bolesť. Žiaden nedovolený zákrok sa však nepískal.
24
24
importantPríležitosť aj na opačnej strane. Sulejmanov si pripravil loptu za pokutovým územím a výborne pálil k ľavej žrdi. Náš tím však perfektným zákrokom zachránil brankár Rodák.
23
importantŠpalekov center do šestnástky zachytil Jozef Urblík, ktorý sa dostal do slušnej šance. Mohol strieľať z prvej, no mierne ešte zaváhal a sklzom sa mu obetavo do strely hostil Toli a zablokoval ju.
22
yellowCardManaj sa šikovne pretlačil po ľavej strane, vnikol aj do šestnástky a skúsil to vypáliť. Táto strela však bola zblokovaná a domáci získavajú roh. Ešte predtým tam však bol faul Chvátala, ktorý dostáva žltú kartu.
21
Dimun poriadne zahnal Šuleka, ktorý bol pristrčený Sulejmanovom pri postrannej čiare, no žiaden faul sa nepískal. Hlavný rozhodca hru púšťal.
20
Ďalšiu štandardku Albánska zahrával Cekici, ktorý to skúsil priamou strelou z veľkej diaľky, ktorú zablokovali ešte naši hráči v šestnástke.
19
Priamu loptu do šestnástky od Bareho zasiahol hlavičkou Špalek a dostal ju preč z nebezpečného priestoru.
18
Ndoj bol faulovaný Urblíkom a Albánsko získava štandardku. Hráči sa už teda sťahujú pred šestnástku.
17
Mrázova hlavička po dlhom centri zozadu nenašla ďalšieho adresáta. Odkopával teda iba brankár Sherri takisto dopredu, kde sa však jeho spoluhráčom nepodarilo udržať loptu.
16
Lesniakovi nevyšla priamočiara prihrávka na Mráza a lopty sa zmocnili Albánci, ktorí rozohrávajú zo zadných radov.
15
Kallaku vybojoval loptu pri postrannej čiare, no vzápätí o ňu prišiel. Naši si však tiež nerozumeli v kombinácii, ale získavajú aut.
14
Naši presunuli loptu do šestnástky, v ktorej však Mráz fauloval a hlavný rozhodca musel pískať. Albánci si teda môžu vydýchnuť.
13
Urblík vysunul na ľavé krídlo Černáka, ktorý mierne vnikol do pokutového územia, pripravil si loptu na pravačku a strieľal. Mieril k ľavej žrdi, no tesne ju minul.
12
importantSlovenský kapitán Denis Vavro zahrával túto štandardku a napálil to naozaj prudko. Jeho delovku gólman Sherri dokázal zlikvidovať.
11
yellowCardRoland Černák prenikal dopredu po výbornej kolmici. Maloku ho však odstavil potiahnutím za dres a za zákrok dostáva žltú kartu. Máme štandardku tesne spoza šestnástky.
10
Zdá sa, že v Tirane sa práve rozpršalo, čo vôbec nie je priaznivé a takisto aj terén na trávniku je nevyhovujúci. Oba tímy sa s ním budú musieť popasovať.
9
Vavro prihrával na kraj ihrisko Chvátalovi, ktorému však lopta ušla až za postrannú čiaru a takýmto lacným spôsobom sme odovzdali loptu súperovi.
8
Kallaku si nenechal vziať loptu na pravej strane od dvojice našich futbalistov. Prihrával pre istotu na zadné rady.
7
Albánsko získalo a zahrávalo prvý rohový kop. Bare zahrával nakrátko na Cekiciho, ktorý dával do vápna, no naši loptu odstránili preč.
6
Naši to skúsili šikovne. Chvátal si nabehol po pravej strane a aj si spracoval prihrávku od Lesniaka, no cez albánskeho obrancu sa mu už dostať nepodarilo.
5
Na trávniku ostal ležať domáci Ceka po stret s naším Dimunom, no nedovolený zákrok to rozhodne nebol. Hra však bola prerušená.
4
Chvátal zozadu podkopol domáceho Cekiciho a Albánsko získava rozohrávku na útočnej polovici.
3
Na ťahu sú opäť domáci. Aut spoza pravej čiary vhodil Ceka a Albánci môžu založiť prvý útok.
2
Brankár Rodák nakopol loptu ďaleko dopredu na Černáka, ktorému sa ju nepodarilo spracovať. Naši však získavajú aut.
1
Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Albánska, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu. Našim sa ju podarilo ihneď získať a odkopnúť dopredu.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už vychádzajú na hraciu plochu. Albánski futbalisti budú hrať v červených dresoch a Slováci v bielych. Čaká nás štátna hymna.
Úvodné zostavy:

Albánsko: Sherri – Maloku, Ndoj, Ceka, Tafa – Bare (C), Kallaku, Toli – Sulejmanov, Manaj, Cekici
Náhradníci: Kastrati – Bardhi, Fangaj, Hakaj, Kastrati, Mustafa, Qollaku

Slovensko: Rodák – Šulek, Hancko, Vavro (C), Chvátal – Urblík, Lesniak, Dimun – Černák, Špalek – Mráz
Náhradníci: Jakubech – Fábry, Haraslín, Herc, Jirka, Kadlec, Varga.
Prajem vám príjemný piatkový podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu kvalifikácie hráčov do 21 rokov na Majstrovstvá Európy 2019. Slovenskí futbalisti sa dnes o 17:20 predstavia na štadióne Selmana Stërmasiho v Tirane proti domácemu Albánsku.

Slovensko
Slovenským futbalistom patrí po piatich odohraných zápasoch v rámci kvalifikácie na ME 2019 nelichotivé 5. miesto v skupine 2 so ziskom 6 bodov vďaka výhre nad Estónskom 1:2 a nad Severným Írskom 1:0. Ostatné tri zápasy naši mladíci prehrali. Doma podľahli Islandu 0:2 a takisto aj favorizovanému Španielsku doma 1:4 a vonku 5:1. Dvojzápas s Albánskom bude teda pre nich kľúčový vzhľadom na ďalší vývoj v našej skupine, keďže priamo na šampionát postupuje víťaz skupiny a štyri najlepšie druhé tímy si to ešte rozdajú v baráži o ďalšie dve miestenky. Na šampionát do Talianska sa z kvalifikácie prebojuje 11 tímov a jedna miestenka prislúcha organizátorovi.

Nominácia Slovenska na dvojzápas s Albánskom v Tirane a v Žiline:

Brankári: Martin Vantruba (FC Spartak Trnava), Marek Rodák (Rotherham United), Adam Jakubech (OSC Lille)

Obrancovia: Atila Varga (U.S. Arezzo), Juraj Chvátal, Dávid Hancko (obaja MŠK Žilina), Denis Vavro (FC Kodaň), Michal Sipľak (Cracovia Krakov), Martin Šulek (AS Trenčín), Andrej Kadlec (FC Spartak Trnava), Richard Križan (FC Nitra)

Stredopoliari: Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Roland Černák (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Jakub Hromada (Slavia Praha), Filip Lesniak (BK Aalborg), Christián Herc (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Jozef Urblík (Vysočina Jihlava), Andrej Fábry (FC Nitra), Milan Dimun (Cracovia Krakov)

Útočníci: Filip Balaj, Samuel Mráz (obaja MŠK Žilina)

Albánsko
Albánsko sa v našej skupine nachádza pred nami na 4. mieste s rovnakým ziskom bodov. Zatiaľ však v zápasoch základnej skupiny dokázali reprezentanti Albánska vyhrať iba jeden zápas, a to nad Islandom 2:3. Zvyšné tri body získali na základe remíz, a to s Estónskom 0:0, s Islandom takisto 0:0 a naposledy doma so Severným Írskom 1:1.

Z histórie evidujeme jediný zápas medzi Slovenskom a Albánskom, a to v kvalifikácii na 2007. Naši futbalisti vtedy v kvalifikačnom zápase doma s Albánskom remízovali 0:0.

Srdečne vás teda pozývam k sledovaniu on-line prenosu z kvalifikačného zápasu a prajem vám príjemný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:20.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci na otrasnom teréne v Albánsku otočili zápas a vyhrali