Ajax skončil v Holandskom pohári, do osemfinále ide Volendam

SITA|13. nov 2008 o 14:49

Futbalisti holandského veľkoklubu Ajax Amsterdam sa už v šestnásťfinále rozlúčili so svojím účinkovaním v tohtosezónnej edícii národného pohára. Súper úradujúceho slovenského ...

AMSTERDAM. Futbalisti holandského veľkoklubu Ajax Amsterdam sa už v šestnásťfinále rozlúčili so svojím účinkovaním v tohtosezónnej edícii národného pohára. Súper úradujúceho slovenského vicemajstra MŠK Žilina v F-skupine Pohára UEFA 2008/09 (vzájomný zápas sa 6. novembra v Amsterdam Arene skončil víťazstvom domácich 1:0, pozn.) prehral na pôde nováčika Eredivisie 2008/09 FC Volendam najtesnejším rozdielom 0:1. V riadnom hracom čase sa duel skončil nerozhodne bez gólov 0:0, o všetkom napokon rozhodol v 111. min domáci útočník Jack Tuyp.

Kouč 29-násobného majstra Holandska Marco van Basten sa musel v uplynulých dňoch vyrovnať s viacerými zraneniami svojich zverencov vrátane najlepšieho kanoniera klubu Klaasa Jana Huntelaara. V utorok najnovšie pribudol na listinu maródov aj ľavý stredopoliar Urby Emanuelson. "Nemali sme to vôbec jednoduché, no napriek tomu sme mali šancu na postup," povedal Marco van Basten.

Holandsko - pohár - šestnásťfinále:

FC Volendam - Ajax Amsterdam 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0)

Gól: 111. Tuyp

Zostava Ajaxu: Vermeer - Van der Wiel, Oleguer (62. Schilder), Vertonghen, Vermaelen - Gabri, Luis Suárez, Lindgren - Kennedy, Sno (83. Leonardo), Zeegelaar (91. S. de Jong).

Nachádzate sa tu:
Domov