Ajax potrestal Suareza za pohryznutie dvojzápasovým dištancom

TASR|22. nov 2010 o 16:24

V zápase Ajaxu Amsterdam s PSV Eindhoven pohrýzol Luis Suarez protihráča Otmana Bakkala, za čo ho klub potrestal dištancom na dva zápasy.

AMSTERDAM. Holandský futbalový klub Ajax Amsterdam potrestal útočníka Luisa Suareza 2-zápasovým dištancom na ligové zápasy a bližšie nešpecifikovanou finančnou pokutou.

Uruguajského reprezentanta televízne záznamy usvedčili, že vo víkendovom šlágri najvyššej súťaže pohryzol stredopoliara PSV Eindhoven Otmana Bakkala. Incident sa odohral už v nadstavenom čase bezgólového duelu. Holandský denník De Telegraaf nazval Juhoameričana "kanibalom z Ajaxu" a vyzval klub i národný zväz, aby zasiahol.

Útočník zrejme bude čeliť aj trestu zo strany Holandskej futbalovej asociácie, ktorá oznámila, že bude tento incident preverovať, lebo ostal bez povšimnutia hlavného rozhodcu spomenutého zápasu. Suárez pre trest neabsolvuje najbližší nedeľňajší ligový zápas proti VVV Venlo a o týždeň neskôr proti NEC Nijmegen.

Suarez pritom s troma gólmi patril medzi najväčšie postavy uplynulého svetového šampionátu. V JAR sa však prezentoval aj rukou na bránkovej čiare, ktorá prakticky znamenala vyradenie Ghany vo štvrťfinále.

Nachádzate sa tu:
Domov