Ajax senzačne končí v osemfinále, rozhodla jediná strela na bránu

Radosť hráčov Benficy Lisabon po góle Darwina Nuneza.
Radosť hráčov Benficy Lisabon po góle Darwina Nuneza. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. mar 2022 o 23:01

Rozdielový gól strelil Darwin Nunez.

Liga majstrov 2021/2022

Osemfinále - odveta:

Ajax Amsterdam - Benfica Lisabon 0:1 (0:0)

Gól: 77. Nunez, ŽK: Timber, Blind, Gravenberch - Ramos

Rozhodovali: Del Cerro Grande - Yuste, Alonso (Šp.)

Ajax: Onana - Mazraoui, Timber (90+7. Kudus), Martinez, Blind - Alvarez (82. Brobbey), Berghuis (82. Klaasen), Gravenberch - Antony, Haller, Tadič

Benfica: Vlachodimos - Gilberto (90+1. Lazaro), Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Everton (73. Jaremčuk), Weigl, Taarabt (46. Meïte) - Silva, Nunez (81. Goncalves), Ramos (90+1. Bernardo)

/prvý zápas: 2:2, postúpila Benfica/

AMSTERDAM. FC Liverpool, Bayern Mníchov a Ajax Amsterdam boli kluby, ktoré v skupinovej časti Ligy majstrov 2021/2022 nestratili ani bod.

No kým anglický a nemecký veľkoklub dokázali postúpiť do štvrťfinále, pre slávny holandský klub sa púť milionárskou súťažou končí už v osemfinále.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Po tom, ako Ajax remizoval na pôde Benficy Lisabon 2:2 prehral v domácom prostredí najtesnejším rozdielom 0:1, hoci mal územnú aj streleckú prevahu.

V 77. minúte skóroval uruguajský útočník Darwin Nunez a posunul portugalský klub medzi osmičku najlepších tímov starého kontinentu.

Priebeh zápasu: Ajax Amsterdam - Benfica Lisabon

V Amsterdame to bol v úvodnom dejstve taktický boj, ani jedno mužstvo si nevypracovalo vážnejšiu šancu.

Benfica pozorne strážila kanoniera Sebastiena Hallera, ktorý skóroval v predchádzajúcich siedmich vystúpeniach Ajaxu v Lige majstrov.

V druhom polčase hostia vyčkávali na svoju príležitosť a tá prišla v 77. minúte. Center Alejandra Grimalda našiel Darwina Nuneza, ktorý hlavou rozhodol.

Paradoxom je, že to bola jediná strela Benficy na bránu v odvete. Naopak, Ajax mal celkovom šestnásť striel, z toho štyri do priestoru troch žrdí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ajax senzačne končí v osemfinále, rozhodla jediná strela na bránu