Aj Kovaľčuk si myslí, že je ponuka NHL podvod

Iľju Kovaľčuk
Iľju Kovaľčuk (Autor: SITA/AP)
SITA|23. okt 2012 o 12:20

K vyhláseniam Alexa Ovečkina k návrhu kolektívnej zmluvy NHL od majiteľov klubov sa pridal aj Iľja Kovaľčuk.

PETROHRAD. Ruský hokejový útočník Iľja Kovaľčuk pozorne sleduje rokovania o novej kolektívnej zmluve v zámorskej NHL. V súčasnosti kapitán tímu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) SKA Petrohrad poznamenal, že v prípade, ak nová dohoda prinesie krátenie platov hráčov, bude reálne uvažovať o zotrvaní v Rusku.

"Ide len o zahmlievanie zo strany majiteľov. Ľudia, ktorí sa aspoň trochu orientujú v problematike, vedia, ako sa veci majú. Vedenie ligy je teraz v zlej situácii a snaží sa zlepšiť svoj obraz pred verejnosťou. Je smutné, že k dnešku reálne neexistuje dialóg. Verím, že čoskoro sa obe strany stretnú a majitelia sa vyberú v ústrety hráčom. V blízkej budúcnosti sa však podľa môjho názoru výluka neskončí," povedal pre Sportbox.ru 29-ročný krídelník Iľja Kovaľčuk.

Draftová jednotka NHL z roku 2001 je v súčasnosti spokojná vo svojom pôsobisku. Spolu s ďalšími hviezdami hokejom zabáva priaznivcov prevažne v Rusku. Minulotýždňovú ponuku zámorskej profiligy považuje za bluf.

"To, čo nám ponúkli naposledy, ani nemohli myslieť vážne. Plne súhlasím so Sašom Ovečkinom, že ide o podvod. NHL totiž dala fanúšikom nádej, no nepredostrela nám nijakú novú ponuku. Hovoril som o tom s Ovečkinom, no aj s Jevgenijom Malkinom, Pavlom Daciukom a Iľjom Bryzgalovom. Počkáme, čo nám ešte ponúknu. Zatiaľ sme šťastní v Rusku. Ak v NHL nastolia divné podmienky, mnoho hráčov bude zvažovať, či sa do zámoria vráti. Nevylučujem, že v prípade zníženia platov zostanem v KHL," poznamenal Iľja Kovaľčuk, ktorý v zámorskej profilige absolvoval už 811 zápasov za New Jersey a Atlantu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Aj Kovaľčuk si myslí, že je ponuka NHL podvod