Aj ju trénuje Hapal. Slovenskú dvadsiatku čaká duel proti Srbsku

Pavel Hapal.
Pavel Hapal. (Autor: TASR)
SITA|21. mar 2017 o 11:33

Nominácia je vyskladaná najmä z hráčov pôsobiacich na Slovensku.

SENICA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 20 rokov vstúpia do tohto kalendárneho roka stredajším medzištátnym prípravným zápasom proti rovesníkom zo Srbska (hrá sa od 17.00 h v Senici).

Český tréner slovenskej tejto reprezentačnej kategórie Pavel Hapal má k dispozícii všetkých nominovaných hráčov, otáznik visí len nad prípadným štartom stredopoliara FC Nitra Reného Kotríka.

Hapal ešte nevie, či bude môcť rátať s Reném Kotríkom (v strede).
Hapal ešte nevie, či bude môcť rátať s Reném Kotríkom (v strede). (Autor: TASR)

Duel bude previerkou pre novovznikajúcu slovenskú reprezentáciu do 21 rokov (roč. nar. 1996 a mladší), ktorú čaká na jeseň pod Hapalovým vedením vstup do kvalifikácie o postup na ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska.

Mladí Slováci si v druhej skupine zmerajú sily s favorizovanými Španielmi, ďalej Islanďanmi, Albáncami, Estóncami a Severnými Írmi.

Takto reprezentácia do 21 rokov postúpila na európsky šampionát:

Aktuálny tím reprezentačnej dvadsaťjednotky (roč. nar. 1994 a mladší), rovnako pod taktovkou Hapala, sa v júni predstaví na ME v Poľsku. V marci v rámci prípravy na šampionát nastúpi v prípravných súbojoch proti Česku (24. 3. o 17.00 h v Karvinej) a Srbsku (28. 3. o 17.20 h v Senci).

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov:

Brankári: Adam Jakubech (FC Spartak Trnava), Henrich Ravas (Derby County/Angl.)

Obrancovia: Dávid Hancko (MŠK Žilina), Matúš Kuník (FC Nitra), Michal Sipľak (MFK Zemplín Michalovce), Šimon Kupec, Dominik Kružliak (obaja MFK Ružomberok), Dávid Hrubík (FC Lausanne Sport/Švaj.), Atila Varga (US Latina Calcio/Tal.)

Stredopoliari: Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Miroslav Káčer (MŠK Žilina), René Kotrík (FC Nitra), Jakub Grič (MFK Zemplín Michalovce), Marek Rigo (ŠK Slovan Bratislava), Róbert Polievka (ŽP Šport Podbrezová), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk/Poľ.), Lukáš Čmelík (Piast Gliwice/Poľ.), László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Filip Lesniak (Tottenham Hotspur/Angl.)

Útočníci: Samuel Mráz (MŠK Žilina), Filip Balaj (FC Nitra)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Aj ju trénuje Hapal. Slovenskú dvadsiatku čaká duel proti Srbsku