Meno sa mu takmer nezmestilo na dres. DAC podpísal mladého obrancu

Ahmet Muhamedbegovic, nová posila DAC Dunajská Streda.
Ahmet Muhamedbegovic, nová posila DAC Dunajská Streda. (Autor: instagram/DAC 1904)
Sportnet, TASR|20. júl 2021 o 17:55

V rakúskej Bundeslige odohral vyše 64 zápasov.

DUNAJSKÁ STREDA. Novou akvizíciou slovenského fortunaligistu DAC Dunajská Streda sa stal dvadsaťdvaročný stredný obranca Ahmet Muhamedbegovic.

Bývalý mládežnícky reprezentant Rakúska prišiel do tímu slovenského vicemajstra z SKN St. Pölten a s vedením dunajskostredského klubu uzavrel kontrakt na dva roky.

Muhamedbegovic je odchovancom SC Untersiebenbrunn, z ktorého ako žiak prešiel do Sankt Pöltenu. V klube zo severovýchodu Rakúska prešiel všetkými kategóriami od výberu do 15 rokov až po "áčko".

V drese prvého tímu debutoval v decembri 2016 vo veku 18 rokov. Celkovo si v rakúskej bundeslige pripísal 64 štartov, ďalších 22 pridal v druhej najvyššej súťaži.

"Som veľmi šťastný, že môžem byť súčasťou tohto veľkého klubu. Chcem sa ďalej rozvíjať, k čomu je prestup do DAC-u výborný krok. V zápasoch sa snažím riešiť situácie futbalovo, mojou prednosťou je rozohrávka. Rád by som s mužstvom získal majstrovský titul, ale teraz je prioritou zvládnuť prvý zápas sezóny," citoval hráča oficiálny web klubu.

Mladý Rakúšan na fotografii pri podpise drží v rukách dres s číslom 5. Jeho dlhé meno sa takmer na tričko nezmestilo. 

"Ahmet je agresívny typ obrancu s dobrou rozohrávkou. Na konte má vyše 60 zápasov v rakúskej Bundeslige, vďaka čomu prináša so sebou už aj značnú dávku skúseností. Prajeme mu veľa šťastia," dodal športový riaditeľ DAC-u Jan van Daele.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Meno sa mu takmer nezmestilo na dres. DAC podpísal mladého obrancu