Adam Nemec o Villovi: Je to srandista, vychádzame veľmi dobre

Adam Nemec meral na zraz slovenskej reprezentácie naozaj dlhú cestu.
Adam Nemec meral na zraz slovenskej reprezentácie naozaj dlhú cestu. (Autor: SITA)
SITA|24. mar 2015 o 08:05

Dvadsaťdeväťročný útočník je aktuálne hráčom klubu zámorskej Major League Soccer (MLS) FC New York City. Prestúpil doň koncom januára z druholigového nemeckého 1. FC Union Berlín.

BRATISLAVA. Futbalista Adam Nemec musel na zraz slovenskej reprezentácie v Senci pred blížiacimi sa stretnutiami proti Luxembursku a Česku absolvovať dlhú cestu - až zo Spojených štátov amerických.

Dvadsaťdeväťročný útočník je hráčom klubu zámorskej Major League Soccer (MLS) FC New York City. Prestúpil doň koncom januára z druholigového nemeckého 1. FC Union Berlín.

"Pocity sú zatiaľ veľmi príjemné. Odohrali sme tri zápasy a máme päť bodov. To vôbec nie je zlé," začal s hodnotením Nemec.

"Ide o úplne nový tím. Stále sa skladáme, zohrávame, spoznávame. Som presvedčený, že čím ďalej, tým to bude lepšie. Atmosféra je vynikajúca, dva z troch našich doterajších duelov boli vypredané. Ľudia sa chodia na štadión zabávať."

S Villom vychádza dobre

Spoluhráčom slovenského útočníka v New Yorku je aj elitný španielsky zakončovateľ, majster sveta i Európy David Villa.

"Nikdy som si nemyslel, že si s takýmto futbalistom zahrám v jednom klube. Som samozrejme za to veľmi vďačný," priznal Nemec.

"David je úplne pohodový, bezproblémový chlapík bez nejakých hviezdnych manierov. Je to srandista, vychádzame spolu veľmi dobre," doplnil.

Slovensko má zatiaľ v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska stopercentnú bilanciu. Zverenci trénera Jána Kozáka získali v štyroch jesenných vystúpeniach plný počet 12 bodov a figurujú na čele tabuľky.

Na Ukrajine vyhrali 1:0, doma so Španielskom 2:1, v Bielorusku 3:1 a v Macedónsku 2:0. Teraz nastúpia proti Luxembursku.

Najvzácnejšie víťazstvo Slovenska v kvalifikácii sa zrodilo tiež v Žiline - proti Španielsku.


Nesmú súpera podceniť

"Základom je kvalitne sa pripraviť. Nikto z nás nemôže nič podceniť. Vieme, aké nepríjemné zápasy dokážu byť proti takýmto protivníkom ako je Luxembursko," upozornil Adam Nemec.

"Máme štyri dni na to, aby sme niečo vymysleli, dobre sa nachystali a v piatok predviedli v Žiline dobrý výkon a odniesli si tri body. Veľakrát sa potvrdilo, že takýto súper dokáže favoritovi ukradnúť body. Nechceme, aby sa to stalo nám."

Pod Dubňom sa očakáva aj výborná divácka kulisa. Hľadisko by malo byť zaplnené do posledného miesta.

"Som zvedavý, či ľudia prídu. Samozrejme, keď je plný štadión, je to pre každého lepšie - či už pre nás alebo pre fanúšikov. Mne i chalanom sa hrá výborne, keď je vypredané," uzavrel Nemec.

V najcennejšom drese nastúpil doteraz štrnásťkrát a strelil dva góly.

Jeden zo svojich gólov zaznamenal Nemec v kvalifikačnom súboji v Macedónsku.

adamnemec.gif

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Adam Nemec o Villovi: Je to srandista, vychádzame veľmi dobre