Adam Liška dostal ponuku zmluvy od Arizony. Odmietol ju

Oh My Hockey|15. apr 2020 o 09:25

Adam Liška je jeden z nastupujúcej generácie mladých v slovenskom hokeji. Už dávnejšie sa šepkalo, že oňho je záujem v Národnej hokejovej lige a ani 20-ročný Bratislavčan to nikdy nepopieral.

V rozhovore pre denník Šport bol ešte konkrétnejší. Sám potvrdil, že dostal ponuku od Arizony Coyotes. „Dostal som ponuku z Arizony na nováčikovský kontrakt. Konkrétne ma chceli vidieť ďalší rok v AHL, čo je tiež kvalitná súťaž, ale v Čerepovci boli korektní,“ povedal.

Mladý krídelník si vo vlaňajšej sezóne pripísal osem gólov a tri asistencie v 51 dueloch KHL. V drese Severstaľu Čerepovec sa rozhodol pokračovať aj v ďalšej sezóne. V tomto klube má dobré zázemie i podporu realizačného tímu. Nechce nič uponáhľať.

"Hrával som veľa už v poslednej sezóne. Pri tíme ostal tréner Andrej Razin, ktorý má vyššie právomoci, keďže sa stal aj generálnym manažérom. Ponúkli mi zmluvu v ťažkej situácii, keď pandémia koronavírusu všetko komplikuje. Tréner mi volal osobne, čo si vážim. Viem, do čoho idem, preto som stavil na istotu. Svoje zohralo aj to, že zmluvu so Severstaľom podpísal Jindro Abdul, s ktorým sme sa o všetkom bavili," pokračoval.

O Lišku nie je záujem iba v Arizone. „Zaujímali sa o mňa Arizona a Carolina. Konkrétnu zmluvu mi ponúkli Coyotes,“ dodal. Hurricanes sa jeho rozhodnutiu potešili. Podobný kontrakt mu možno predložia o rok.

Liška pritom od podpisu s Coyotes nebol vôbec ďaleko. Prišlo aj riešenie, že by podpísal trojročný kontrakt s tým, že by prvú sezónu strávil v KHL. „Podobné riešenie som preferoval najviac zo všetkých. Aj sa mi to podarilo vybaviť s oboma stranami, ale nakoniec sa to nedotiahlo. Verím, že sa výkonmi ešte k NHL priblížim. Celkom sa potešili z Caroliny, že som to nakoniec nepodpísal s Coyotes. Z Hurricanes mi odkázali, že sa prídu pozrieť na moje zápasy. Ostávame v kontakte.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Adam Liška dostal ponuku zmluvy od Arizony. Odmietol ju