Debut Húsku v NHL? Rangers sa zranil Šesťorkin, Slovák je prvým dostupným brankárom

Adam Húska v drese New Yorku Rangers.
Adam Húska v drese New Yorku Rangers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|4. dec 2021 o 16:06

Adam Húska by mohol byť blízko povolaniu do NHL.

NEW YORK. New York Rangers musia riešiť komplikácie so zdravotným stavom ich brankárskej jednotky. Igor Šesťorkin sa dnes zranil.

Nočný duel proti San Jose opustil v 45. minúte so zranením v dolnej časti tela. Stretnutie dochytal Alexandar Georgijev.

Prvotné správy, ktoré priniesol tréner Gerard Gallant, hovorili o tom, že stav Šesťorkina "nie je taký vážny, ako sa na prvý pohľad zdalo". Nič konkrétnejšie sa zatiaľ nevie.

V noci zo soboty na nedeľu o 2.00 hod. stredoeurópskeho času nastúpia "jazdci" na domácom ľade proti Chicagu. Chytať bude Georgijev.

Otázne je, kto mu bude kryť chrbát. So zaujímavou informáciou prišiel Vincent Mercogliano, ktorý podotýka, že by dnešnou dvojkou mohol byť Adam Húska.

Všetko bude závisieť od Šesťorkinovho stavu. Ak nebude dostatočne fit na to, aby chytal, prvým brankárom, ktorý môže byť povolaný z AHL, je práve Húska.

Za normálnych okolností by ním bol Keith Kinkaid. Veterán však bol zapísaný na covid protokol, preto nemôže chytať.

Slovenský brankár je až tímovou štvorkou. Dvere do NHL mu môže otvoriť zhoda okolností.

V AHL prežíva dobrý ročník. V doterajšom priebehu sezóny odchytal šesť duelov s 92,4-percentnou úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,2 inkasovaných gólov na zápas.

Ani v prípade povolania by jeho premiéra v NHL nebola zaručenou vecou. Nevedno, koľko času vynechá Šesťorkin. Navyše je pravdepodobné, že po vyliečení Kinkaida by Húsku poslali späť na farmu do Hartfordu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Debut Húsku v NHL? Rangers sa zranil Šesťorkin, Slovák je prvým dostupným brankárom