Hviezdny tínedžer sa dočkal. Hložek vymení Spartu za nemeckú Bundesligu

Adam Hložek (Česko) a Lukáš Štetina (Slovensko) v zápase Ligy národov 2020/2021.
Adam Hložek (Česko) a Lukáš Štetina (Slovensko) v zápase Ligy národov 2020/2021. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Sportnet|25. máj 2022 o 13:30

Mladý český útočník má prestúpiť do Bayeru Leverkusen.

PRAHA. Devätnásťročný český útočník Adam Hložek má počas zimného prestupového obdobia zamieriť zo Sparty Praha priamo do Bundesligy.

Informáciu priniesli viaceré nemecké médiá, na sociálnej sieti ju potvrdil aj renomovaný taliansky novinár Fabrizio Romano.

Odchovanec Sparty Praha je už stabilným hráčom reprezentácie, kde debutoval už v apríli 2020 ako sedemnásťročný proti Slovensku. Dnes má na konte 14 štartov a jeden gól.

V aktuálnej sezóne nastrieľal v 33 ligových zápasoch deväť gólov a na štrnásť prihral. Po ďalšom zásahu si pripísal v českom pohári, ako aj v Európskej a Konferenčnej lige.

V najvyššej českej súťaži debutoval ako šestnásťročný, doteraz v nej odohral 105 zápasov, strelil 34 gólov a na ďalších 30 prihral.

Podľa portálu sport1.de sa o talentovaného futbalistu zaujímali aj Bayern Mníchov a Borussia Dortmund, oba kluby však zháňajú náhradu za hviezdnych útočníkov. Bayern opustí Robert Lewandowski, Dortmund zase prišiel o Erlinga Haalanda.

Leverkusen má zaplatiť pražskému klubu za zrejme najväčší český talent odstupné až vo výške 22 miliónov eur. Hložek má v Sparte platnú zmluvu až do roku 2024.

Zaujímavosťou je, že Hložek sa stretne v tíme s krajanom Patrikom Schickom, ktorý bol s 24 gólmi druhý najlepší strelec predchádzajúcej sezóny najvyššej nemeckej súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Hviezdny tínedžer sa dočkal. Hložek vymení Spartu za nemeckú Bundesligu