Čakal 735 zápasov, Sutter dosiahol premiérový hetrik v NHL

Momentka zo zápasu Vancouver Canucks - Ottawa Senators.
Momentka zo zápasu Vancouver Canucks - Ottawa Senators. (Autor: SITA/AP)
TASR|26. jan 2021 o 07:05

Do zostavy Ottawy sa vrátil Tim Stützle.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 7:1 (2:0, 2:1, 3:0)

Góly: 10. B. Sutter (Edler), 15. Motte (Beagle), 33. Pearson (Höglander), 38. B. Sutter (Roussel), 53. Q. Hughes (Horvat, Pearson), 56. Juolevi (Horvat), 60. B. Sutter – 32. Watson (Chabot, Reilly)

VANCOUVER. V jedinom pondelňajšom zápase NHL zvíťazili hokejisti Vancouveru nad Ottawou hladko 7:1. V domácom drese sa blysol americký útočník Brandon Sutter, ktorý zaznamenal premiérový hetrik v profilige.

Tridsaťjedenročný center strelil svoj prvý gól v 10. minúte, keď v páde chrbtom k bránke otvoril skóre. V 38. minúte pridal ďalší zásah. V oslabení ho do brejku vyslal Antoine Roussel a Sutter trafil ukážkovo do pravého horného rohu.

Hetrik skompletizoval 54 sekúnd pred koncom, keď šikovne obral o puk Tima Stützleho, natlačil sa pred nemeckého nováčika a blafákom prekonal Matta Murrayho v bránke hostí.

Prvého hetriku v NHL sa dočkal vo svojom 735. zápase v základnej časti.

"Trvalo mi trinásť rokov, kým som ho dosiahol. Bol som riadne vyhecovaný. Ako starnete, postupne sa zmenšuje šanca, že sa ho vám ho niekedy podarí streliť," povedal Sutter pre oficiálny web NHL.

Tanner Pearson zaznamenal gól a asistenciu, kapitán Vancouveru Bo Horvat mal v tretej tretine dve asistencie a prvý gól v NHL strelil fínsky obranca Olli Juolevi (draftová päťka z roku 2016, pozn.).

Canucks aj vďaka tomu vybojovali tretí triumf v sezóne a posunuli sa na piate miesto v tabuľke kanadskej Severnej divízie.

Po menšom zranení sa do zostavy Ottawy vrátil spomenutý Stützle. Hviezda juniorských MS hráčov do 20 rokov však zaznamenala až štyri mínusové body.

Ottawe patrí posledné miesto divízie, keď prehrala piatykrát v sérii. Oba tímy sa vo vancouverskej Rogers Arene stretnú v tomto týždni ešte dvakrát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Čakal 735 zápasov, Sutter dosiahol premiérový hetrik v NHL