Útočníci zažiarili najviac. NHL vyhlásila tri hviezdy týždňa

Dylan Larkin v drese Detroitu strieľa gól.
Dylan Larkin v drese Detroitu strieľa gól. (Autor: SITA)
Oh my Hockey|20. dec 2021 o 22:12

Larkin, Tarasenko a Ehlers sú hviezdami týždňa v NHL

NEW YORK. Troma najlepšími hráčmi uplynulého týždňa v NHL sa stali produktívni útočníci.

Za prvú hviezdu NHL vyhlásila kapitána Detroitu Red Wings Dylana Larkina. Američan viedol súťaž s piatimi gólmi a dvoma asistenciami v troch zápasoch.

Gólovo sa presadil vo všetkých stretnutiach, pri triumfe nad New Jersey strelil svoj prvý hetrik v kariére. Pridal aj asistenciu a bol to jeho prvý štvorbodový zápis v kariére.

Larkin má v tejto sezóne na konte už 15 gólov a dohromady 29 bodov. Nachádza sa na desiatom mieste medzi strelcami súťaže.

Druhou hviezdou týždňa je ruský útočník Vladimir Tarasenko. Ten v drese St. Louis Blues zaknihoval štyri góly a dve asistencie v troch zápasoch.

Tri z jeho šiestich bodov si pripísal pri víťazstve nad Dallasom. Bol to jeho druhý trojbodový zápas v sezóne.

Krídelník, ktorý bol pred sezónou spájaný s možnou výmenou, zažíva veľmi dobrý štart. Na 29 bodov potreboval iba 31 zápasov a vedie produktivitu Blues.

Tretia hviezda týždňa je Nikolaj Ehlers z tímu Winnipeg Jets. Ten si v troch zápasoch pripísal sedem bodov za dva góly a päť asistencií.

Bod získal pri siedmich z ôsmich gólov Jets.

Dominantným bol hlavne pri víťazstve nad St. Louis, keď štyrmi bodmi režíroval víťazstvo svojho tímu. Gól a tri asistencie pre neho znamenali štvrtý štvorbodový zápas v kariére.

Dán ma v tridsiatich zápasoch 12 gólov a rovnaký počet asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Útočníci zažiarili najviac. NHL vyhlásila tri hviezdy týždňa