Slavia je na čele ligy bez straty bodu, aj vďaka Karpiakovi vyhrala pražské derby

(Autor: slaviafutsal.cz)
8. jan 2021 o 12:55

SK Slavia Praha je vo výbornej forme. Po piatich odohraných zápasoch je na čele najvyššej českej súťaže bez straty bodu.


(Autor: slaviafutsal.cz)

Po Novom roku odohrali "Zošívaní" už dva zápasy. Najskôr aj za výraznej pomoci Mareka Karpiaka v bránke porazili Helas Brno (5:1) a v derby pražských "S" vyhrali taktiež nad Spartou Praha (4:2). Stalo sa to prvýkrát od 29. decembra 2017, pretože posledných osem zápasov vždy vyhrala Sparta. Hattrickom sa proti svojmu bývalému klubu prezentoval David Jošt. Aj v tomto zápase bol v bránke Marek Karpiak a do hry zasiahol takisto Filip Vaktor.

Česká liga sa opätovne rozbehla po Novom roku. V piatok a cez víkend pokračuje ďalšími stretnutiami, do hry zasiahnu aj Chrudim, Plzeň či Ústí nad Labem, teda tímy s ďalšími Slovákmi.


Hrá sa už aj v Španielsku. Tomáš Drahovský začal aj rok 2021 gólom, lenže ten nestačil na výhru jeho tím Santa Coloma proti Zaragoze, ktorá vyhrala 3:2. Tím slovenského reprezentanta je v tabuľke už šestnásty a pod touto pozíciou je už iba jedna barážová a tri zostupové priečky. Drahovský je s 12 gólmi druhým najlepším strelcom ligy, predbehol ho Daniel Martinicorena z Movistaru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: