Ševčík nad ponukou Slavie neváhal ani sekundu, na palubovke sa teraz cíti uvoľnenejšie

(Autor: SK Slavia Praha futsal)
20. jan 2021 o 13:00

Matúš Ševčík pred niekoľkými dňami zmenil dres a v utorok strelil za Slaviu Praha svoj prvý gól v novom pôsobisku, ktorým prispel k vysokej výhre nad Českou Lípou 7:0.


(Autor: SK Slavia Praha futsal)

Bol to jeho druhý zápas za „Zošívaných“. Debut absolvoval v derby proti Sparte, lenže ten nevyšiel z viacerých uhlov pohľadu: „S tímom som bol na jednom tréningu a do zápasu a som nastúpil až v druhom polčase, navyše hneď do powerplay. Nebolo to pre mňa obvyklé, no snažil som sa s tým popasovať čo najlepšie. Celkovo sme ale nepodali dobrý tímový výkon,“ hodnotil. Preto je rád, že Slavia hodila tento duel za hlavu a Českú Lípu porazila: „Chceli sme vyhrať a naladiť sa na víťaznú vlnu, čo sa nám aj podarilo. Som rád, že som strelil svoj prvý gól. Celý zápas sme dominovali. Povedali sme si, že chceme hrať na čisté konto a zo zabezpečenej obrany, čo sa nám podarilo splniť. Postupne sme pridávali góly, lenže napriek tomu to nebol ľahký zápas,“ uvedomuje si Ševčík.

Zápisom do streleckej listiny si výrazne pomohol aj po psychickej stránke: „Keď som strelil gól, tak taká menšia nervozita zo mňa opadla. Verím, že to takto pôjde ďalej.“ Na jeseň hrával za Plzeň, kde prvýkrát okúsil klubový seniorský futsal mimo slovenskej Varta futsal ligy. S herným vyťažením však nebol spokojný: „To bol vlastne dôvod, prečo sme sa v Plzni dohodli na ukončení spolupráce. Následne mi volal pán Kolman, že by bol rád, keby som prišiel do Slavie. Neváhal som ani sekundu. Mal by som dostávať viac priestoru, čo ja ako mladý hráč potrebujem. Samozrejme, miesto v zostave nemám isté, nikto ho nemá. Na tréningoch musím makať naplno. Všetci si ho musia zaslúžiť, ale cítim sa tu uvoľnenejšie ako v Plzni,“ úprimne poznamenal.

Na Interobal nemôže povedať nič zlé, no Slavia je pre Matúša Ševčíka v momentálnej fáze jeho kariéry ideálnejší klub: „Je to odlišné, tu je mladší kolektív. Ten zohral veľkú rolu. V Plzni som so spoluhráčmi vychádzal dobre, no ten vekový rozdiel robí svoje, takže v Slavii je to jednoduchšie. Navyše, v tíme sú Marek Karpiak aj Filip Vaktor, s ktorým sa poznáme strašne dlho a sme veľmi dobrí kamaráti. Obaja mi pomáhali v začiatkoch po príchode spoznať areál, mesto. Bolo to pre mňa vďaka nim jednoduchšie,“ podotkol.

Najvyššia česká súťaž sa rozbehla po Novom roku, dlhší čas sa nehrala: „V Plzni sme trénovali skoro stále. Mali sme oddych iba týždeň či dva. V tréningovom tempe som teda bol, ale to je niečo iné ako zápas. V Plzni som však skončil 20. decembra a následne som nebol v hale dosť dlho. Zo začiatku to bolo cítiť, no už sa do toho pomaly dostávam. Stále však vidím, že ešte potrebujem trochu času tréningov v hale, aby som sa do toho dostal úplne,“ hovorí Ševčík. Pôsobenie v Česku mu každopádne dá do kariéry veľa: „Zo začiatku to bolo ťažké. Hlavne pri takej konkurencii, aká v Plzni je. Postupne som sa oťukal a cítil som na sebe, že sa to zlepšuje. O to mi aj išlo, aby som nestagnoval a posúval sa ďalej. To mi česká liga umožňuje,“ pokračoval.

Aj „Ševo“ je súčasťou nominácie trénera Mariána Berkyho na úvodný dvojzápas kvalifikácie o postup na EURO 2022 do Holandska. Zraz začína v pondelok (25. január). Slavia sa ešte predtým v piatok (22.1.) predstaví na palubovke tímu Helasu: „Na reprezentáciu a chalanov sa už veľmi teším, aj keď ešte ostáva niekoľko dní. Určite som už na zraz myslel, ale predtým musíme zvládnuť zápas v Brne. V kvalifikácii sa hrá o veľa. Verím však, že to zvládneme,“ dodal Matúš Ševčík.

(Autor: SK Slavia Praha futsal)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: