Reprezentácia SR "19"

Reprezentačná devätnástka nestačila na úvod Istria Nations Cupu v Chorvátsku na Francúzov

2. apr 2024 o 19:11

Reprezentácia do 19 rokov sa po krátkom zraze v Šamoríne presunula do chorvátskeho Umagu. Má za sebou už aj prvý zápas proti Francúzsku.

Zverenci Antona Brunovského sa v zápase dostali do vedenia, keď otvárací gól strelil Mikita. Technicky hrajúci futsalisti z krajiny galského kohúta ešte do polčasu vyrovnali a napokon po prestávke po chybe našich strelili aj rozhodujúci gól.

Anton Brunovský, hlavný tréner U-19: "Po krátkom sústredení a náročnej ceste sme dnes odohrali pravdepodobne zápas proti najlepšiemu súperovi v skupine. Aj dnes sme mali v pláne zapojiť všetkých našich chlapcov do zápasu (rotovali sme 3 štvorice). Od prvej minúty sme chceli Francúzov donútiť k chybám na ich vlastnej polovici naším aktívnym pressingom. Darilo sa nám to celý prvý polčas, z čoho pramenili vyložené šance a po rýchlej rozohrávke aj náš úvodný gól. Súper stihol do polčasu vyrovnať po našom zaváhaní a po spornej situácii kde sme prišli o Dominika Lacka. Veríme, že to hlavne nebude nič vážne a ešte ho budeme môcť v turnaji použiť. Druhý polčas z našej strany už bol o poznanie vlažnejší, nedostupovali sme aktívne hráčov a hlavne nám už chýbali sily. Namiesto jednoduchých riešení situácii sme hľadali zložitejšie a vybýjali sme sa v osobných súbojoch z čoho pramenil nakoniec aj víťazný gól. Obrovským pozitívom tohto zápasu bolo hlavne to, že sme si siahli na dno síl a snažili sme stále so zápasom niečo urobiť. Nepodarilo sa nám to ani v hre bez brankára kde nám chýba ešte väčšia zohratosť a prax. 


Chlapcom patrí obrovská vďaka a pochvala za odvedený výkon a dovolím si tvrdiť, že zajtra spoločne zabojujeme o lepší výsledok a prvé víťazstvo na turnaji."

ISTRIA NATIONS CUP 2024:

Francúzsko U-19 - Slovensko U-19 2:1 (1:1)
⚽️ 10. Kolski, 26. Le Pessot - 7. Mikita
Slovensko: Jakubík - Mikita J., Palfi (C), Varšo, Kubáň, Lacko, Dvořák, Kajaba, Solárik, Jankovský, Blihár, Ftorek, Čelko, Kovács, Novenko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: