NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

Petterson Bruno chce s Lučencom zájsť v Lige majstrov čo najďalej, pre návrat na Slovensko bol ten správny čas

Matej Kubove Kubove|18. aug 2020 o 09:10

Brazílčan Petterson Bruno sa ešte nachádza v Brazílii, ale už sa teší späť na Slovensko, kde bude obliekať dres Mimelu Lučenec. S týmto tímom chce prekvapiť v Lige majstrov a zájsť čo najďalej. Nielen o tom rozprával v rozhovore.


Bruno, po roku sa vraciaš na slovenské palubovky. Ako sa to celé udialo?

Myslím, že všetko sa deje v správny čas. Už pred dvomi rokmi som sa rozprával o tom, že by som sa mohol vrátiť, ale nakoniec bol toto správny okamih. Som za to veľmi šťastný. Chcem sa poďakovať trénerovi Mariánovi Berkymu a prezidentovi Lučenca za dôveru.

Prečo práve Lučenec? Mal si aj iné ponuky?

Vybral som si Lučenec kvôli projektu a smeru, ktorým sa uberajú a tiež pre možnosť hrať Ligu majstrov. Verím, že idem do najlepšieho tímu v krajine. Mal som síce ponuky z Portugalska, Maďarska a Brazílie, ale túžba hrať za Lučenec a hrať Ligu majstrov bola väčšia.

Momentálne sa nachádzaš doma v Brazílii. Vieme, že tam nie je lichotivá situácia ohľadom Covid-19. Ako sa udržuješ v kondícii?

Áno, je to zložitá situácia, ale vždy sa môžete udržiavať vo forme. Existujú možnosti odbornej prípravy na otvorených priestranstvách, napríklad na pláži. Verím preto, že do Lučenca dorazím v najlepšej forme.

Na Slovensku to bude tvoj tretí klub. Aké sú tvoje očakávania?

Moje očakávania sú tie najvyššie. Chcem sa dostať čo najďalej v Lige majstrov. Hrať túto súťaž je túžbou každého hráča.

Po roku v maďarskom Haladási, sa vraciaš na Slovensko. Mohol by si porovnať tieto dve súťaže?

Porovnanie je veľmi ťažké. Myslím si však, že v Maďarsku sa hrá viac silovejšie. Na Slovensku je to viac o talente a hernej inteligencii.

V minulosti bolo v Lučenci množstvo tvojich krajanov, máš informácie či nejakí v klube ostanú?

Hovorím s nimi takmer každý deň. Trávime spolu veľa času, už sme ako rodina. Stále však neviem povedať, ktorí budú v Lučenci.

Momentálne si v Brazílii, ako sa plánuješ dostať na Slovensko, keďže je to takmer nemožné?

V Brazílii sa vraciame späť k normálu. Vďaka Bohu je všetko pod kontrolou. Nemyslím si preto, že bude problém dostať sa na Slovensko.

Vieme o tebe, že si rodinne a nábožensky založený. Prídeš na Slovensko opäť sám?

Áno, som rodinne a nábožensky založená osoba. Zase pôjdem na Slovensko sám, ale spolu s úžasnými fanúšikmi budem v Lučenci určite veľmi šťastný.

Čo by si chcel odkázať svojim fanúšikom, ktorých máš najme v Žiline veľa?

Makroteam veril v môj potenciál a bol neoddeliteľnou súčasťou mojich začiatkov na Slovensku. So všetkými v klube mám dobrý vzťah a rešpektujem ich. Dúfam, že jedného dňa si ešte budem môcť obliecť dres tohto klubu.

Povedali o Brunovi: 

Milan Kamenský manažér klubu MIMEL Lučenec: "Po odchode dvoch ľavákov Mattheusa a Ricarda sme potrebovali na tento post nájsť niekoho nového. Tréner vyhodnotil, že Bruno je pre nás dobrá voľba, je to už skúsený hráč s dobrou ľavačkou a preto sme ho oslovili a následne sa dohodli na spolupráci pre sezónu 20/21, čomu sa tešíme"

Marián Berky tréner MIMEL Lučenec: "Potrebovali sme hráča jeho kvalít, lebo nám odišiel typologicky rovnaký hráč Mattheus. Bruna poznám, viem čo môžem od neho žiadať, jeho hra sa mi páči. Potrebuje sa po zranení vrátiť do formy a potom bude veľmi nepríjemný hráč v ofenzíve."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: