Nový klub na futsalovej mape: FSC Handlová

Ján Ploštica|4. jún 2021 o 20:00

Dalibor Franko, známa tvár z futsalových kruhov, zakladá na Hornej Nitre nový futsalový klub. Čo ho k tomuto kroku viedlo a aké sú ambície nového klubu sa dočítane v nasledovných riadkoch.

Dalibor, ako sa zrodila myšlienka založiť nový futsalový klub?

"Projekt futsalového klubu v Handlovej sa zrodil v mojej hlave, za pomoci kamaráta Rada Margeta."

Prečo práve Handlová?

"Handlová je športové mesto s veľmi dobrou infraštruktúrou a zázemím pre futsal. ŠH v Handlovej, ktorú vlastní p. Waiss, nám vedela zabezpečiť slušné podmienky na trénovanie. V ústrety futsalovému projektu vyšlo aj mesto Handlová a p. primátorka Grúberová, ktorá nám bola veľmi nápomocná. Dôležitým aspektom pre náš futsalový projekt sú školy na území mesta a v blízkom okolí, kde ich riaditelia privítali našu myšlienku a toto nás ubezpečilo, že ideme správnym smerom. "

Futsal a futbal sa nemajú moc v láske, ako je to v Handlovej?

"Verím, že spolupráca s futbalovým klubom v Handlovej bude bezproblémová a nájdeme si systém spolupráce, z ktorého budú ťažiť oba subjekty. "

Chceš osloviť svojich bývalých zverencov, alebo sa poobzeráš v Handlovej a okolí?

"Chceme osloviť najmä mládež z mesta Handlová a jej okolia, ale, samozrejme, rozmýšľame aj nad skúsenejšími hráčmi, ale všetko bude závisieť od presnej štruktúry klubu. Hlavne ide o mojich bývalých zverencov z Bánoviec, ktorí by mohli byť pre nás zaujímaví, keďže už poznajú systém a vieme tak rýchlejšie napredovať."

Keď sme pri tej štruktúre, aké družstvá chcete riešiť ako prvé?

"Určite máme záujem vytvoriť mládežnícke tímy v kategórii U17 a U20 a štartovať už v ročníku 2021/22. Podľa záujmu sa rozhodneme, či budeme prihlasovať aj družstvá dospelých. Radi by sme prihlásili aj kategóriu žien, preto si na túto odpoveď budeme musieť chvíľu počkať. "

Predpokladám, že ty budeš okrem manažérskej funkcie vykonávať aj trénerskú, kto ďalší by mal pôsobiť v klube?

"Už dnes je isté, že do tímu pribudne Vladimír Mavler, Miroslav Janek a Peťo Mních, ktorý bude aj mojím asistentom. Ďalšie tváre v klube budeme postupne predstavovať."

Takže asi z teba nedostaneme žiadne mená, čo sa týka hráčskeho kádra?

"Nie, toto je najťažšia úloha, ktorá nás čaká. Prilákať nové mená - hráčov, ktorí budú bojovať za handlovské farby. Plánujeme spraviť futsalové kempy, kde by sme chceli vytvoriť kostru mužstiev v jednotlivých kategóriách. "

Video rozhovor pre TV Prievidza

My ďakujeme Daliborovi za novinky z Handlovej a prajeme mu rýchle etablovanie nového klubu na futsalovej mape. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: