MŠK Žilina Futsal: na trénerskú lavičku prichádza Branislav Škorec, Dominik Ostrák predĺžil zmluvu

Marek Kováčik|6. aug 2019 o 00:00

Tréner Branislav Škorec

 Futsalový klub MŠK Žilina Futsal od ročníka 2019/2020 prichádza s novou víziou a myšlienkami, koncepcie dlhodobej stratégie a samozrejme aj s novými tvárami v klube. Prišlo k zmene nielen pozícií vo vedení futsalového klubu, ale aj na pozícií trénera.
Po niekoľkých rozhovoroch sa klub dohodol na spolupráci s trénerom futsalovej reprezentácie do 19 rokov, Branislavom Škorcom.  Ten na klubovej úrovni trénoval naposledy bratislavský Wild Boys ´02 Bratislava (2016 – 2018), predtým bratislavskú Pinerolu (2013 – 2016), kde si zaknihoval všetky tri medaily. Predtým, ako hráč, bol 3-násobným majstrom Slovenska v sálovom futbale s Perpetuumom Bratislava, striebro má s Ekónom Bratislava aj trnavskou MIMAou, bronzový kov si zavesil na krk s Pinerolou Bratislava. Reprezentoval Slovensko na Majstrovstvách sveta v sálovom futbale v Bolívii a zúčastnil sa aj Ligy majstrov v sálovom futbale v Španielsku. Svoje aktívne účinkovanie pre zranenie ukončil v Karpatii  Bratislava v ročníku 2006/2007. Do klubu tak prichádza skúsený tréner, ktorý aktívne pracuje s mládežou a jeho cieľom je vychovávať nových hráčov, nielen do seniorskej reprezentácie, ale aj do nižších kategórií.

– Ako sa zrodil tvoj „prestup“  do MŠK Žilina Futsal?
„Prestup sa v podstate zrodil ľahko, pretože sme si "ťapli" na druhom oficiálnom stretnutí a nasledovali už iba rozhovory o fungovaní. Ľudí vo vedení  veľmi dobre poznám, môžeme spolu hovoriť o všetko a hlavne otvorene, iba takto sa vieme a môžeme posunúť vpred.
V prvom rade musím povedať, že ma zaujala filozofia a vízia klubu, ktorého záujem je práca s mladými a perspektívnymi hráčmi, zároveň vychovávať, už od nižšieho veku, futsalistov. Vidím tu oveľa väčší potenciál a prínos pre slovenský futsal.“

– Čo hovoríš na káder a aké máš predstavy?
„Myslím si, že v MŠK je veľmi kvalitný káder, hráči prešli mládežníckymi reprezentáciami, v ktorých nehrali druhé husle, ale naopak. Prakticky každého jedného hráča poznám, väčšina z nich prešla mládežníckou reprezentáciou a ostali naozaj tí najlepší.  Je tu Ostrák, ktorý sa pravidelne zúčastňuje reprezentačných zrazov A-čka, skúsený Belaník, ale prevažujú mladí hráči, ktorí sú plní elánu a chuti. Niektorí hráči minulý rok „vypustili“ a venovali sa iným povinnostiam, ale dnes sa chcú zapojiť do prípravy a uvidíme v akom svetle sa ukážu. Z terajšej reprezentácie do 19 rokov veľmi rád privítam akéhokoľvek hráča. Najideálnejšie by bolo, ak by sme mali 14 hráčov a 3 brankárov, ktorí by adekvátne vedeli nahradiť jeden druhého.“

Aké sú očakávania v novom klube?
„Očakávania mám najvyššie v akomkoľvek klube a v MŠK obzvlášť, pretože vízia je jasná, práca so slovenskou mládežou doplnenou o skúsených hráčov. Na Slovensku je množstvo šikovných hráčov, ale treba im ukázať správnu cestu akou sa môžu vybrať a tou je dynamický, technický a rýchly šport – futsal. Všetko chce čas, priestor a trpezlivosť.“ 

Dominik Ostrák predĺžil zmluvu

 Jedným z hráčov, ktorí budú aj naďalej obliekať dres futsalových Šošonov je aj 22-ročný reprezentant Dominik Ostrák. Po niekoľkých rozhovoroch, medzi hráčom a vedením klubu, prišlo opäť k dohode a k podpisu zmluvy! Po extraligovej skúsenosti v Bratislave, v drese Wild Boys ´02 z ročníkov 2016/2017 a 2017/2018 tak bude Dominik, ako v minulom ročníku, aj v tomto obliekať náš dres. Od Dominika budeme očakávať kvalitné výkony, pretože ide o reprezentanta a tí sú počas celého roka sledovaní ešte viac.

„Ostríka veľmi dobre poznám ako futsalistu a aj ako človeka, pretože sme mali tú možnosť sa spolu stretnúť v reprezentácií do 19 rokov a aj dva roky v drese Wild Boys. Ak bude plniť všetky pokyny na ihrisku a aj mimo neho, tak sa nebojím, že nebude práve on lídrom a potiahne MŠK Žilinu k cieľu.“, skonštatoval tréner Branislav Škorec.

– Ako, kedy a kde si začal s extraligovým futsalom a futsalom vôbec?
"S futsalom som začal asi keď som mal 16 – 17 rokov. Hrával som za žilinský KSF Doxx, pod vedením trénera Jozefa Rosenzweiga. V extralige som debutoval v ročníku 2016/2017 v tíme bratislavského Wild Boys ´02, kde ma na spoluprácu oslovil dnešný tréner MŠK Branislav Škorec a vtedajší „Divochov“. Následne som v ročníku 2018/2019 prestúpil minulú sezónu do MŠK Žilina Futsal a vrátil sa tak do rodného mesta.

Druhý rok si v MŠK Žilina, aké máš očakávania a ciele do ročníka 2019/2020?
Po minulej sezóne, ktorá pre nás nebola moc úspešná si myslím, že táto bude pravý opak. Očakávania sú určite vyššie, no konkrétne ciele sme si ešte nestanovili. Do klubu prišlo viacero mladých, šikovných hráčov, z čoho mám radosť, rovnako ako z príchodu nového trénera Škorca. Filozofia klubu mi je sympatická a pevne verím, že sa postupne odzrkadlí na palubovke.

V októbri je kvalifikácia na MS 2020 vo futsale, ako to vidíš Ty nakoľko si v širšom kádri reprezentácie?
"Kvalifikácia bude veľmi náročná, v skupine sú kvalitné tímy – Čierna Hora, Moldavsko a domáci Azerbajdžan, rozhodovať budú určite maličkosti a momentálna forma.
Ja sa budem snažiť predvádzať kvalitné výkony počas celej sezóny a verím, že v Azerbajdžane budem môcť ukázať svoje kvality. V kabíne je veľmi dobrá nálada a všetci sa na kvalifikáciu tešia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: