REPREZENTÁCIA SR

Futsalisti Slovenska zdolali USA 3:2. O víťazstve rozhodol v závere Rick

5. sep 2021 o 22:21

Slovenská futsalová reprezentácia zvíťazila v nedeľnom zápase na turnaji Pre-World Cup FUTSAL DAYS v bratislavskej ŠH Elán nad výberom USA 3:2.

Radosť slovenských futsalových reprezentantov po víťaznom góle do siete USA na turnaji Pre-World Cup FUTSAL DAYS v Bratislave 5. septembra 2021.
Radosť slovenských futsalových reprezentantov po víťaznom góle do siete USA na turnaji Pre-World Cup FUTSAL DAYS v Bratislave 5. septembra 2021. (Autor: Vladimír Hindra)

Dvakrát sa do streleckej listiny zapísal Dominik Ostrák, v 37. minúte rozhodol o triumfe Gabriel Rick.   

Do samotného duelu vstúpili obe reprezentácie opatrne, ale veľmi aktívne. Úvodná päťminútovka bola zoznamovacia. Ôsma minúta bola pre Slovensko ako z rozprávky. V čase 7:03 našiel Drahovský Ostráka a ten sa nemýlil. Ďalších osem sekúnd od rozohrania reprezentantov USA zo stredového kruhu stačilo na druhý gól v sieti Diega Morettiho, šťastným strelcom bol opäť Dominik Ostrák. Ak by v deviatej minút strelu Čeřovského nezastavila žŕdka, mohlo byť po zápase. V desiatej minúte faulovali Slováci piatykrát a súper sa tak začal viac tlačiť pred bránku Karpiaka. Martin Zdráhal zahodil tutovku a tak prišiel trest. Reget znížil na rozdiel jedného gólu. Záver prvého polčasu bol ako na hojdačke. Serbin z dvoch krokov nedal a tak platilo známe, nedáš - dostaneš. Dvadsaťosem sekúnd pred obrátkou Gonzalez vyrovnal.

Druhý polčas bol bojom o každý centimeter palubovky, čistých šancí bolo pomenej. V závere, v 37.minúte rozhodol o zaslúženom víťazstve SR 3:2 Gabriel Rick.

Zápas zhodnotil reprezentačný tréner Marián Berky: "Tento zápas nám ukázal niekoľko nedostatkov v defenzíve, ale aj pozitívne veci ohľadom skladby štvoriek. Do zápasu s USA sme išli vyskúšať variantu 3 štvoriek, ktoré budú hrať aktívnu vysunutú obranu. Do 14-ej minúty to vyzeralo veľmi dobre, hráči plnili taktické pokyny. Vytvorili sme si množstvo príležitostí. Škoda, že sme ich využili len dve na strelenie gólu. Vyzeralo to, že zápas máme pod kontrolou. Prestali sme byť aktívny, podcenili sme dve situácie, z ktorých sme inkasovali dva góly a stav do polčasu bol 2:2. Druhý polčas sme nezačali veľmi dobre a preto sme urobili zmeny v zostave a taktike, z troch štvoriek sme prešli na dve. Začali sme byť aktívnejší, vytvorili sme si šance. Podarilo sa nám vstreliť tretí gól, ktorý rozhodol, že sme tento zápas vyhrali 3:2. Súper sa ešte snažil vyrovnať, začal hrať s brankárom v poli, ale nevypracoval si žiadnu šancu."

Pre Slovákov slúži domáce podujatie ako príprava na ME (19. januára - 6. februára 2022 v Holandsku), na ktoré sa kvalifikovali prvýkrát v histórii.      

Zverenci Mariána Berkyho nastúpia 6. septembra o 19.30 h proti Paname a 7. septembra o 17.00 h si opäť zmerajú sily s Američanmi. Na turnaji už odohrali jeden zápas, v piatok podľahli Maroku 1:4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: