2. kolo Varta Futsal Ligy: MIBA na čelo súťaže, Lučenec odštartoval výhrou

Martin Matula|15. sep 2019 o 00:00

2. kolo Varta Futsal Ligy: MIBA na čelo súťaže, Lučenec odštartoval výhrou

 

Varta Futsal liga pokračovala druhým kolom, ktoré sa zaobišlo bez výraznejších prekvapení. Na prvé miesto tabuľky sa po výhre v Prievidzi dostali hráči Miby Banská Bystrica, vicemajstrovský Lučenec vyhral na palubovke Makroteamu zo Žiliny a Nové Zámky srdnato bojovali s Levicami. Zaujímavosťou je, že v zápasoch udelili rozhodcovia ďalšie dve červené karty a v dvoch neúplných kolách sa hráčom červenalo pred očami už 5-krát.

TNF Lions Prievidza – MIBA Banská Bystrica 4:10 (2:4)

Góly: 5., 23. Rybár, 19., 36. Belanec – 2., 16., 32., 35. Rafanides, 18., 35., 40. Kyjovský, 18. Péchy, 36. Vajda, 40. Bačo.
ŽK: 35. Belanec – 11. Kyjovský.
ČK: 7. Gendiar (Prievidza)
Rozhodovali: Budáč st., Polomský, Mózer

https://slovensky-futsal.futbalnet.sk/zapas/479450/

Banskobystrický tím ako favorit stretnutia bral z Prievidze pred päťdesiatimi divákmi tri body. Skóre stretnutia otvoril už v druhej minúte kapitán Filip Rafanides, ktorý je na štarte ročníka 2019/20 vo fantastickej streleckej forme. Na jeho zásah síce reagoval Ján Rybár, avšak ešte do prestávky pridal líder Miby svoj druhý presný zásah a skóre zvýšili Kyjovský s Péchym. Marek Belanec korigoval na polčasových 2:4. Pomerne hrateľný výsledok ešte zlepšil Rybár, za stavu 3:4 ale prišli ďalšie chvíle Filipa Rafanidesa. Ten sa presadil v 32. a následne z pokutového kopu aj v 35. minúte, v rovnakej minúte pridal gól i Kyjovský, čo boli zlomové momenty celého stretnutia. Marek Belanec síce zaknihoval svoj druhý presný zásah, no hostia nakoniec dosiahli dvojcifernú hranicu, pretože sa trafili ešte Vajda, Bačo a hattrick uzatvoril Matúš Kyjovský. MIBA Banská Bystrica tak po remíze s MŠK Žilina vyhrala prvý duel nového ročníka, nováčik z Prievidze pri svojej premiére medzi elitou, keďže prvé kolo a zápas proti Lučencu sa odohrá 27. septembra, neuspel. Banskobystričania sú priebežne na prvom mieste tabuľky.

(Ladislav Idranyi, manažér TNF Lions Prievidza): "Stretnutie sa začalo v dosť nervóznom duchu, keďže sa mužstvá navzájom nepoznali. Skóre otvorili hostia, keď sa presadil Rafanides už v 2. minúte stretnutia. Vyrovnanie zo strany TNF Prievidza na seba však nenechalo dlho čakať, keď v 5. minúte po zaváhaní hostí vypichol loptu brankárovi domáci Rybár a skóroval tak do opustenej brány. Stretnutie týchto celkov bolo dosť vyrovnané. V 7. minúte po nedorozumení v obrane domácich zahral brankár Gendiar reflexívne rukou mimo pokutového územia, čo dalo hosťujúcim hráčom šancu dostať sa do vedenia počas početnej prevahy. Toto sa im však využiť nepodarilo. Na ďalšie góly sme teda museli čakať až do záveru prvého polčasu. Dvojminútovka medzi 16. a 18. minútou domácim vôbec nevyšla, a tak hosťujúci Rafanides, Péchy a Kyjovský dostali svoj tím do trojgólového vedenia. V 19. minúte korigoval polčasový stav stretnutia Belanec, keď sa šikovne otočil okolo brániaceho hráča a pomedzi nohy brankárovi znížil na 2:4. V druhom polčase začali lepšie domáci. Rybárovým gólom z 23. minúty sa dotiahli na rozdiel jedného gólu, pričom sa im v nasledujúcich šiestich minútach nepodarilo využiť tri ďalšie tutovky. Rozdielových bolo posledných 8, resp. 5 minút zápasu, kedy skúsenosti zo strany hráčov Lion Car MIBA Banská Bystrica nedovolili domácim hráčom sa ani len priblížiť ku zisku prvého bodu vo svojom premiérovom stretnutí Varta Futsal Ligy. V 32. minúte zvyšoval Rafanides na 3:5, v 35. minúte Kyjovský na 3:6, po previnení sa šiestym akumulovaným faulom domácich potrestal toto počínanie zo značky 10 metrového pokutového kopu opäť Rafanides, síce sa domácemu Belancovi podarilo ešte raz znížiť, no konečný stav 4:10 spečatili v 36. a 2 krát v 40. minúte Vajda, Bačo a Kyjovský. Z pohľadu domácich je konečný výsledok určite krutý, no vieme čo zlepšovať a čoho sa vyvarovať. Gratulácia Víťazom!"

MŠK Nové Zámky – Futsal Team Levice 0:2 (0:0)

Góly: 29. Rakica, 40. Gajdács.
ŽK: 20. M. Marík, 23. R. Marík, 24. Druga – 25. Bielik, 35. Suljič, 40. Gabaš.
Rozhodovali: Grom, Bublávek, Budáč ml.

https://slovensky-futsal.futbalnet.sk/zapas/479448/

Novozámčania po vysokej prehre 2:15 v Žiline proti Makroteamu chceli pri domácej premiére vo Varte Futsal lige vylepšiť svoje postavenie v tabuľke. Proti Leviciam to bolo dlho vyrovnané. V prvom polčase bola do štatistík zapísaná len jedna žltá karta. To najdôležitejšie sa udialo po zmene strán. Slušných 220 divákov videli v zatiaľ gólovo najslabšom stretnutí novej sezóny dva presné zásahy. Oba padli v podaní hostí. Skóre otváral v 29. minúte kapitán levického tému Viliam Rakica. Najlepší strelec svojho celku z uplynulého ročníka započal gólový účet Levíc v aktuálnom ročníku, nakoľko prvé kolo Futsal team neodohral, keďže zo súťaže odstúpila Pinerola. Nové Zámky sa dlho držali v hre a snažili sa vyrovnať stretnutie, čím by siahali na svoje prvé body. Nakoniec im dopriate nebolo, v poslednej minúte riadneho hracieho času upokojil Levičanov mladý Marek Gajdács. Levice sa víťazstvom dostali v priebežnej tabuľke na štvrté miesto, Nové Zámky sú posledné. Bez bodu je aj Prievidza.

(Futsal Team Levice) "Zápas v Nových Zámkoch bol pre nás prvý v tomto súťažnom ročníku, keďže úvodné kolo sme mali voľno kôli odhláseniu Pineroli zo súťaže. Vedeli sme, že stretnutie v Nový zámkoch nebude ľahké a tomu sme podmienili aj prípravu. Družstvo Nových Zámkov a rovnako aj naše družstvo patrí k najmladším v súťaži.  Úvod stretnutia bol opatrný z oboch strán. Hra sa odvíjala viac v strede pola. Obe družstvá čakali na chybu svojho súpera. Domáci mali v prvom polčase viac príležitostí na skórovanie, avšak nás podržal svojimi zákrokmi Erik Bielik alebo domáci netrafili priestor brány. Na našej hre ešte bolo vidieť nezohratosť mladíkov. Polčas sa skončil bez gólov."

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil  a obe družstvá zvolili vyčkávaciu taktiku. Postupom času sa naša hra spresnila a začali sme viac ohrozovať domácu bránu. V polovici stretnutia sme našu snahu pretavili na strelenie úvodného gólu, keď Vilo Rakica strelou prekvapil domáceho brankára, ktorý si nešťastne zrazil loptu do brány 0:1. Domáci po inkasovanom góle neskladali zbrane a začali častejšie ohrozovať  našu bránu. Niekoľkokrát nebezpečne vystrelili ale Erik Bielik si udržal čisté konto. V samom závere stretnutia spolu s klaksónom ked sa domáci odhodlali pre hru bez brankára Marek Gajdács upravil na konečných 0:2 strelou cez celé ihrisko do prázdnej brány.

ŠK Makroteam Žilina – Mimel Lučenec 2:7 (2:5)

Góly: 2. Davidson Do Nascimento Silva, 10. Andre Luiz De Lima Silva – 1., 18. Rafael Durval Da Costa Lira, 5., 12., 25. Fehérvári, 6. Ricardo Camara Sobral Filho, 24. Serbin.
ŽK: 3. Krištofík, 9. Davidson Do Nascimento Silva – 11. Rafael Durval Da Costa Lira.
ČK: 25. Lucian Ferreira Da Silva (Žilina)
Rozhodovali: Peško, Bohun, Behančin

https://slovensky-futsal.futbalnet.sk/zapas/479451/

Vicemajstrovský Mimel Lučenec prvé kolo neodohral, pretože jeho stretnutie s TNF Prievidza bolo odložené na 27. septembra. Zápas pod Dubňom za prítomnosti mládežníckeho reprezentačného trénera Klaudiusza Hirscha, ktorý bol vysielaný aj na obrazovkách prostredníctvom TV ESO začal poriadne zhurta. Už v prvej minúte po fatálnej chybe defenzívy domácich otváral skóre hosťujúci Rafael Durval Da Costa Lira, vzápätí mu odpovedal Davidson Do Nascimento Silva, ktorý tak napravil svoju chybu pri prvom góle. Hostia išli do vedenia aj druhýkrát, postaral sa o to kapitán tímu Attila Fehérvári, na ktorého nadviazal Ricardo Camara Sobral Filho. Ďalší Brazílčan, Andre Luiz De Lima Silva, ešte skorigoval skóre na 2:3 z pohľadu Makroteamu, potom sa do streleckej listiny zapísali už len Lučenčania. Do polčasu sa ešte presadili svojimi druhými presnými zásahmi Rafael Durval Da Costa Lira a Attila Fehérvári. Mimel si priebeh druhého dejstva postrážil. Neinkasoval ani raz, a to ani počas dlhej žilinskej power play, a naviac pridal dva góly. Gólový účet v novej sezóne si otvoril Peter Serbin a Attila Fehérvári zaknihoval už celkovo šiesty hattrick ročníka 2019/20 vo Varte Futsal lige, pričom bolo odohratých päť duelov.

(MIMEL Lučenec, Marián Berky tréner): "Na prvý zápas v tomto súťažnom ročníku sme cestovali na palubovku do Žiliny, kde nás čakal súper, ktorý bude náš najväčší konkurent. Vstup do zápasu sme mali veľmi dobrý, hneď v 1. min. sme sa ujali vedenia. Následne po našej chybe sme darovali súperovi vyrovnávajúci gól na 1:1. V priebehu niekoľkých minút sme strelili dva góly po pekných akciách. Súper sa ešte raz priblížil na jednogólové skóre, ktoré však netrvalo dlho a do konca 1.polčasu sme strelili ešte dva góly. Do 2.polčasu sme išli s cieľom kontrolovať stav a navýšiť skóre. To sa nám aj podarilo. Trochu sme mali problém so súperovou power play, kde mali dosť príležitostí na vstrelenie gólu. Mrzí ma veľké množstvo zahodených šancí, v ktorých sme mali zlé rozhodnutia. Na tom budeme musieť popracovať v tréningovom procese. Najbližší zápas mame už vo štvrtok 19.9. o 18:30 h, kde by sme chceli pozvať našich fanúšikov.

Program 3. kola

Mimel Lučenec – MŠK Nové Zámky (19.9.2019 o 18:30)

Futsal Team Levice – MŠK Žilina (19.9.2019 o 19:30)

Lion Car MIBA Banská Bystrica – ŠK Makroteam Žilina (20.9.2019 o 20:00)

TNF Lions Prievidza má voľno

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: