NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

15.kolo SLF: Šláger v B.Bystrici ovládol Lučenec, 19 gólov v zápase Košičanov s Komárnom

26. feb 2022 o 09:23

Z pätnásteho kola futsalovej extraligy sa odohrali tri zápasy, duel Žiliny s N.Zámkami zmaril covid a Levice proti bratislavskej FTVŠ-ke si dohrávku naplánovali na koniec marca.

Banská Bystrica - Lučenec

Ostro sledovaný bol najmä súboj prvého a zatiaľ nezdolaného Lučenca na pôde druhej MIBA Banská Bystrica. V 8.minúte poslal favorita do vedenia Marcilio, v 16.minúte pridal druhý gól kapitán Serbin, keď na dvakrát prekonal Pecha v domácej bránke. Tretí gól zaknihoval opäť Marcilio, Vajda však ešte pred prestávkou dokázal znížiť.

Po zmene strán zdramatizoval dianie na palubovke Belaník, keď v 24.minúte znížil na rozdiel jedného gólu. Už o minútu ale Ostrák postavil MIMEL na koňa a odpor domácich definitívne zlomil piatym gólom Šměřička. Kyjovský v 30.minúte vykresal ešte šancu pre zverencov M.Majlinga, zaslúžené víťazstvo ale potvrdil v závere Bruno. Zverencov Mariána Berkyho delí jediné víťazstvo od toho, aby ovládli celú základnú časť.

Martin Majling, tréner MIBA Ridop Banská Bystrica: „Na domáci zápas proti favoritovi z Lučenca, ktorý má vo svojich radoch štyroch kvalitných zahraničných hráčov a ďalších štyroch reprezentantov, ktorí boli súčasťou nášho tímu na nedávnych majstrovstvách sveta, sme nastúpili len so siedmimi hráčmi. Napriek tomu sme nechceli hrať defenzívne, ale byť aktívnym tímom aj v ofenzíve. Prakticky celý zápas sa nám to aj darilo a v podstate si súper nevypracoval počas celého zápasu dlhší tlak na našu bránu. Naopak, v rámci vypracovania si gólových šancí sme sa hosťom minimálne vyrovnali. Bohužiaľ, kvalita profesionálnych futsalistov z Lučenca sa ukázala pri efektivite premieňania šancí, najmä po našich chybách. Škoda niekoľkých gólových príležitostí za stavu 2:3, kedy sme mali vyrovnať a namiesto toho nás súper trestal gólmi v našej sieti. V sumáre však hodnotím výkon našich chalanov veľmi pozitívne a verím, že o týždeň v ťažkom zápase v Nových Zámkoch podáme podobne kvalitný výkon a donesieme domov potrebné tri body.
Peter Vajda, hráč MIBA Ridop Banská Bystrica: „Proti Lučencu sú to vždy zápasy ako remeň, vždy je tam nasadenie. Vieme, že Lučenec má mužstvo zložené z reprezentantov a Brazílčanov, ale myslím si, že na ihrisku to vôbec nebolo vidieť a boli sme v mnohých ohľadoch lepším mužstvom. Žiaľ, futsal je o chybách, my sme ich spravili viac a dostali sme lacné a hlúpe góly. Nechcem sa vyhovárať, ale my trénujeme raz – dvakrát do týždňa, oni štyrikrát, takže ten rozdiel sa niekde musí ukázať. Pre nich je to práca, pre nás koníček. Každopádne sme prehrali a nikto sa nebude pýtať na detaily. V play-off sa ukáže, na čom sme.

Košice - Komárno

Košický Podpor Pohyb nedal v hádzanárskej hale šancu futsalistom Komárna, ktorým už v prvom polčase nastrieľal 8 gólov. Hetrikom sa blysol Sebastian Bačo, hostia znížili na začiatku druhého dejstva pri hre bez brankára a v samom závere.

Pri pohľade na výsledok nám táto hala sedí, ale faktom je, že povrch gerflor nie je pre futsal ideálny. Spomaľuje loptu a som preto rád, že ostatné zápasy už odohráme na klasickej palubovke,“ poznamenal Sebi Bačo.

Angels aréna nám bude chýbať,“ zdôraznil prezident klubu Matúš Hudák. „Je priamo v centre, má ideálnu palubovku na futsal a pre našich fanúšikov to bolo blízko. Musíme sa však prispôsobiť. Vieme, že Šaca je trochu od ruky, má však lepší povrch ako hádzanárska hala a ostáva veriť, že vzdialenosť priaznivcov futsalu neodradí. Veríme, že rekonštrukcia prebehne rýchlo a my sa budeme môcť vrátiť do svojho domovského stánku.“

Prievidza po posilnení kádra pokračuje na víťaznej vlne, vyhrala už piaty zápas v sérii a v tabuľke preskočila Levice a je štvrtá.

Marin Jukič (tréner CopyLeaders) po zápase: "Prvých desať minút sme sa dosť trápili v útoku, súper hral dobrý pressing, aj brankár výborne bránil. Po tom, čo sme dali prvý gól, to už bolo jednoduchšie a nakoniec zaslúžené víťazstvo. Bolo tam veľa taktických chýb, musíme to napraviť, ale najdôležitejšie je, že sme vyhrali piatykrát za sebou a odniesli si ďalšie tri body."

15.kolo 1.SLF:

MIBA Banská Bystrica - MIMEL Lučenec 3:6 (1:3)
Góly: 19. Vajda, 24. Belaník, 30. Kyjovský - 8. a 18. Marcilio, 16. Serbin, 25. Ostrák, 28. Směřička, 37. Bruno. ŽK: 34. Belaník (BB).

Podpor Pohyb Košice - Futsal Team Komárno 16:3 (8:0)
Góly: 2., 34., 36. Bačo, 11., 17. Seman, 38., 40. Vilkovský, 6. Terpaj, 11. Horník, 15. Taibl vl., 15. Gluchman, 18. Gajdoš, 28. Kuľha, 30. Matis, 34. Kuruc, 34. Fedor - 25. Taibl, 26. Hguyen Cong, 40. Benča. ŽK: 22. Matis - 37. Janik.

Pinerola 1994 Futsal Academy BA - CopyLeaders Prievidza 2:8 (1:4)
Góly: 19. Pribilinec, 22. Csiba - 22., 28. Bundavica, 8. Petrušić, Horvat, 18. Csiba vl., 20. Dojčinovič, 23. Sobota, 38. Longjie Xia. ŽK: 25. Nestorik (BA)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: