Správy

Začíname - tím trénera Kozáka sa zišiel v Senci pred odchodom do Rakúska

Viktoria Joríkova|19. máj 2016 o 02:00

SENEC (PETER ZEMAN/SFZ/TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia sa zišla v Senci pred zajtrajším odchodom do rakúskeho Windischgarstenu, dejiska prípravného kempu Slovákov pred záverečným turnajom ME 2016.

SENEC (PETER ZEMAN/SFZ/TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia sa zišla v Senci pred zajtrajším odchodom do rakúskeho Windischgarstenu, dejiska prípravného kempu Slovákov pred záverečným turnajom ME 2016.

Vrchol sezóny je za dverami - do začiatku európskeho šampionátu zostáva posledných 22 dní a slovenská futbalová reprezentácia sa stretla v Senci pred začiatkom úvodnej časť prípravy na EURO 2016, ktorej dejiskom bude dvojtisícová obec v Hornom Rakúsku s názvom Windischgarsten. Prípravné obdobie vyvrcholí prípravným zápasom s Gruzínskom (27.5.) v neďalekom Welse a duelom s Nemeckom (29.5.) v Augsburgu.

Trénerovi Kozákovi sa na zraze v Senci hlásilo 18 hráčov z 27-člennej nominácie. Na ceste z Bazileja, po včerajšom finále Európskej ligy FC Liverpool proti FC Sevilla, je kapitán Slovákov Martin Škrtel, okrem neho sa k mužstvu pripoja neskôr Peter Pekarík, Ján Ďurica, Lukáš Tesák, Erik Sabo, Juraj Kucka,Ján Greguš, Róbert Mak a Adam Nemec.

Mužstvo absolvuje od 16:00 otvorený tréning v NTC Senec a zajtra o 9:30 odcestuje do dejiska kempu v Rakúsku.

V súvislosti s bezpečnosťou organizácie európskeho šampionátu EURO 2016:

Dolná komora francúzskeho parlamentu definitívne schválila vládny návrh na predĺženie výnimočného stavu, ktorý v krajine vyhlásili po teroristických útokoch z 13. novembra.

Mimoriadny režim tak bude vo Francúzsku platiť aj počas majstrovstiev Európy vo futbale EURO 2016, ktoré sa budú konať 10. júna až 10. júla aj za účasti reprezentácie Slovenska. To isté platí aj o cyklistických pretekoch Tour de France, ktoré budú prebiehať od 2. do 24. júla, oznámila agentúra AP.

V prípade, ak by dnes poslanci predĺženie neschválili, výnimočný stav by prestal platiť 26. mája.

Francúzsky premiér Manuel Valls zdôraznil, že predĺženie výnimočného stavu do konca júla umožní lepšie reagovať na hrozbu teroristických útokov. Minister vnútra Bernard Cazeneuve zase hovorí o "bezprecedentnom kontexte teroristickej hrozby".

V rámci výnimočného stavu disponuje polícia rozšírenými právomocami pri zaisťovaní podozrivých. Úrady tiež môžu zakazovať pohyb ľudí a vozidiel v určitých časoch a lokalitách. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: