Správy

SR 21 – Herc po jeseni strávil týždeň vo Wolverhamptone: Mal som trénovať s A-tímom, ale...

Branislav Sarňák|16. dec 2018 o 09:00

BRATISLAVA (SFZ/BRANISLAV SARŇÁK) – Niektorí futbalisti si už užívajú voľno po jesennej časti sezóny, iní ešte stále makajú. Do druhej skupiny hráčov patrí aj kapitán sokolíkov a stredopoliar Dunajskej Stredy Christian Herc. Ten predchadzajúce dni strávil v kmeňovom klube FC Wolverhampton Wanderers.

Do tímu Premier League cestoval po dueli Fortuna ligy proti Seredi (8. decembra – pozn.), v ktorom sa so spoluhráčmi radoval po výhre 1:0 z troch bodov. Dunajskostredčania prezimujú na druhom mieste. „Do Anglicka som letel hneď v nedeľu (9. decembra – pozn.). Vedel som o tom už skôr, že budem musieť ísť do klubu. Zástupcovia Wolves mi to oznámili asi pred mesiacom,“ povedal na úvod rozhovoru pre futbalsfz.sk Christian Herc, ktorý je na hosťovaní v tíme zo Žitného ostrova už rok. „Za ten čas som vo Wolherhamptone nebol. Oni sa boli na mňa niekoľkokrát pozrieť, napríklad počas predkôl Európskej ligy, ktorú sme hrali na začiatku tejto sezóny,“ uviedol odchovanec nitrianskeho futbalu a prezradil, čo mu výplňalo športový čas vo Wolverhamptone: „Počas tohto týždňa som mal trénovať s A-tímom, ale zranil som sa. Preto som bol vo vnútri s fyzioterapeutom,“ konštatoval Herc.
Mladík prezradil, aké zdravotné problémy ho trápili. „Musel som si dať dokopy nohu, s ktorou som mal problém už v predposlednom jesennom dueli so Žilinou (2:2). Niečo sa mi stalo v zadnom stehennom svale a s bolesťou som aj trénoval, chcel som totiž pomôcť tímu v poslednom stretnutí proti Seredi (1:0). Povedal som si, že na začiatku prestávky si to dám dokopy, všetko je ale už takmer v poriadku. Chcem byť na sto percent pripravený na jarnú časť,“ ozrejmil rodák z Levíc. 

Počas predchádzajúcich dní sa stretol s prezidentom a šéftrénerom klubu. „Téma bola, čo so mnou ďalej. Chceli, aby som zmenil klub. Ja som chcel, aby som v Dunajskej Strede ostal do leta, do vtedy mi totiž trvá hosťovanie. Nakoniec to tak aj bude. Vo Wolves sú spokojní s mojimi výkonmi, ktoré podávam v Dunajskej Strede. To, že si ma do Anglicka zavolali na stretnutie a rozhovory, to ma potešilo. Uvidíme, čo bude v lete,“ vravel Herc, ktorý si stihol pozrieť aj sobotný duel 16. kola Premier League Wolverhampton – Bournemouth.
Herc si po návrate z Anglicka užije zaslúžené voľno. „Teším sa už na domov, že si oddýchnem a samozrejme, teším sa aj na Vianoce. Vybehnem aj niekam s priateľkou. Potom sa začnem pripravovať už na oficiálny začiatok v klube,“ načrtol stredopoliar plány na najbližšie dni.
V janurári čaká sokolíkov reprezentačný prípravný kemp v Turecku. Herc počas posledného asociačného termínu, cez ktorý odohrali naši mladíci dva zápasy s Portugalskom, nosil kapitánsku pásku. „Teším sa na spoluhráčov trénerov. Ak ma kouč Guľa nominuje, tak určite prídem,“ zakončil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: