Správy

SLOVENSKO – Smútok nielen v Trenčíne, odišiel Jozef Hollý

Peter Šurin|6. máj 2020 o 17:55
(Zdroj: SFZ, Autor: ASTN)

TRENČÍN (AS/SFZ) - Vo veku nedožitých 70 rokov odišiel v prvú májovu nedeľu do futbalového neba skvelý futbalista a nezabudnuteľný človek Jozef Hollý (nar. 8. 7. 1950 v obci Ladce – Tunežice).
O jeho srdci sa dalo vždy povedať, že je po A) veľké, po B) patrí futbalu a Trenčínu. A v tom je zahrnuté všetko.
Štatistici mu započítali 113 zápasov v najvyššej súťaži, v nich 6 gólov, ako obranca bol na ihrisku na inú robotu. Ľudia v jeho blízkom okolí aj vo väčšej vzdialenosti rešpektovali jeho človečenstvo a – srdce. Preto nech kdekoľvek ktokoľvek zavolal „Jožo Hollý“, ozvalo sa mu „kamarát, chlap na mieste, poctivec, vždy ochotný pomôcť, poradiť, vypočuť.“
Aj keď už nebol hráčom, bol stále tam, kde ho bolo treba, ako vedúci mužstva mal za desaťročia svoju pozíciu vytesanú do štruktúry klubu. V súkolí trenčianskeho futbalu bol tou potrebnou súčiastkou, ktorá  hýbala dianím v kabíne aj v celej organizácii Jednoty, Ozety Dukla, Laugarícia či AS . Bol presne tam, kde mal byť, vedel odpovedať na každú otázku, často aj vtedy, keď nikto iný nemal odpoveď. Nesmierne vzácna bola jeho empatia aj v najzložitejších chvíľach, futbalový Trenčín bol v jeho rebríčku úplne navrchu. Vždy veril v krajšie dni, ako kapitán prevzal Slovenský pohár po víťazstve Jednoty v tejto súťaži v roku 1978, neskôr predpovedal, že Trenčín “bude aj majstrom!“ Keď sa to udialo, nestál o slávu šampiónov v svetle reflektorov, len v kruhu blízkych priateľov skonštatoval: “Veď som to vravel...“
Do toho jeho veľkého srdca sa zmestilo mnohé a mnohí, žiaľ, aj zdravotné neduhy. Preto sa v nedeľu stalo to, čo rozum ešte stále len ťažko prijíma: z partie tých, s ktorými sa tak krásne spomína, rozpráva a sníva, prešiel - pre nás zvonku - nečakane medzi tých, na ktorých sa spomína ako na nezabudnuteľných.
Jožo, Jožko, vedúcko, nikdy na teba neprestaneme myslieť, veď ty si myslel vždy na iných, takže teraz budeme my na teba.
Česť tvojej pamiatke, sláva tvojmu menu, úcta tvojmu duchu.

Rozlúčka s Jozefom Hollý bude vo štvrtok na trenčianskom futbalovom štadióne v kruhu najbližších, rodiny a priateľov.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: