Správy

SFZ - Poďakovanie fanúšikom na EURO 2024

(Zdroj: SFZ, Autor: © Palo Gaspar)
18. jún 2024 o 17:05
(Zdroj: SFZ, Autor: © Palo Gaspar)

FRANKFURT (SFZ) - 17. jún 2024 sa zapíše do dejín slovenského futbalu ako jeden z tých najkrajších a najúžasnejších dní. Slovenskí futbalisti dosiahli jedno z najpamätnejších víťazstiev v jeho novodobej histórii. Nemalú zásluhu na tom majú aj všetci, ktorí našu reprezentáciu podporovali priamo na štadióne a vytvorili naozaj nezabudnuteľnú atmosféru. Všetci bez rozdielu, veku, vzdelania, pohlavia, politických alebo akýchkoľvek iných preferencií či iných deliacich čiar išli za spoločným cieľom - držať palce a povzbudzovať našich hráčov - a tí sa im odvďačili tým najkrajším spôsobom. Heroickým výkonom a slávnym víťazstvom.

Futbal je výnimočný fenomén presahujúci rámec športu. Preto aj Slovenský futbalový zväz v rámci svojho protokolu pozýva na všetky medzištátne zápasy našej reprezentácie, ktoré organizuje, stále rovnaký okruh ústavných a verejných činiteľov - hlavu štátu, reprezentantov parlamentu, vlády, ale aj samosprávy a iných ústredných orgánov. V prípade záverečných turnajov priamo UEFA pozýva na každý zápas osem ústavných činiteľov resp. politických reprezentantov každej krajiny a SFZ je v tomto prípade sprostredkovateľom. Považujeme za správne a potrebné (aj z medzinárodného hľadiska), že ide o najvyšších ústavných činiteľov, či už to bol v roku 2016 vtedajší prezident alebo včera podpredsedovia parlamentu a ministri. Tento postup sme uplatňovali a budeme uplatňovať vždy - bez ohľadu na to, kto je v koalícii a kto v opozícii.

Chceme sa poďakovať všetkým fanúšikom bez rozdielu - od tých, ktorí boli na tribúnach na tých najvrchnejších miestach až po tých, ktorí boli v čestnej lóži na pozvanie SFZ a UEFA. Všetci bez rozdielu svojím povzbudzovaním prispeli k spoločnému úspechu a všetkým rovnako úprimne ďakujeme. Veríme, že svoju priazeň nášmu tímu zachovajú aj v ďalších zápasoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: