Správy

MUŽI A - Hlasy trénera a hráčov po zápase s Azerbajdžanom

Slovenskí futbalisti pred duelom s Azerbajdžanom.
Slovenskí futbalisti pred duelom s Azerbajdžanom. (Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)
8. sep 2024 o 20:45
Slovenskí futbalisti pred duelom s Azerbajdžanom.
Slovenskí futbalisti pred duelom s Azerbajdžanom. (Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

KOŠICE (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili nad Azerbajdžanom 2:0 v zápase 2. kola C-divízie Ligy národov. V Košickej futbalovej aréne skórovali v prvom polčase Ondrej Duda z pokutového kopu a David Strelec. Slováci majú po dvoch zápasoch na konte plný počet šesť bodov. Nasledujúci duel Ligy národov odohrajú v piatok 11. októbra v Bratislave proti Švédsku, o tri dni neskôr predstavia v Baku proti domácemu Azerbajdžanu.

Nedeľňajší duel proti Azerbajdžanu znamenal návrat reprezentácie do Košíc po 26 rokoch.

Hlasy po zápase /zdroj: STVR/:

Francesco Calzona, tréner SR: "Páčila sa mi naša hra, keď sme mali loptu pod kontrolou. Keď sme nemali, boli tam nedostatky. Defenzíva mužstva nebola ideálna, musíme na tom popracovať. Ukázali sme rovnako ako v Estónsku, že sme stabilné mužstvo, dokážeme súperovi vnútiť našu hru. Máme za sebou výborný september, získali sme šesť bodov. Dá sa to hodnotiť pozitívne, no na ceste k dosiahnutiu nášho cieľa sme ešte prakticky nedosiahli nič."

Juraj Kucka, stredopoliar SR: "Koleno držalo, hoci na konci som toho už mal dosť. Dôležité bolo, že sme dali dva góly, pretože aj oni boli nebezpeční a robili sme nejaké taktické chyby, po ktorých sa súper dostával do šancí. Našťastie ich nevyužil a my sme dokázali udržať čisté konto. Šesť bodov po dvoch zápasoch sme chceli, herne to síce ešte nebolo ono, ale body máme a treba sa pripraviť na ďalšie zápasy."

David Strelec, útočník SR a autor jedného gólu: "Myslím si, že sme hrali dobre. Kulisa bola fantastická, vieme, že sme tu 26 rokov neboli, takže sme mali motiváciu potešiť ľudí. Pri góle som posunul loptu doľava, nabehol som si do šestnástky a už som ju potom iba zasunul do prázdnej bránky. Sezóna sa začala výborne a budem robiť všetko pre to, aby som reprezentácii i Slovanu naďalej pomáhal k výborným výkonom."  

Martin Dúbravka, brankár SR: "Toto bol jeden z tých zápasov, keď musíte čakať na ten správny moment a byť pripravený. Som rád, že som mohol chalanom pomôcť a spoločne sme to zvládli. Košice nám pripravili výbornú atmosféru. Som rád, že sme sa tu mohli predviesť. Podali sme dobrý výkon, pokrstili sme štadión tým správnym spôsobom. Verím, že to tak pôjde i ďalej. Úžasný štart, treba pokračovať. Nesmieme nič podceniť, vieme, že je iba začiatok. Ďalšie zápasy prídu rýchlo, musíme sa pripraviť na ne rovnako dobre, ako na tieto dva." 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: