Správy

III. LIGA – Kto vládne skupinám po 3. kole?

(Zdroj: Facebook RSC Hamsik Academy, Autor: RSC Hamsik Academy)
Branislav Sarňák|22. aug 2022 o 11:44
Derby RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica - FK Podkonice videlo 512 divákov.
Derby RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica - FK Podkonice videlo 512 divákov. (Zdroj: Facebook RSC Hamsik Academy, Autor: RSC Hamsik Academy)

BRATISLAVA (SFZ) – 51 gólov a už iba štyri tímy, ktoré majú po 3. kole plný počet bodov – na západe sú to Sereď, Nové Mesto nad Váhom a na východe Spišská Nová Ves a Lipany. 

V skupine Západ padlo v ôsmich zápasoch 26 gólov, najviac v Nových Zámkoch, ktoré doma remizovali s Veľkými Ludincami 3:3. „V prvom predstavení na domácej pôde v novom súťažnom ročníku sme v náročnom stretnutí proti kvalitnému súperovi, v ktorom chlapci podali bojovný a obetavý výkon, siahali na víťazstvo. Neustáli sme však stupňujúci sa tlak súpera, hrali sme v početnej nevýhode a nakoniec sme sa museli uspokojiť aj so ziskom bodu. O prvý plný bodový zisk sa pokúsime už v najbližšom kole, o týždeň v nedeľu 28. augusta o 11.00 hod. na ihrisku TJ JEDNOTA Bánová pri Žiline,“ uviedli zástupcovia FKM na facebookovom profile klubu.

Po víkende má už každý tím na konte aspoň jeden bod. Na čele tabuľky sú futbalisti Serede a Nového Mesta nad Váhom. Novomešťania majú najlepší útok skupiny, keď doposiaľ nasúkali súperom 12 gólov, Seredčania disponujú najlepšou obranou, inkasovali len raz.

V skupine Východ videli fanúšikovia 25 gólov. Najviac, sedem zásahov, padlo v dueli MŠK Tesla Stropkov – Slávia TU Košice. Domáci vyhrali 4:3 a bola to pre nich prvá výhra v sezóne. Súťaž vedú hráči Spišskej Novej Vsi, ktorí doposiaľ nestratili ani bod, o skóre za nimi sú futbalisti Lipian. 

Na posledných dvoch pozíciách sú Fiľakovo a Giraltovce, obaja majú nulu v kolónke bodov.

Najvyššia návšteva zo všetkých 16 zápasov bola v Snine, kde sa predstavilo Námestovo. Víťazstvo Sninčanov 2:1 videlo 720 fanúšikov. Na západe najviac lákalo stredoslovenské derby RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica – FK Podkonice. Hostia triumfovali 1:0 a na tribúnach bolo 512 fanúšikov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: