DEMIŠPORT LIGA

1. LIGA ŽIEN – V 17. kole na seba narazia hráčky Spartakov, ako to vidí tréner reprezentácie Peter Kopúň?

(Zdroj: Facebook MFK Dukla Banská Bystrica - ženy, Autor: MFK Dukla Banská Bystrica)
Branislav Sarňák|11. mar 2022 o 10:00
Banskobystričanky v 17. kole privítajú lídra tabuľky.
Banskobystričanky v 17. kole privítajú lídra tabuľky. (Zdroj: Facebook MFK Dukla Banská Bystrica - ženy, Autor: MFK Dukla Banská Bystrica)

BRATISLAVA (SFZ) – V nedeľu je na programe predposledné kolo základnej časti najvyššej súťaže žien. Zloženie skupín nadstavbových častí o titul a aj o udržanie sa je už známe, družstvá si však budú chcieť do ďalšej časti ročníka preniesť aj ďalšie body.

V skupine o titul budú hrať ŠK Slovan Bratislava, Spartak Myjava, MŠK Žilina, MFK Ružomberok a FC Union Nové Zámky. O udržanie sa budú zápoliť FC Petržalka, FC Nitra, FC Spartak Trnava, MFK Dukla Banská Bystrica a AS Trenčín.

V nedeľu o 10.30 h otvorí 17. kolo stretnutie MFK Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava. Pri pohľade na tabuľku sú jasnými favoritkami zápasu hostky, tie sa vyhrievajú na 1. mieste tabuľky, hráčky zo stredného Slovenska sú na predposlednej priečke. Ich vzájomný zápas počas jesene ovládli futbalistky v belasom drese, ktoré sa tešili z výhry 4:0. „Posledné dva zápasy hráčkam Banskej Bystrice veľmi nevyšli a čaká ich stretnutie proti tímu, ktorý má na úvod jari dobrú formu. Myslím si, že bude veľmi ťažké zastaviť strelecky rozbehnutú Hrdličkovú. Zároveň si tiež myslím, že slovanistky si postrážia trojbodový úlovok,“ povedal tréner reprezentácie žien Peter Kopúň.

Od 11.00 h zvedú súboj o body družstvá dvoch Spartakov. Trnavský bude hostiť myjavský. Aj v tomto prípade to bude zápas tímov z rôznych pólov tabuľky. Bielo-čierne sú na 2. pozícii a červeno-čierne na ôsmej. Prvý tohtosezónny duel vyhrali Myjavčanky 3:0. „Obe družstvá majú vlastné záujmy, ciele v lige. Kým na jednej strane figuruje mladý, do budúcna ambiciózny tím pod vedením dobrého trénera, na druhej strane je skúsený dlhší čas zohratý káder s veľkou motiváciou. Myjavčanky potvrdia svoju úlohu, skôr ma osobne bude zaujímať, akým spôsobom sa bude zápas vyvíjať,“ konštatoval Kopúň.

Tréner reprezentácie žien Peter Kopúň o najbližšom kole 1. ligy žien.
Tréner reprezentácie žien Peter Kopúň o najbližšom kole 1. ligy žien.

O 14.00 h je na programe zápas MŠK Žilina – FC Nitra. Šošonky pod Zoborom na jeseň vyhrali 5:2 a teraz si budú chcieť pripísať prvé jarné víťazstvo (s hráčkami Slovana prehrali 0:2 a s Myjavčankami remizovali 2:2 – pozn.). „Žilinčanky začali na jar najťažšími zápasmi. Najmä v druhom ukázali nezlomnosť. Proti Nitre majú určite veľkú výhodu a hlavne túžbu vyhrať po posledných dvoch kolách. Nitra ukázala na jar, že sa nevzdáva. Predpokladám však, že Žilinčanky si tri body nakoniec pripíšu,“ vravel lodivod ženského výberu.

O hodinu neskôr je naplánovaný výkop stretnutia MFK Ružomberok – FC Union Nové Zámky. Obe družstvá majú istou účasti v nadstavbovej skupine o titul a zároveň je to súboj tabuľkových susedov. Ružomberčanky sú štvrté a Novozámčanky sú na 5. mieste. Jesenný duel vyhrali futbalistky Unionu 3:2. „Súhlasím, že by to mohol byť zápas kola. Po prvé, obaja sú nováčikova, po druhé sú to tímy, ktoré sa pobili o dve miesta v nadstavbovej časti o titul. Po tretie, dve odlišné skladby kádrov, domáce družstvo tvorí mladý tím, hosťujúce je symbiózou skúseností s mladosťou. Osobne som veľmi zvedavý, ako tento zápas dopadne. Potom ako sa oba tímy vyvinuli od začiatku sezóny, bude veľmi ťažké určiť víťaza, aspoň pre mňa,“ uviedol Peter Kopúň.

Kolo uzavrie meranie síl FC Petržalka – AS Trenčín, ktorého začiatok je na programe o 17.00 h. Petržalčanky sú momentálne na 6. mieste, Trenčianky posledné. Na jeseň sa z troch bodov tešili hráčky z hlavného mesta, ktoré vyhrali 1:0. „Petržalčanky sa potrebujú na jar chytiť, stále čakajú na víťazstvo. Naopak, Trenčín prekvapil a nebyť 90-tej minúty v Nových Zámkoch, získali by body v oboch jarných zápasoch, čo je hodená rukavica svojim súperom, ako je napríklad Petržalka. Myslím si, že to nebude také jednoznačné. Rozhodne, kto v akej silnej zostave nastúpi,“ zakončil Kopúň.

Program 17. kola

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: