Aktuality

VI. liga MEVA SPORT: Hornej Krupej sa zranil brankár, Červeník utužuje káder.

Emanuel Cuninka|7. apr 2017 o 02:00

TRNAVA (ObFZ Trnava/Martina Radošovská) - Hornej Krupej prekážal v Šulekove zlý terén, ale aj tak dokázala zvíťaziť.

Horná Krupá sa stále drží na čele tabuľky a netají sa cieľom vyhrať súťaž a obhájiť tak prvenstvo z minulej sezóny. V poslednom zápase so Šulekovom im v technickej hre, ktorú Horná Krupá preferuje,prekážal zlý terén:„Dobré mužstvo a dobrí hráči sa musia vedieť vysporiadať s každým terénom a so všetkými okolnosťami, ktoré prídu. Napriek tvrdej hracej ploche sme sa prispôsobili, aj keď nám to chvíľu trvalo. Už v prvom polčase sme mali dve čisté gólové šance, kedy Emil Ivanič išiel sám na brankára. Keby sme ich využili, prakticky mohlo byť rozhodnuté o zápase skôr. Takto sme ešte inkasovali gól po vlastnej chybe, pričom sa nám zranil aj brankár Milan Horný, ale klobúk dolu pred chlapcami, že nakoniec dokázali výsledok otočiť,“ hodnotí posledný zápas tréner Hornej Krupej.

K spomínanému zraneniu brankára Horného, ktorý si vykĺbil palec na nohe, prišlo v 59. minúte, kedy ho museli z hracej plochy vyniesť na nosidlách a v bráne ho vystriedal Ján Hrčka. Kvôli nepríjemnému zraneniu je brankárska jednotka Hornej Krupej vyradená z hry minimálne na tri týždne. Mužstvo sa však necíti v dôsledku tohto zranenia ohrozená: „Nevidím v tom problém, jednoducho hráči nenechajú vystreliť súpera na našu bránu (smiech). Ale nie, máme ešte ďalších dvoch brankárov, aj keď Milan je naša jednotka a podľa mňa aj najlepší brankár v súťaži, ale musíme ho vedieť nahradiť a chlapci budú musieť byť o to viac dôslednejší v obrannej fáze hry,“ opisuje situáciu Pavol Pavlús.

Na otázku, či v súťaži pociťujú konkurenciu odpovedá: „Vieme o tom, že viaceré mužstvá si brúsia zuby na prvé miesto, veď prečo aj nie, ale myslím si, že ak budeme podávať také výkony ako posledné kolá, mali by sme uhrať prvé miesto bez problémov. Avšak stať sa môže hocičo, môžu sa zraniť viacerí hráči, čo by mohlo byť pre nás trošku problematické, pretože nemáme až tak široký káder, aby sme vedeli nahradiť troch, štyroch hráčov zo základnej zostavy. Musím konštatovať, že sa nebojíme nikoho ani ničoho, ale na zápasy chodíme s rešpektom. Aj Voderady u nás zvíťazili, napriek tomu, že sa väčšina zápasu odohrala pred ich bránou. Niekedy je futbal aj o šťastí.“

V Červeníku sa po nevydarenej jeseni posilnili v obrane príchodom Miroslava Jarábeka z Dolnej Krupej a v zálohe Marcelom Modrovičom z Hlohovca. Do klubu sa vrátil aj útočník Michal Babic. Na jar sa výkony Červeníka zlepšili a po dosiahnutých výhrach nad Majcichovom či Zelenčom v poslednom kole zakopli v Brestovanoch. S veľkým prekvapením utŕžili prehru 3:1 a dopriali tak poslednému mužstvu v tabuľke prvú výhru v sezóne.

„Hráči trochu podcenili zápas a pristúpili k tomu laxne. Už v 30. minúte sme prehrávali 3:0, čo sa strašne ťažko doháňa. Dopustili sme sa veľa individuálnych chýb, za ktoré sme boli potrestaní,“ konštatuje tréner František Hadviger. So znižujúcim gólom z kopačky Michala Babica prišla aj snaha Červeníka skóre vylepšiť, avšak súperovho brankára Filipa Tomíka nedokázali už prestreliť a z Brestovian odišli bez bodu.

Napriek tomu neberú prehru v Brestovanoch príliš tragicky: „Na každé mužstvo raz príde kríza, alebo sa stane, že na plnej čiare vybuchne, takže verím, že my sme si to odbili v Brestovanoch a nič podobné sa nebude opakovať. Výsledky sú dobré, mužstvo je v poriadku, len sme to v poslednom kole podcenili,“ opisuje situáciu Hadviger.

V jarnej časti súťaže by Červeník chcel uhrať stred tabuľky: „Na špicu nemáme, vypadnutie nám hádam nebude hroziť a nakoľko sme mužstvo doplnili, momentálne sa budeme hlavne sústrediť na stabilizovanie kádra tak, aby sme budúcu sezónu hrali o špicu tabuľky,“ prezrádza ciele Hadviger. V najbližšom kole sa budú snažiť napraviť si renomé v zápase s Dolnou Krupou.

Súvisiaci obsah