Správy

Cez víkend sa uskutoční Junior Cup Dubovany

Emanuel Cuninka|22. jún 2017 o 00:00

Martina Radošovská / ObFZ Trnava

O tom, že sa v kluboch rozrastá záujem o prácu s deťmi, je dôkazom nielen sa zvyšujúci počet mužstiev v súťažiach prípravky, ale aj záujem o organizovanie turnajov pre deti. Po skončení sezóny sa v oblasti uskutočnili desiatky turnajov pre mládežnícke družstvá. Rovnako tomu bude aj nasledujúci víkend, kedy sa uskutoční turnaj Junior Cup Dubovany, a to v sobotu 24. júna 2017 o 13:00. Futbalového popoludnia sa zúčastní päť prípraviek z trnavskej oblasti  - TJ Družstevník Veľké Kosťoľany, TJ Družstevník Trakovice / Malženice, TJ Slovan Ostrov, TJ Slovan Koplotovce a domáce OŠK Dubovany. Počas turnaja si zahrá každý s každým v 20-minútových zápasoch. Medzi jednotlivými zápasmi budú 5-minútové prestávky. Každé mužstvo bude ocenené diplomom za účasť, každý hráč bude odmenený medailou a pre prvé tri družstvá budú pripravené víťazné poháre. Okrem toho dostanú vďaka sponzorom všetci hráči z mužstiev umiestnených na prvých troch miestach aj vecný darček.

„Myšlienka zorganizovať turnaj je dlhšieho dáta, uvažovali sme nad tým od halového turnaja prípraviek, ktorý organizoval ObFZ Trnava. Turnaj robíme ako bodku a poďakovanie našim malým futbalistom za premiérové účinkovanie v súťaži,“ prezrádza dôvody usporiadania turnaja člen výboru a vedúci prípravky Andrej Janech. OŠK Dubovany sa v súťaži prípraviek sk. C umiestnili v strede tabuľky, na krásnom 7. mieste.

Usporiadať takýto turnaj nie je jednoduchá práca, ale je to cesta, ktorou sa viaceré kluby snažia deti motivovať: Áno, aj toto môže byť jedna z ciest, no hlavnými motivátormi a podporovateľmi by mali byť podľa môjho názoru rodičia, ktorí najvýraznejšie deti dokážu ovplyvniť a teda i motivovať,“ dodáva Janech. Okrem toho vyjadruje vďaku trénerom, ktorí sa deťom v Dubovanoch venujú: „Touto cestou by som sa chcel poďakovať Romanovi Hochelovi a Tomášovi Gálusovi, za ich čas strávený s našimi futbalistami bez nároku na finančnú odmenu.“

Podľa slov Janecha patrí poďakovanie za pomoc hneď viacerým ľuďom: „Poďakovať by som chcel všetkým partnerom turnaja, ktorí nám akýmkoľvek spôsobom pomohli pri jeho organizácii, ale hlavne starostovi obce Dubovany, pánovi Miroslavovi Michalčíkovi a členom obecného zastupiteľstva, za celoročnú podporu našich aktivít.“

Okrem futbalových zážitkov na deti a ich rodičov čaká plno zábavných aktivít, ktoré zaujmú aj malých „nefutbalistov“. V sprievodnom programe môžete nájsť nafukovací hrad a šmykľavku, maľovanie na tvár, ukážku zásahu hasičov, opekačku, ale aj tombolu o zaujímavé ceny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: