EŠTE NEPREHRALI

Ján Fenčák|9. sep 2016 o 02:00

Po odohraní prvej tretiny zápasov jesennej časti už niet tímu, ktorý by bol v najvyššej okresnej súťaži bez porážky..

Šiesta futbalová liga, po starom prvá trieda ObFZ Prešov, má za sebou päť kôl. Priebežným lídrom je Dubovica, na chvoste tabuľky je Pečovská Nová Ves. Po odohraní prvej tretiny zápasov jesennej časti už niet tímu, ktorý by bol v najvyššej okresnej súťaži bez porážky.

Na druhej strane je tu jeden mančaft, ktorý sa za 450 minút netešil z víťazstva - predposledné TJ Nemcovce. Tamojší hráči dosiahli štyri remízy a jednu prehru (doma - Torysa 1:1, Šarišské Dravce 0:0, Záborské 0:0, vonku - Široké 0:0, Pečovská Nová Ves 0:2). Jediný ich presný zásah zatiaľ dosiahol Ivan Šima. Jedno šťastie, že hlavný rozhodca v poslednej minúte prvého polčasu stretnutia s Torysou nefúkol do píšťalky o niekoľko sekúnd skôr, inak by boli Nemcovčania na hanbu stále bez gólového zápisu. 

Hľadáte paralelu s fortunaligovými hráčmi 1. FC Tatran? Ste na správnom mieste. Aj zeleno-bieli sú zatiaľ v tejto sezóne v koncovke veľmi málo efektívni, tiež čakajú na druhý gól v sieti súpera... Čo na to brankár Nemcoviec a predseda TJ v jednej osobe Vladimír Botko? „Čo k tomu povedať. Vyhovárať sa na to, žeby sa chlapci stále iba zohrávali, nie je namieste. Gro mužstva z minulého ročníka ostalo pokope, žiadna opora neodišla. Nehráme zle, chýba podľa mňa viac pokoja a šťastia vo finálnej fáze vypracovaných príležitostí.“

V remízových dueloch vraj nikdy neboli horším celkom – a možno v niektorých momentoch aj lepším. „Priznávam, v Širokom hrala s nami trocha aj pani šťastena,“ otvorene dodal laureát jedenástky roka 2015 ObFZ Prešov. Na margo celkového skóre 1:3 z piatich zápasov, druhej najlepšej obrany v súťaži, no zároveň najhoršieho útoku, V. Botko poznamenal: „Nevyhrávame, no ani neprehrávame. Defenzíva je výkladnou skriňou celého mužstva.“ Jednoducho, na hráčov nemá čo zlé povedať, tréningy berú s plnou vážnosťou, podcenenie neprichádza do úvahy. „Zídu sa ich 16, 17, z rovnakého počtu vyberáme hráčov aj na majstrovské zápasy.“

 „Nehovorím, že v najbližšiu nedeľu treba vybrať tých správnych, lebo všetci chcú, všetci sa snažia. Proti bude samozrejme súper a nie hocijaký. Na ihrisku vedúcej Dubovice to budeme mať poriadne ťažké.“ Na druhej strane stačí neinkasovať a minimálne bod zo súboja s favoritom majú Nemcovce vo vrecku... „Je to také diskutabilné. Tých remíz už máme dosť, no pravdou tiež je, že remízu u lídra by asi brali všetci. Hoci aj bezgólovú,“ myslí si V. Botko. Nuž, dáme sa prekvapiť, čo a ako bude v 6. kole...  (jm)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: