Hlavné menu

„PEČOVSKÁ“ TO NA ROŽKOVANY VIE...

Ján Miroľa|6. aug 2019 o 00:00

V jednom z otváracích zápasov sezóny 2019/2020 v 6. lige sa stretli FK Rožkovany a TJ Slovan Pečovská Nová Ves. A hoci podľa konečného umiestnenia v minulej sezóne (8. resp. 13 miesto) bol favoritom domáci tím, akýsi tieň neúspechu z ostatných dvoch vzájomných stretnutí prenasledoval jeho hráčov aj tentoraz. Len pre osvieženie pamäti napíšme, že v predchádzajúcom ročníku nedali Rožkovany „Pečovskej“ gól z hry, presadili sa iba raz z pokutového kopu. Výsledky 1:3 doma a 0:0 vonku mali byť teda varovným signálom, no neboli. 

Smutná bola nedeľa 4. augusta 2019 v Rožkovanoch, ktoré s Pečovskou Novou Vsou prehrali 2:4, po polčase 1:3. Za domácich sa presadili Michal Kocúrek a Martin Kollár, v drese hostí dvakrát Leo Lipták a dvakrát Norbert Dujava. Štyri z celkovo šiestich gólov videli diváci ani nie za dvadsať minút – 0:1, 1:1, 1:2, v 19. min bolo 1:3. Štyri minúty po prestávke znížili Rožkovany na 2:3, no vyrovnať už nedokázali, dokonca, v nastavenom čase, niekoľko desiatok sekúnd pred záverečným hvizdom rozhodcu Adama Klepsatela, inkasovali na 2:4.

Ako vyzerala viac než 40-minútovka po góle na 2:3, počas ktorej mali domáci kopec času na dosiahnutie vyrovnávajúceho gólu? Opýtali sme sa hrajúceho trénera hostí Tomáša Talla... „Hra bola pomerne vyrovnaná, no súper bol v dvoch prípadoch veľmi blízko k úspechu. Vždy nás však zachránilo brvno, takže naše víťazstvo bolo aj o poriadnej dávke šťastia. No tiež o bojovnosti celého kolektívu, ktorou sme vynikali celých deväťdesiat minút. Zvlášť si však dovolím vyzdvihnúť výkony dvoch krajných obrancov, Dávida Dujavu a Jakuba Bodnára. Obaja počnúc touto sezónou definitívne vstúpili do kategórie dospelých, treba veriť, že sa im bude takto dariť aj v nasledujúcich stretnutiach.“ Samozrejme, vrátane toho najbližšieho, v ktorom chcú hráči Pečovskej Novej Vsi znova naplno bodovať, hoci majú pred sebou takpovediac veľkú neznámu. „Privítame nováčika šiestej ligy z Brezovičky. Kedy sme sa naposledy stretli? Osobne si na taký zápas nepamätám, ani len priateľský...“ dodal T. Tall. 

Asistent domáceho trénera Miloš Čorba sa po záverečnom hvizde dal počuť: „Hostia nás zaskočili gólom už v tretej minúte, ukázal sa ako veľmi dôležitý. Od stavu 2:3 to bolo o našej neustálej snahe, hostí sme neraz dostali pod tlak, dochádzali im sily, dopúšťali sa faulov, nám sa núkali štandardky. Žiaľ, deľba bodov sa nekonala, v samom závere sme inkasovali z brejku...“ 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: