KARTAMI VO FINIŠI UŽ NEMIEŠALI

(Autor: VZ)
Ján Miroľa|17. jún 2024 o 00:00

Futbalisti Chmeľova si na záver sezóny schuti zastrieľali, z obrany Terne urobili trhací kalendár, no ani ich tréner Dávid Keresteš za hru smerom dozadu príliš nechválil. Stalo sa tak po výsledku 9:3 v meraní síl 26. kola 7. ligy ObFZ Prešov, v ktorom vyhrali 9:3, po polčase 3:1. V konečnej tabuľke im patrí tretie miesto. Škoda, že pred týmto vystúpením už neboli v hre o postup. Na túto tému sme sa bavili v úvode rozhovoru s D. Kerestešom...

Môže za to aj jediná prehra na jar v Gregorovciach 2:5. Nebyť nej, mohol byť duel s Terňou ostro sledovaným mnohými fanúšikmi okresného futbalu.

Samozrejme, tá prehra mrzí. Skoro osemdesiat minút sme hrali o jedného hráča menej. Myslím, že sme nepodali zlý výkon, s domácimi sme dlho držali krok, no rozdiel v počte hráčov nakoniec dosť zavážil. Gregorovce ale aj tak vyhrali zaslúžene. Škoda, nič z toho už nevrátime.

No je tu tiež súboj predposledného kola v Pečovskej Novej Vsi (3:3), kde ste prešustrovali dvojgólové vedenie 3:1...

Z môjho pohľadu to bol jeden z najhorších výkonov pod mojím vedením. Domáci odohrali veľmi dobrý zápas. Škoda že sme neudržali náskok, no na druhej strane pri toľkých šanciach súpera si treba ceniť aj bod. 

Možno nejaký „hnev“ hráčov z toho, čo je napísané v prvej a druhej otázke, či odpovedi, si odniesol váš súper z ostatnej nedele. Môže na tom byť aspoň kúsok pravdy?

Cieľom bolo získať všetky body, nič iné neprichádzalo do úvahy. Dôstojná rozlúčka s divákmi bola prvoradá. Chlapci si schuti zastrieľali, škoda však inkasovaných gólov. No treba priznať, že aj súper mal svoju kvalitu.

Mimochodom, dvanásť gólov z hry, žiaden z penalty, či štandardnej situácie. A ani žiadna karta. Naozaj neboli situácie, ktoré by „zaváňali“... ?

Poviem pravdu, ani som si neuvedomoval túto štatistiku. Ak je to tak, nás teší deväť vypracovaných šancí aj ich zužitkovanie.  

Sezóna 2023/2024 je minulosťou. Ste spokojný s umiestnením vášho mužstva?

Samozrejme, existujú úvahy, že to mohlo byť lepšie. Niekde sme mohli body získať a inde stratiť. V každom majstráku mohli hráči urobiť niečo lepšie. Patrili sme medzi mužstvá s najlepšou ofenzívou, no na môj vkus aj veľa inkasovali. Defenzíva je to, na čom musíme pracovať. Áno, mohli sme miešať kartami do poslednej chvíle, no nestalo sa. S tretím miesto sme však spokojní.


 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: