ČAKANIE TRVALO 238 MINÚT

(Autor: VZ)
Ján Miroľa|13. sep 2024 o 20:57

Zvláštne. Vonku zatiaľ dokázali „uhrať“ výsledky, za ktoré by ich fanúšikovia možno ani veľmi nehanili, no doma sa im rozhodne nedarí tak, ako by si predstavovali. A pritom by to malo byť presne naopak. Reč je o futbalistoch TJ Družstevník Radatice, ktorí sú v pozícii nováčika 7. ligy ObFZ Prešov. V doterajšom priebehu sezóny prehrali v Kapušanoch 1:2 a v Kojaticiach 1:3. Pred zrakmi svojich priaznivcov to je však iné. Tých nechali čakať na prvý gól v sieti súpera dlhých 238 minút – a o čakaní na prvé body nehovoriac. Za všetko hovoria prehry – s Hrabkovom 0:3, s Uzovským Šalgovom 0:5 a naposledy s Jarovnicami 3:4. Postavenie v tabuľke ďalší komentár nepotrebuje, horšie sú na tom už len posledné Gregorovce.

Ako už bolo napísané, Radatičania v nedeľu hostili Jarovnice. Pokazili prvý polčas (0:3), aj začiatok druhého a potom už márne naháňali stratu. Naháňali, ale nedohnali. Aj preto, lebo zaspali hneď v úvode merania síl. Už v 4. minúte Tomáš Ferko a o dve minúty na to Dávid Kaleja ml. rozvlnili domácu sieť – 0:2. V 28. minúte sa k nim pridal Tomáš Čurij a ten istý hráč sa presadil aj osem minút po výmene strán - 0:4. Až potom sa dostali k slovu hráči Družstevníka. V 58. minúte Róbert Bača ukončil dlhé čakanie na úvodný domáci gól sezóny a potom sa tento útočník presadil v koncovke aj v 67. minúte – 2:4. V 80. minúte ho napodobil Marek Foriš – 3:4. A to bolo všetko... 

„Tie dva rýchle góly nás poriadne pribrzdili, keď nie položili. Súbor bol jednoducho lepší. Od 60. minúty sme hrali presilovku, pomohlo nám to k dvom gólom, no ešte vždy to bolo málo. Vyrovnať sme už nedokázali, hoci šance boli. No rovnako aj súper mohol svoj náskok navýšiť,“ dal sa počuť člen výboru TJ Družstevník Roman Heldák.

Do konca sezóny je ešte ďaleko, no v „Radačove“ sa akoby už teraz rozhodli bojovať iba o záchranu... „Momentálne to naozaj vyzerá tak, že sa týmto problémom nevyhneme. Napriek tomu, že nemáme na konte ani bod, odohrali sme výborné zápasy v Kapušanoch a Kojaticiach, kde sme si zaslúžili uhrať minimálne bod. Futbal sa však nehrá na šance, to, že ich nevieme premieňať, je našou chybou,“ dodal R. Heldák.   

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: