Dosiahol zlatý hetrik. Predsedom ObFZ N. Zámky bude naďalej Peter Kováč

5. nov 2021 o 23:29

Dňa 5. novembra 2021 sa uskutočnili voľby do orgánov Oblastného futbalového zväzu Nové Zámky. Na Volebnej konferencii sa z 50 pozvaných klubov zúčastnilo úctyhodných 96 percent účastníkov.

Novozámocký futbalový zväz sa v uplynulom období stal najsilnejším Oblastným futbalovým zväzom na západnom Slovensku. Jediným kandidátom na post prvého muža futbalového hnutia bol podľa očakávaní aj tentokrát Peter Kováč. Vo voľbách roku v 2014 vyhral nad svojim súperom v prvom kole hlasovania v pomere 39 ku 11. V roku 2017, už bez protikandidáta, získal 44 hlasov prítomných delegátov a do tretice mu v roku 2021 deklarovalo podporu všetkých 48 delegátov. K priebehu volieb uviedol nasledovné: "Náš zväz je dlhodobo stabilizovaný a značne rešpektovaný. Stali sme sa najsilnejším futbalovým hnutím v prostredí ZsFZ, s najväčším počtom klubov v krajských súťažiach dospelých. Uplynulé obdobie bolo mimoriadne špecifické a náročné. Do nášho spoločného futbalového života totiž vstúpil zákerný fenomén pandémie koronavírusu. Jarná časť súťažného ročníka 2019/20 sa preto ani neodohrala, z jesennej časti 2020/21 sa podarilo odohrať iba úvodných 8 kôl a brány futbalových štadiónov sa od polovice mesiaca október 2020 zatvorili na dlhých takmer 8 mesiacov. Len na území okresu Nové Zámky, sa v porovnaní roku 2020 oproti roku 2019, odohralo o 522 majstrovských zápasov menej. Na druhej strane som však nesmierne rád, že do našej oblasti vďaka úzkej spolupráce so SFZ a ZsFZ plynuli finančné prostriedky do rozvoja infraštruktúry štadiónov. Stavajú, či zveľaďujú sa tribúny, rekonštruujú šatne a sociálne zariadenia, pribúdajú automatické zavlažovacie systémy hracích plôch. Pomyselnou čerešničkou na torte bolo úspešné vybudovanie ihriska s umelou trávou v Radave, ktoré sa stalo prvým v okrese Nové Zámky. Vďaka úzkej a efektívnej spolupráce so zástupcami futbalových klubov sme počas mesiaca jún 2021 odohrali zvyšných 5 kôl oblastných súťaží, čím sa sezóna 2020/21 mohla v zmysle Súťažného poriadku určiť ako relevantná pre postup družstiev do vyšších súťaží. Ako jeden z mála Oblastných futbalových zväzov na území Slovenska sme teda dokázali vrátiť súťažný futbal na naše trávniky už počas jari 2021, za čo patrí všetkým klubom veľké poďakovanie. Ako prejav obrovskej dôvery vnímam skutočnosť, že ani na jednu z volených funkcií neboli žiadni protikandidáti. Zvoleným kolegom gratulujem a teším sa na ďalšiu efektívnu spoluprácu."    

 Výsledky volieb do orgánov ObFZ pre funkčné obdobie 2021 - 2025:

 

Predseda ObFZ: Ing. Peter KOVÁČ

 

Výkonný výbor: Bohumil TOBĚRNÝ, Mgr. Gabriel MOLNÁR - región Štúrovo

            Mgr. Roman IVAN, Ing. Pavol GUBRIC - región Šurany

            Ľuboš MARCI, Zsolt KUKAN - región Nové Zámky

 

Kontrolór ObFZ: Mgr. Silvester MATEJ

Predseda Odvolacej komisie: Ing. Šimon LAHO

Predseda Disciplinárnej komisie: Mgr. Dušan ČERNÁK

Delegáti na Volebnú koferenciu ZsFZ: Bohumil TOBĚRNÝ, Mgr. Gabriel MOLNÁR, Mgr. Roman IVAN, Ing. Pavol GUBRIC, Ľuboš MARCI, Zsolt KUKAN, Mgr. Silvester MATEJ, Ing. Matej ZEMKO, Attila DEMENDI, Boris JANÁK

Zástupca ObFZ vo Výkonnom výbore ZsFZ: Ing. Peter KOVÁČ

Delegát na Konferenciu SFZ: Ing. Peter KOVÁČ

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: