Novinky - články

Novým predsedom komisie rozhodcov sa stal Boris Benedik, uskutočnil sa seminár rozhodcov a delegátov

28. feb 2022 o 13:54

25. - 26. februára sa uskutočnil seminár futbalových rozhodcov a delegátov zápasu.

Hlavným cieľom tohto dvojdňového seminára bolo pripraviť rozhodcov a delegátov ObFZ/MFZ na náročnú jarnú časť súťažného ročníka 2021/2022. Hosťom seminára bol predseda ObFZ p. Miroslav Urban, ktorý vo svojom príhovore poďakoval prítomným rozhodcom a delegátom za odvedenú prácu v doterajšom priebehu súťažného ročníka, v jeho jesennej časti. Účastníkov seminára pozdravili aj členovia Výkonného výboru ObFZ p. Lukáš Janočko a p. Stanislav Lukačko.


Témy, ako aj preverovanie vedomostí a stav pripravenosti rozhodcov a delegátov ObFZ/MFZ prišli na rad v ďalšej časti. Ako prvé absolvovali rozhodcovia a delegáti písomný test z pravidiel futbalu a video test z video ukážok. Na seminári odzneli prednášky B. Benedika o interpretácii a aplikácii PF, Hrubom nešportovom správaní (Surovej hre), Simulovaní a popise priestupkov v zápisoch o stretnutí. Prvý deň bol zakončený ústnymi pohovormi frekventantov.


Druhý deň rozhodcovia začali praktickými ukážkami na štadióne na Janigovej ulici. V druhej časti dňa sa opäť rozhodcovia presunuli do vnútorných priestorov ObFZ kde sa pokračovalo v prednáškach, začalo sa prednáškou predsedu KR p. Boris Benedik k téme Jasná gólová príležitosť, sľubne sa rozvíjajúca akcia. Ďalší na rad prišiel p. Matej Hrebeňár s prednáškou pravidla XI. Hráč mimo hry. V poslednom bloku seminára prišla na rad prednáška Zakázanej hry rukou, zakázaného používania rúk a Analýza situácií zo stretnutí z jesennej časti ktoré mal na starosti sekretár ObFZ p. Jakub Eperješi.


V záverečnom zhodnotení seminára poďakoval predseda MFZ p. Dušan Sedlák rozhodcom a delegátom za prácu, ktorú odviedli v jesennej časti a poprial prítomným rozhodcom a delegátom veľa zdravia a čo najviac bezproblémových stretnutí v jarnej časti tohto súťažného ročníka. Vyslovil presvedčenie, že aj tento seminár prispel k ich odbornému napredovaniu a tým potvrdeniu zlepšujúcej sa úrovne práce rozhodcov a delegátov ObFZ/MFZ a tým aj dôvery zväzových a klubových funkcionárov.

Súvisiaci obsah