Novinky - články

Majstri sezóny 2021/2022

Radovan Antoži, Jakub Eperješi|24. jún 2022 o 21:25

Pohár náplasťou pre Mokrance, žiaci si zahrali v KFA

Sezóna sa síce skončila už pred týždňom, avšak futbal v okrese mal pred sebou ešte pár milých povinností. Obe mužské ligy sú uzavreté, no paralelne s nimi sa hrala „vyraďovačka“. Tá vyvrcholila súbojom dvoch nečakaných súperov, vicemajster si zmeral sily s blažickým prekvapením. Rozhodlo sa aj v mládežníckych súťažiach – v najvyššej žiackej divízii sa popasovali víťazi mestskej a okresnej skupiny, korunovali aj minižiakov, mladších žiakov či prípravky.


Majstrom I. triedy ObFZ Košice – okolie: FK FC Valaliky

Majster prešiel súťažou iba s dvoma prehrami a najlepšou obranou. Na jar neprehral ani v jednou stretnutí, a tak sa právom môžu tešiť z postupu do krajskej súťaže.

Majstrom II. triedy ObFZ Košice – okolie: TJ AC Jasov

Víťaz II. trieda s nárokom na postup do I. triedy prešiel súťažou s neuveriteľnou streleckou efektivitou, keď v 30 kolách dal neuveriteľných 116 gólov. Ak budú takto pokračovať, tak sa máme načo tešiť aj v sezóne 2022/2023.

Finále pohára ObFZ Košice – okolie: Blažice - Mokrance 1:4

V zápase o držiteľa okresného pohára Mokrance čakal oponent, ktorému do karát výrazne hral žreb. Blažice porazili Kecerovce topiace sa na spodku druhej triedy a na penalty zdolali Kavečany. Šťastie sa na nich usmialo, semifinále s Kalšou skontumovali v ich prospech, a tak hurá do finále! Favorit po dvoch výhrach cestu do Paňoviec merať nemusel, domáci duel zrušili.

Do vedenia ho už v 6. minúte dostal Džerenga, dominanciu bolo cítiť aj z tribúny. Mokrance z ľahkosťou kontrolovali tempo, aj keď po druhom zásahu Takácsa im úsmev zmrazila píšťalka rozhodcu Jalča. Méčeša v pokutovom území zložili na zem a Sásfai z bieleho bodu znížil. Na chvíľu sa dokonca Blažice tešili z vyrovnania, no skôr, než na tabuli zasvietila dvojka, radosť pokazila zdvihnutá vlajka.

Ofsajdový verdikt symbolicky ukončil poslednú nebezpečnú akciu outsidera a odvtedy už mal zápas v rukách len súper. Na konci sa ešte dvakrát presadil Czingely a zavŕšil tak úspešnú sezónu druhého tímu prvej triedy.

Majstrom okresu v kategórii dorastencov: TJ Dvorníky - Včeláre

Dvorníky – Včeláre sa radovali z trofeje v najstaršej kategórii medzi mládežníkmi. V sezóne bolo pre nich z 22 stretnutí až 17 víťazných. 

O majstra okresu – žiaci: Kalša - Šaca 3:4

Desiatky mladých detí a ich tréneri či rodičia mali v stredu zážitok, na ktorý zrejme nikdy nezabudnú. Druholigový trávnik v Košickej futbalovej aréne privítal zápas žiakov o majstra okresu. Z tunelu vybehli lepšie hráči Kalše, po dvoch úvodných góloch však nechali súpera vyrovnať. V druhom polčase ešte oba tímy pridali po presnom zásahu a štyri minúty pred koncom o výhre Šace rozhodol Herbert. Aktéri stretnutia na seba môžu byť hrdí, duel sa nasadením vyrovnal aj seniorským okresným súťažiam.

V tomto stretnutí sa stretli víťazi z dvoch skupín I. triedy žiakov, keď v skupine „A“ bol majstrom TJ Mladosť Kalša a v skupine „B“ pozdvihli pohár FK Šaca.

O víťaza súťaže – minižiaci: Nová Polhora – Medzev 0:3

Vo futbale na menšie ihrisko sa stretli dva tímy, ktoré dominovali vo svojich častiach súťaže. Výsledok zápasu je však pomerne jednoznačný. Dvakrát skóroval Horváth, raz Dzurik a ich spoluhráči tak po 70 minútach nad hlavu zdvihli trofej.


Chlapci z FK FC Nová Polhora vyhrali svoju skupinu „A“ s 5 bodovým náskokom a parádnym skóre +73. Ich náprotivok zo skupiny „B“ stratil body iba v jedinom stretnutí a tak isto jeho skóre bolo impozantné +102.


Majstrom okresu v kategórii mladších žiakov: FA Buzica

Dvorníky – Včeláre sa radovali z trofeje v najstaršej kategórii medzi mládežníkmi. V sezóne bolo pre nich z 22 stretnutí až 17 víťazných. 


O majstra súťaže: Medzev víťazom ligy prípraviek

Medzev vyhral aj medzi mužstvami do jedenásť rokov. Na jeho ihrisko prišla košická Slávia a Kokšov-Bakša, no po výsledkoch 1:4 respektíve 3:4 sa z prvenstva tešili práve domáci.


Skupina "A" mala šampióna v Slávii TU Košice keď svoju skupinu preleteli s náskokom 18 bodov pred druhým, v skupine "B" si počínali chlapci z TJ Kokšov-Bakša taktiež suverénne keď chuť straty bodov spoznali len v dvoch prípadoch, v skupine „C“ sa z pohára potešili chlapci MFK Spartak Medzev keď na konci dlhodobej časti ich meno svietilo taktiež na vrchole tabuľky.

Súvisiaci obsah