Novinky - články

Slávnostné vyhlásenie najlepšej jedenástky roka 2022 - I.triedy dospelých ObFZ

Jakub Eperješi|14. feb 2023 o 14:52

Jedenástka roka 2022 ObFZ KEO

Bulletin 2022.pdf

V piatok podvečer 27.1.2023 sme v Sadoch nad Torysou dekorovali najlepšiu jedenástku mužov I.triedy ObFZ Košice - okolie. Oblastný futbalový zväz organizoval túto kultúrno-športovú udalosť po 7 krát v takomto formáte a celkovo 9 krát (2x počas finálového stretnutia Pohára ObFZ).

       Na anketových lístkoch tých najpovolanejších – trénerov sme našli niekoľko desiatok hráčov, ktorí sa počas uplynulého roka predstavili na trávnikoch v jarnej aj jesennej časti najvyššej okresnej futbalovej súťaži. Predsa len ich najviac zaujal strážca svätyne Sebastián Tamás z celku lídra súťaže – Hanisky. Až desiati kormidelníci mu dali svoj hlas. Pre zaradenie do Jedenástky bolo potrebné dostať päť hlasov. V elitnej spoločnosti hráčov nášho oblastného zväzu majú zastúpenie hráči ôsmich klubov, pričom po dvoch hráčoch dali Haniska, Košické Oľšany a Turňa nad Bodvou a po jednom Bidovce, Mokrance, Ploské, Rozhanovce a Ždaňa. 


Rozostavenie 3 – 5 – 2

                                  Tamás

             Minárik          Zlatník       Koper 

Ďurko        Deák         Herczeg      Turek Sirgely

       Lipnická            Seman


Hneď za víťaznou Jedenástkou roka 2022 povedzme, že vyvolenými sa stali podľa mienky zainteresovaných najlepší z najlepších. Dobre, že tak robíme aj v našom Oblastnom futbalovom zväze, lebo i takouto formou už deviaty krát po sebe zviditeľňujeme výsledky našej snahy a úsilia. 

       Kto postúpil medzi vyvolených? Sebastián Tamás (Haniska) sa stal celkovým víťazom s 10 hlasmi a aj hráčom I. triedy uplynulého roka. Iba o jeden hlas menej - teda 9 hlasov získal hráč z Martin Turek (Rozhanovce), 8 hlasov dostal Fratišek Koper (Košické Oľšany), po 7 hlasov dostala štvorica hráčov Dávid Deák (Haniska), Marek Ďurko (Turňa nad Bodvou), Dávid Lipnický (Ždaňa), Miroslav Seman (Bidovce), 6 hlasov dostal Matyáš Sirgely (Mokrance) a po 5 hlasov sa ušlo trojic Viktor Herczeg (Turňa nad Bodvou), Pavol Minárik (Košické Oľšany) a Jaroslav Zlatník (Ploské).


Niečo o hráčoch:

1 Sebastián TAMÁS (22 rokov) – Opora v bráne lídra súťaže s futbalom začínala v Haniske ako 12 ročný. Skúšal to v Lokomotíve Košice, Sokoľanoch a momentálne opäť doma v Haniske. Je slobodný a je mimoriadne akčný víťazný tip.

2 Pavol MINÁRIK (39 rokov) - Z Oľšian bol iba raz na hosťovaní v Ploskom, ale zato v 11stke roka je 7x. Je ženatý, má syna a dcéru. Povolaním požiarnik. Rád trénuje a je večne zaneprázdnený túžbou postúpiť.

3 Jaroslav ZLATNÍK (28 rokov) - Hrával už Budimíre, Košických Oľšanoch, v Novej Polhore a opäť je v Ploskom. Je slobodný, žije s priateľkou a na ihrisku si svoje odmaká.

4 František KOPER (41 rokov) - S futbalom začínal v Lokomotíve PSČP, počas vojenčine v Banskej Bystrici, Lokomotíve Košice, Bysteri, Kalši, Ďurkove a momentálne v Košických Oľšanoch. Je čerstvo ženatý a ma dvoch synov.

5 Marek ĎURKO (37 rokov) - Hrával v Turni nad Bodvou, Buzici, Moldave nad Bodvou, Čečejovciach, Dvorníkoch a opäť Turni. Je ženatý otec dvoch deti a okolo futbalu už aj funkcionárči.

6 David DEÁK (26 ročný) - Odchovanec Trsteného hrával v Čani, Ždani a teraz je v Haniska kde sú s ním spokojný až až. Je slobodný a na ihrisku by bol aj napriek zraneniam.

7 Viktor HERCZEK (40 rokov) - Odchovanec Moldavy. Hrával v Lokomotíve Košice, Rožňave Turni, v Čechách v Rřevyšove, Buzici, Medzeve, Dvorníkoch a Turni. Je ženatý otec 2 detí.

8 Martin TUREK (40 rokov) – Môžeme ho nazvať srdciarom nakoľko jeho kariéra je spätá len s klubom v Rozhanovciach.

9 David LIPNICKÝ (42 rokov) - Futbalový cestovateľ. Hrával za 1.FC Košice, Rožňavu Chropine, Jaslovské Bohunice, Krompachy, Krásnu, Oberndorf Bischoftelk, Lokomotívu Košice, Vysoké Tatry, Moldavu nad Bodvou, Čaňu a momentálne Ždaňu. Je rozvedený, otec jednej dcéry.

10 Matyáš SIRGELY (26 ročný) - Odchovanec Moldavy nad Bodvou hrával v Slovane, a momentálne v Mokranciach, kde si ho veľmi chvália. Slobodný dobráčisko od kosti, pracuje v Maďarsku a aj preto nie je jeho účasť na zápasoch 100 percentná.

11 Miroslav SEMAN (31 rokov) - Začínal s futbalom v MFK Košice, potom nasledovali zastávky vo Vyšnom Opátskom, Lokomotíve Košice, Haniske, Medzeve, Novej Polhore, Ťahanovciach a momentálne ho zlanárili Bidovce. Je slobodný, žije s priateľkou. 


Pozrime sa teraz na to - aké zostavy si vybrali oslovení tréneri, alebo samotné kluby prostredníctvom svojich funkcionárov:

FK Bidovce: Tamás - Deák, Minárik, Torok, Koper - Turek, Zsiga E., Ďurko - Lipnický, Seman, Syrovatko

Naša Haniska: Tamás - Koper, Steinenger, Minárik, Torok - Deák, Syrovatko, Turek, Sirgely, Herczeg - Seman

TJ AC Jasov: Tamás - Minárik, Koper, Horňák, Zlatník - Ujco, Maurský, Ďurko - Zsiga E., Dzúrik, Lipnický

TJ Tatran Jasov: nezaslal správny počet hráčov

OFK Košické Oľšany: Tamás - Minárik, Koper, Torok, Steinenger - Turek, Džurban, Herczeg, Deák - Lipnický, Seman

TJ Mokrance: Tamás - Jusko, Ďurko, Herczeg, Gašpar - Deák, Rybár F., Sirgely, Turek - Czingely, Lipnický

TJ Družstevník Paňovce: Tamás - Melega, Zlatník, Cibrík - Maurský, Koneval, Rybár F., Gizický - Šimčák, Seman, Kónya

TJ Ploské: Tamás - Ďurko, Zlatník, Dikan, Minárik - Kohút, Deák, Ujco, Turek - Koš, Seman

KŠK Rozhanovce: Tamás - Koper, Zlatník, Ďurko - Deák, Sirgely, Maurský, Turek - Lipnický, Koš, Syrovatko

TJ Cemenár Turňa nad Bodvou: Tamás - Koper, Ďurko, Turek - Syrovatko, Sirgely, Herczeg, Steinenger - Czingely, Seman, Lipnický

FC Zdoba: Strakay - Koper, Zlatník, Horňak, Ďurko - Herczeg, Kohút, Turek, Sokol - Koš, Tomeško

TJ HORNÁD Ždaňa: Tamás - Torok, Koper, Erdelyi - Turek, Deák, Džurban, Sirgely - Lipnický, Seman


TOP Strelci

Kanonierom I. triedy sa stal Samuel DZURIK (22 rokov). Jeho dobrou vlastnosťou je, že má chuť strielať góly. Tie síce dávajú aj iní futbalisti, ale nie až s takou úspešnou koncovkou ako to dokazuje práve on.

       V sezóne 2021/2022 odohral 20 zápasov (1716 minút) v nich strelil 23 gólov, boli mu udelené 7 žltých karát a 1 červená karta pod dvoch žltých. Gól nestrelil v 5 stretnutiach, neobľúbeného súpera mal v podobe Svinice nakoľko to bol jediný klub ktorému počas sezóny nestrelil ani jeden gól. Najviac gólov strelil v 11 kole a 22 kole doma Turni nad Bodvou kde sa mu podarilo streliť 5 gólov, hattrick zaznamenal 1x a to Ploskému. S futbalom začínal vo VSS Košice, cez Moldavu a Medzev sa dostal do rodného Jasova. Je ženatý otec dvoch deti Strelec v mládežníckych súťažiach. 

Najlepší mládežnícky strelcom sezóny sa stal Richard ČARNÝ (9 rokov) - V sezóne 2021/2022 odohral v súťaži prípraviek ObFZ KEO 18 zápasov (900 minút) v nich strelil 68 gólov, boli mu 2 žlté karty ale ani červená karta. Gól nestrelil iba v jedinom stretnutí a to v Ždani. Najviac gólov strelil v 14 kole a 15 kole Geči resp. Perínu kde sa mu podarilo streliť 10 gólov, 7 gólov zaznamenal v súbojoch s Čaňou, 6 gólov strelil Perínu a Kechnecu, hattricku zaznamenal v súbojoch s Kokšov-Bakšov a Gečou. Najviac gólov strelil dokopy v dvoch stretnutiach Perínu a to 16. Hráč klubu Naša Haniska. Už na začiatku kariéry je oňho veľký záujem, pretože góly dáva na počkanie o čom svedčí jeho 68 gólov počas sezóny 2021/2022 v súťaží prípraviek.

Rozhodcovia

Rozhodcovia sú súčasťou hry. A tak je dobré, že nezabúdame na nich ani pri vyhlasovaní výsledkov ankety futbalovej Jedenástky roka. V tej si vybojoval prvenstvo Jakub Timko (24 rokov). Stal sa víťazom s 10 bodovým náskokom pred Pellom a pred tretím Bodnárom a Hegedušom T. má k dobru až 14 bodov. Víťazný Timko dostal navyššie ocenenie až od piatich FK za čo získal 20 bodov. Iba z štyroch klubov nedostal umiestnenie medzi troma najlepšími.

       Podľa klubových hodnotení tri získané body znamenali najhodnotnejší výkon, dva boli za druhé a jeden za tretie poradie. Na základe týchto ocenení konečný rebríček vyzerý takto:

1. Timko      20b

2. Pella  10b

3. Bodnár, Hegeduš T.   6b


Počas roka 2022 arbiter Timko rozhodoval 36 stretnutí v seniorských súťažiach. Udelil 100 žltých kariet, kartu červenej farby nedržal v ruke ani raz.    

Rozhodcovským objavom a talentom roka 2022 sa stal Filip Šoltés (17 rokov). Kariéru s píšťalkou v ruke začal v roku po ktorom je aj vybraný komisiou rozhodcov ako Objav roku. Dúfajme, že v nastolenom trende bude pokračovať aj jeho kariéra s píšťalkou v ruke.


V roku 2022 odrozhodoval 27 stretnutí (Celkovo udelil v stretnutiach dospelých: 17x ŽK, 1x ŽK+ČK, 1x ČK):

VII.liga dospelí: 8 stretnutí, 1x ako R, 2x AR

VIII.liga dospelí: 9 stretnutí, 5x ako R, 4x AR

Pohár: 3 stretnutia, 1x ako R, 2x ako AR

Mládež: 7x ako R


História

Najlepšie jedenástky roka v predošlých ročníkoch:

Prvý ročník za rok 2014 v Haniske

Vinter Gabriel (Perín) – Kopas Slavomír (Bidovce), Vasiľ Pavol (Bidovce), Tóth Radoslav (K. Oľšany) – Plichta Gabriel (Perín), Gyongyosi Zdenko (Trstené p. H.), Slatina Erik (V. Ida), Majoroš Patrik (Kechnec) – Koribanič Michal (Perín), Pačinda Imrich (Valaliky), Sokol Filip (Kysak)

Najlepší rozhodca – Petraššovitš Mário

 

Za rok 2015 v Haniske

Štefánik Juraj (K. Oľšany) – Minárik Pavol (K. Oľšany), Tóth Radoslav (K. Oľšany), Capko Michal (Valaliky) – Lalkovič Erik (Kechnec), Durbák Tomáš (Svinica), Sučák René (K. Oľšany), Buzoga Dominik (Valaliky) – Lackaň Ľubomír (Paňovce), Tobák Dionýz (Kechnec), Sokol Filip (Kysak)

Najlepší rozhodca – Petraššovitš Mário

 

Za rok 2016 v Blažiciach

Petruška Roman (N. Polhora) – Minárik Pavol (K. Oľšany), Malata Dávid (K. Oľšany), Rohal David (N. Polhora) – Džurban Daniel (K. Oľšany), Magáč Tomáš (Bidovce), Ujco Roman (Paňovce), Majoroš Patrik (Seňa) – Durbák Tomáš (Svinica), Čigaš Ondrej (Ždaňa), Dzúrik Samuel (Jasov)

Najlepší rozhodca – Ivan Radovan

 

Za rok 2017 v Kalši

Lukáč Michal (N. Polhora) – Surgent Erik (Budimír), Malada Dávid (K. Oľšany), Kvaka Daniel (Kysak), Vilner Ondrej (N. Polhora) – Džurban Daniel (K. Oľšany), Toporčák Štefan (N. Polhora), Magáč Tomáš ( Budimír) – Durbák Tomáš (Svinica), Mackanič Marek (Bidovce), Grulyo Rajmund (Dvorníky – Včeláre)

Najlepší rozhodca – Ivan Radovan, Veber Jozef

 

Za rok 2018 v Kechneci

Fedor Norbert (Dvorníky – Včeláre) – Csákó Jakub (Byster), Eperješi Ján (Dvorníky – Včeláre), Miroslav Olejár (Kysak) – Durbák Tomáš (Svinica), Karafa Martin (V. Myšľa), Gajdoš Ľubomír (N. Polhora), Rohal David (N. Polhora) – Kónya Ladislav (Dvorníky – Včeláre), Sokol Filip (Kysak), Rohály Florián (Dvorníky – Včeláre)

Najlepší rozhodca – Ivan Radovan

Objav roka – Fekete Peter

Najlepšie tipujúci tréner – Kéda Marián (Košické Oľšany)

Najlepší strelec sezóny – Mackanič Marek (Bidovce)

Najlepší mládežnícky strelec – Žiga Diego Július (Jasov)

 

Za rok 2019 v Ždani

Nemčovský Štefan (Ruskov) – Minárik Pavol (Košické Oľšany), Malata Dávid (Ruskov), Bočkoraš Rudolf (Bidovce), Nedbal František (Rozhanovce) – Vágner Erich (Valaliky), Majoroš Marcel (Haniska), Majoroš Gabriel (Haniska) – Sarvaš Ľubomír (Ruskov), Zsiga Emanuel (Bidovce), Takács Richard (Mokrance)

Najlepší rozhodca – Ivan Radovan

Rozhodcovský objav roka – Antoži Radovan

Najlepšie tipujúci tréner – Maťáš Radoslav (Valaliky)

Najlepší strelec sezóny – Sokol Filip (Kysak)

Najlepší mládežnícky strelec – Mirga Dávid (Veľká Ida)

Najlepší hráč – Sarvaš Ľubomír (Ruskov)

 

Za rok 2020 v Košických Oľšanoch

Buda Peter (Košické Oľšany) – Minárik Pavol (Košické Oľšany), Bočkoraš Rudolf (Bidovce), Malata Dávid (Ruskov) – Syrovatko Andrii (Bidovce), Ujco Roman (Paňovce), Zsiga Emanuel (Bidovce) – Czingely František (Mokrance), Gergely Patrik (Haniska), Sarvaš Ľubomír (Ruskov), Kónya Ladislav (Turňa nad Bodvou)

Najlepší rozhodca – Tóth Jozef

Najlepšie tipujúci tréner – Lelák Richard (Bidovce)

Najlepší strelec sezóny – Sarvaš Ľubomír (Ruskov)

Najlepší hráč – Sarvaš Ľubomír (Ruskov)

 

Za rok 2021 v Čečejovciach

Dluhoš Michal (Ploské) – Minárik Pavol (Košické Oľšany), Mackanič Matúš (Ploské), Sekeľ Rastislav (Svinica), Koneval Tomáš (Paňovce) – Vágner Erich (Valaliky), Tereščík Richard (Rozhanovce), Gizický Marcel (Haniska), Džurban Daniel (Košické Oľšany), Syrovatko Andrii (Bidovce) – Pecha Peter (Valaliky)

Najlepší rozhodca – Jalč Peter

Rozhodcovský objav roka – Timko Jakub

Najlepší strelec sezóny – Zsiga Emanuel (Bidovce)

Najlepší hráč – Mackanič Matúš (Ploské)


Na koniec treba za spoluprácu pri organizácii tohto krásneho podujatia poďakovať Výkonnému výboru ObFZ na čele s predsedom Ing. Miroslavom Urbanom, obci Sady nad Torysou na čele s pani staroskou Ivetou Tomkovou a sponzorom podujatia, spoločnostiam ENERGIA REAL s.r.o., LUSARO s.r.o., SlovakTech spol. s.r.o., TIRIOS s.r.o., VEMI s.r.o.


Súvisiaci obsah