Články a novinky ObFZ

Skvelý jarný štart futbalistov Poruby pod Vihorlatom

Ján Mano|2. apr 2019 o 00:00

Cez víkend bolo v VI. lige mužov ObFZ Michalovce na programe druhé jarné, teda 16. kolo. Pozornosť pútal najmä súboj druhého s prvým. Do „Praščák Areny“ do Vyšných Remet, pricestoval líder z Budkoviec. A boli to práve Budkovčania, ktorí sa Hutajom už v 6.minúte ujali vedenia. Líder do polčasu pridal ešte jeden gól. Domáci korigovali na konečných 1:2 až v závere zápasu. Vyšným Remetam sa teda nepodarilo pripraviť prvému mužstvu tabuľky prvú prehru. Hostia naopak zvýšili už bez tak výrazný náskok na čele tabuľky na 14 bodov. 

Už len bod za druhými V. Remetami zaostávajú tretie Trhovište. Tie vyhrali znova doma nad predposlednými Vojanami 2:0. Štvrtý je už Palín. Ten doma hostil o záchranu bojujúcu Dúbravku. Domáci nastúpili na stretnutie so štyrmi Ukrajincami v základnej zostave. Po góloch Hudáka a Antoshyna sa z víťazstva radovali domáci zverenci trénera Marcela Nemčíka. Piate v tabuľke aj napriek domácej remíze so Záhorom (0:0) ostali Zalužice. Tie vzhľadom k rekonštrukcii hracej plochy v Zalužiciach hrávajú domáce stretnutia v susednom Hažíne. 

Skvelý jarný štart do súťaže majú za sebou futbalisti Poruby pod Vihorlatom. Zverenci trénera Tibora Tabaka najprv v prvom kole doma zdolali Vojany a hneď nato v druhom jarnom kole si celkom prekvapujúco odviezli všetky body zo Žbiniec. Domáci tak získané body z prvého jarného kola z Dúbravky, doma v druhom kole stratili. 

Veľmi dôležitý súboj sa hral v nedeľu v Zemplínskej Širokej. Domáce mužstvo hostilo takisto o záchranu bojujúce Pozdišovce. Viac sa po stretnutí napokon so získaného bodu tešili hostia. V obojstranne solídnom stretnutí sa vyznamenali obaja brankári. Na tej domácej Ľudovít Pivarník a v bráne hostí takisto žiaril Peter Komenda. 

Aj v Krásnovciach sa hralo z pohľadu domáceho celku veľmi dôležité derby stretnutie. Zápas to bol ako na hojdačke. Hostia sa síce Šalachom ujali vedenia, no domáci ešte do prestávky D. Kašajom dokázali vyrovnať. Na začiatku druhého polčasu sa pre zmenu domáci Dzovníkom ujali vedenia, no hostia nato ešte Kančim dokázali odpovedať. Hrdinom tohto derby stretnutia bol napokon domáci dvojgólový Dzvoník, ktorý v 65. minúte rozhodol o víťazstve domáceho celku. 

Cez víkend je na programe ďalšie, 16. kolo VI. ligy mužov ObFZ Michalovce

V ňom sa odohrá viacero zaujímavých stretnutí. Doslova „existenčné“ stretnutie čaká doma nováčika z Pozdišoviec. Tie doma hostia len o skóre predposledné Vojany. Partia okolo skúseného trénera Ľubomíra Sabola má určite kvalitu nato, aby v tomto stretnutí získala 3 body. Nemenej dôležité stretnutie sa hrá opäť v Zemplínskej Širokej. Tá ukrojila z porcie štyroch zápasoch po sebe doma už rovnú polovicu no nie s príliš dobrými výsledkami. Naposledy domáci celok stratil dva body po bezgólovej remíze s Pozdišovcami. V nedeľu si už zverenci Vojtecha Bursika nemôžu dovoliť stratiť čo i len bod. Ich súper zo Záhora rozhodne nepredá svoju kožu lacno. Domáci zvíťazia a odlepia sa z dna tabuľky. Aj Hatalov by už na jar rád zabodoval. Ten doma vo svojom „Gamrač Parku“ hostí výpravu Miroslava Ľocha zo Zalužíc. V tomto stretnutí sa viac verí domácemu celku, ktorý si už žiadne zaváhanie na svojom trávniku nechce pripustiť. Šláger kola sa odohrá v nedeľu v Porube pod Vihorlatom. Tá začala jarnú časť „z ostra“. Jej súper bude však z rangu veľmi ťažkých. Palín bude pre domácich veľmi nepríjemným súperom a bude v Porube p/V siahať na bod. Tretí zápas doma odohrajú aj Trhovište. Tie sú zatiaľ na jar doma 100 % -ntné a ani Žbince by ich veľmi doma prekvapiť nemali. Očakáva sa ďalšie víťazstvo zverencov domáceho prezidenta Vladimíra Kobu. Do Dúbravky, ktorá bojuje o záchranu v súťaži pricestujú aktuálne druhé Vyšné Remety. Pre domácich veľmi dôležitý zápas. Hostia majú veľkú kvalitu a ak sa nič nepredvídavé nestane, mali by si z „Luka Arény“ z Dúbravky odviezť všetky body. Nakoniec nám tu ešte zostalo stretnutie lídra z Budkoviec, ktoré doma privíta Krásnovce. Zverenci trénera Dušana Kukuča, kráčajú najvyššou okresnou súťažou ako nôž maslom a nič nenasvedčuje tomu, aby sa to po víkende zmenilo. Budkovce zvíťazia aj výraznejším rozdielom.

Lukáš Bodnár - dopisovateľ ObFZ

Súvisiaci obsah