Zvolen posilnia brankár J. Laco a útočník Markovič

SITA|2. máj 2008 o 11:47

ZVOLEN 2. mája (SITA) - Vedenie HKm Zvolen podpísalo trojročnú zmluvu s 26-ročným brankárom Jánom Lacom a ročný kontrakt s následnou ročnou opciou s 23-ročným krídelným útočníkom Jaroslavom Markovičom.

Obaja hokejisti začali v piatok trénovať s mužstvom spod Pustého hradu. „Uvažovali sme najprv nad niektorým z českých brankárov. Rozhodli sme sa však predsa len pre Jána Laca. Zavážilo aj to, že predvádzal v Banskej Bystrici v závere sezóny výborné výkony. Poznáme aj jeho stabilnú výkonnosť z dlhodobého hľadiska. Rokovania prebehli veľmi rýchlo. Zavážilo aj to, že Laco podpísal zmluvu na tri sezóny,“ konštatoval generálny manažér HKm Zvolen Ivan Piovarči, ktorý priblížil aj okolnosti príchodu ďalšieho hráča - Jaroslava Markoviča: „Chceli sme ešte jedného šikovného krídelného útočníka do mužstva. Rozhodli sme sa napokon pre Markoviča. Zmluvu sme s uzavreli na jednu sezónu s následnou ročnou opciou. Ide o bojovníka, ktorý má aj zaujímavé štatistické ukazovatele. Je to univerzálny útočník, čo je jeho veľkou výhodou. Dokáže totiž zahrať rovnako dobre na ľavom i pravom krídle.“

Zvolenčania definitívne vyriešili kľúčovú brankársku otázku. Ján Laco je skúsený gólman. Pomohol Banskej Bystrici k postupu do extraligy a dosiaľ v najvyššej slovenskej súťaži odchytal 240 zápasov. Pôsobil v Liptovskom Mikuláši a Košiciach. Lacovou „dvojkou“ by mal byť vo Zvolene 20-ročný domáci odchovanec Marek Šimko. Do zvolenského klubu sa vracia z najvyššej českej juniorskej súťaže. „Šimko by mal byť dvojkou. Zmluvu sme podpísali na jednu sezónu s dvojročnou opciou. Príležitosť dostane aj talentovaný juniorský reprezentant Kristín. V priebehu sezóny by sa malo obsadenie brankárskych postov viac vykryštalizovať,“ dodal I. Piovarči.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolen posilnia brankár J. Laco a útočník Markovič