Tri tímy v Tipsportlige majú istotu play-off. O ďalšie pozície sa bude bojovať do posledného zápasu

Buly počas upršanéo Winter Classic medzi Zvolenom a Banskou Bystricou.
Buly počas upršanéo Winter Classic medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. (Autor: SITA)
SITA|14. feb 2019 o 12:49

Viacerým tímom hrozí baráž.

BRATISLAVA. V najvyššej slovenskej hokejovej súťaži má päť kôl pred koncom základnej časti istotu prieniku do play-off už osem tímov.

Lídri Tipsport ligy, HKM Zvolen a HC '05 iClinic Banská Bystrica, spolu s HC Košice už vedia, že sa vyhnú predkolu vyraďovacej časti. Blízko k priamemu postupu do štvrťfinále majú aj HK Poprad, HK Nitra a MHC Mikron Nové Zámky na štvrtom až šiestom mieste tabuľky TL.

Siedmy DVTK Jégesmedvék Miškovec a ôsma Dukla Trenčín síce už majú istotu predkola play-off, ale v záverečných piatich kolách chcú aspoň zabojovať o šiestu priečku, na ktorej aktuálne figurujú Novozámčania.

Na pozíciách znamenajúcich predkolo sú aktuálne HC 07 Detva a MAC Budapešť, ale mimo hry nie je ešte ani jedenásty MHk 32 Liptovský Mikuláš či dvanásty MsHK DOXXbet Žilina.

Viac ako o play-off Žilinčania bojujú s Liptákmi o to, kto skončí na poslednom 12. mieste a o účasť v budúcosezónnej edícii Tipsport ligy bude ako najhorší slovenský tím bojovať s víťazom I. ligy. Najhoršie je na tom Žilina, ktorá za Liptovským Mikulášom zaostáva o šesť bodov.

Základná časť TL vyvrcholí 55. kolom v utorok 26. februára, o tri dni neskôr sa začne kvalifikácia o play-off.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Tri tímy v Tipsportlige majú istotu play-off. O ďalšie pozície sa bude bojovať do posledného zápasu