Zuzulová vie zajazdiť aj lepšie ako v Panorame

SITA|26. nov 2007 o 14:14

PANORAMA 26. novembra (SITA) - Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová má za sebou prvú časť svojho zámorského turné. V kanadskom stredisku Panorama najprv v sobotu zažila sklamanie z vypadnutia v obrovskom ...

PANORAMA 26. novembra (SITA) - Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová má za sebou prvú časť svojho zámorského turné. V kanadskom stredisku Panorama najprv v sobotu zažila sklamanie z vypadnutia v obrovskom slalome, ale o deň neskôr v slalome opäť potvrdila príslušnosť k absolútnej špičke. V britskej Kolumbii, kde sa predstavila vo Svetovom pohári vôbec po prvý raz, vybojovala za 6. miesto do hodnotenia SP ďalších 40 bodov. Celkovo ich má na konte 95 a v slalome o 10 menej. V priebežnom hodnotení SP jej to zaručuje 13., resp. 5. pozíciu.

"Spokojná som, ale mohla som byť ešte spokojnejšia," začala svoje hodnotenie nedeľňajšieho slalomu 23-ročná Bratislavčanka a ďalej pokračovala: "Je stále len začiatok sezóny a z toho vyplývajú aj chyby, ktoré som urobila. Potrebujem sa ešte vypretekať. Viem jazdiť aj lepšie. V spodnej časti som stratila dosť veľa najmä v 1. kole. Podmienky neboli zlé, trať sa trochu rozbila, ale až na konci. Bolo mi akurát dosť chladno, až -19°C, tú zimu bolo vo vlhku cítiť."

Zuzulová začala v sezóne 2007/2008 pravidelne nastupovať na prvé kolá slalomov v elitnej skupine so štartovým číslom 1 až 7. V Panorame vyštartovala na trať s dvojkou, teda s najnižším číslom v doterajšej kariére. "Tie čísla už tak neprežívam. Od jedna do sedem je to určite lepšie ako predtým, keď som jazdila v skupine s číslami od 8

do 15," poznamenala Slovenka. Zuzulová rada skonštatovala, že zdravotné problémy, ktoré ju sprevádzali v závere prípravného obdobia a na začiatku súťažnej sezóny (dusivý kašeľ, ťažšie dýchanie, zažívacie problémy), už takmer úplne pominuli. "Začali účinkovať lieky, ktoré som brala ešte pred odchodom do Ameriky. Momentálne nemám väčšie zdravotné problémy."

Zuzulová spolu so svojím minitímom sa ešte v nedeľu mala v rámci Kanady presunúť z Panoramy do Calgary a odtiaľ v pondelok do amerického Denveru v štáte Colorado. Tam by mala absolvovať v strediskách Keystone a Winter Park od 28. 11. do 1. 12. dva obrovské slalomy a dva slalomy v rámci Severoamerického pohára (NorAm Cup). Zámorský súťažný blok by mala najlepšia slovenská zjazdárka zakončiť 9. decembra slalomom Svetového pohára v Aspene. V zjazde a super G sa nepredstaví, lebo podľa vlastných slov na kĺzavé disciplíny nemá dostatočne natrénované.


Aktualizovaný prehľad najlepších umiestnení Veroniky Zuzulovej vo Svetovom pohári v alpských lyžiarskych disciplínach (1. - 6. miesto) po pretekoch v slalome v kanadskej Panorame:


3. miesto - Zwiesel (Nem., 8. 2. 2004)

3. miesto - Kranjska Gora (Slovin., 7. 1. 2007)

3. miesto - Sierra Nevada (Šp., 25. 2. 2007)

3. miesto - Lenzerheide (Švajč., 17. 3. 2007)

4. miesto - Santa Caterina (Tal., 9. 1. 2005)

5. miesto - Val d´Isere (Fr., 21. 12. 2006)

5. miesto - Reiteralm (Rak., 10. 11. 2007)

6. miesto - Zwiesel (Nem., 11. 3. 2007)

6. miesto - Panorama (Kan., 25. 11. 2007)


Poznámka: Ide vylúčne o umiestnenia v slalome.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová vie zajazdiť aj lepšie ako v Panorame